Bedrijfsfotografie; Wat is dat?

Bedrijfsfotografie; Wat is dat?

Wil jij weten wat bedrijfsfotografie is? Bij bedrijfsfotografie fotografeer je mensen in een werkomgeving. Het kan hierbij gaan om een bedrijfsfeestje, maar ook om het fotograferen van kantoorruimtes.

In veel gevallen worden deze foto’s gebruikt om te publiceren op de website van het bedrijf. In dit blogbericht gaan we je tips geven bij bedrijfsfotograferen. Lees verder.

Wat is Bedrijfsfotografie en waar moet je op letten?

Als je gaat fotograferen voor bedrijven is het belangrijk dat je goed afspreekt met de opdrachtgever wat precies de bedoeling is. Een kleine miscommunicatie kan er al voor zorgen dat je de plank volledig misslaat waardoor de foto’s niet zo worden als dat de opdrachtgever ze graag had gezien.

Je Eigen stijl maakt het uniek

Iedere fotograaf is anders en heeft zo zijn of haar eigen stijl. Door je eigen stijl. Als je goede unieke foto’s wilt maken is het dus belangrijk dat je jezelf blijft. Ook kan het zijn dat de opdrachtgever juist voor jou heeft gekozen omdat hij je stijl mooi vindt.

Gebruik de juiste camera

Lang niet alle soorten camera’s zijn geschikt om bedrijfsfotografie mee te doen. Ook moet je er rekening mee houden welke lens je gebruikt en of je nog andere randapparatuur nodig hebt. Een goede camera om bedrijfsfotografie mee te doen is de Canon EOS 5D Mark IV.

Pas op met de flitser

De kans is groot dat als je een flitser gebruikt, deze weerkaatst in de ruiten waardoor je geen mooie foto’s krijgt. Zorg er daarom voor dat er geen glanzende objecten in beeld zijn die ervoor kunnen zorgen dat de foto mislukt.

Wees flexible tijdens het fotograferen

Ondanks  dat je vooraf al een plan van aanpak hebt besproken met de opdrachtgever, kan het voorkomen dat er tijdens het fotograferen spontane acties of verzoeken ontstaan. Dan is het natuurlijk belangrijk om hier op in te spelen en er een success van te maken.

Hoe meer verschillende verzoeken je krijgt hoe groter de kans is dat er wat moois tussen zit.

Maak gebruik van de ruimte

Als je een bedrijf moet fotograferen en daarbij bijvoorbeeld het kantoor op de foto moet zetten, is het een goed idee om de ruimte zo veel mogelijk te gebruiken. Een mooie manier om de ruimte te gebruiken is door 360 graden fotografie toe te passen. Hierdoor krijg je de hele ruimte mooi in beeld.

Neem rustig de tijd

Als je aan je opdracht gaat beginnen is het belangrijk dat je daarvoor rustig de tijd neemt. Vaak zie je dat fotografen wat gehaast zijn omdat ze zo min mogelijk tijd willen besteden aan de klus.

Maar juist door rustig de tijd te nemen en niet te gehaast te fotograferen is het resultaat vele malen beter.

Met een bedrijfsreportage laat je zien wat je bedrijf doet. Natuurlijk ben je als ondernemer trots op wat je gepresteerd hebt en wil je dat graag laten zien aan de buitenwereld. Met een bedrijfsreportage doe je dat op een mooie manier. Je kunt hierbij gebruik maken van foto’s maar ook van bedrijfsfilmpjes.

Bedrijfsreportage met foto’s

Als je een website hebt voor je bedrijf is het een leuk idee om een reportage te maken die je plaatst op je website. Iedereen die je website dan bezoekt krijgt direct een beeld van je bedrijf en waar het voor staat. Het mooie hieraan is dat het een verhaal vertelt.

Als je de sessie professioneel aanpakt, kan je aan de foto’s die gemaakt zijn precies zijn waar je bedrijf voor staat, wat je uit wil stralen en waarom.

Je bedrijf een uitstraling geven

Het mooie aan een bedrijfsreportage is dat je je hele bedrijf kan tonen aan de buitenwereld. Als je bedrijf veel werknemers heeft is het een goed idee om ook echt zo veel mogelijk medewerkers mee te nemen in de bedrijfsreportage. Zorg dan dat iedere werknemer op de foto komt waarop hij of zij haar eigen kwaliteiten laat zien. Hierdoor creëer je persoonlijkheid in je bedrijf.

De kosten

Over het algemeen vallen de prijzen voor het maken van een reportage best wel mee. Het ligt er ook maar net aan hoe lang de fotosessie gaat duren en wat er allemaal voor nodig is om de reportage te maken.

Als je een professionele fotograaf kiest ben je vanzelfsprekend meer geld kwijt dan wanneer je kiest voor een beginnende fotograaf.

Zelf een reportage maken

Als je zelf een beetje kan fotograferen of jezelf hierin wil scholen zodat je het allemaal zelf kan doen, ben je over het algemeen het goedkoopste uit. Je betaalt dan geen kosten voor de fotograaf en hebt de controle volledig zelf in handen.

Het enige dat je ervoor nodig hebt, is een goede camera en wat kennis van fotografie. Tegenwoordig is het heel makkelijk om fotografie te leren omdat er veel online cursussen zijn die je de basis (en soms zelfs meer) in no-time leren.Wil jij zelf leren fotograferen en de controle volledig in eigen hand houden? Bekijk dan hier de cursus digitale fotografie

Cursus digitale fotografie

wil jij alles leren over fotografie en hoe je de beste foto’s kunt maken? Dan raad ik je aan eens te kijken naar de cursus digitale fotografie die we op deze website aanbieden. Hier leer je stap voor stap hoe jij de mooiste foto’s maakt.

Wat een groot voordeel is, is dat de video’s vooraf zijn opgenomen. Je zou de video’s zelfs via je mobiel kunnen afspelen zodat je de tips direct kunt toepassen in de praktijk.

Als je deze fotocursus hebt gevolgd ken je meer dan alleen de basis van fotografie en laat je een mooie foto niet meer aan geluk over, maar aan je eigen techniek. Je weet dan precies wat je moet doen om de foto precies zo te krijgen als je zelf wilt.

Wil je meer informatie lezen over de online fotocursus digitale fotografie? Neem dan een kijkje op de website. 

Cynthia

Over de Auteur

Mijn naam is Cynthia en ik ben al jaren actief met het maken van foto’s. Zo heb ik zelf diverse cursussen gevolgd en woon ik regelmatig workshops bij.

Fotograferen is echt mijn passie. Omdat ik in de jaren veel heb geleerd, wil ik nu graag mijn kennis met je delen, zodat ook je meer uit je fotografie kunt halen!

Heb je de gratis Fotografie webinar al gevolgd? Een echte aanrader!
Klik hier om je aan te melden ⇨