Beste allround spiegelreflexcamera – een top 3

Beste allround spiegelreflexcamera – een top 3

Ben je op zoek naar een nieuwe spiegelreflexcamera? Dan is er één ding dat je zeker weet: je hebt de keus uit behoorlijk veel verschillende varianten. Meerdere merken hebben zich namelijk volledig gestort op het ontwikkelen en fabriceren van spiegelreflexcamera’s. Onder meer de merken Nikon en Canon bieden hedendaags een uitgebreid aanbod van hoogwaardige spiegelreflexcamera’s aan.

Als je een nieuwe spiegelreflexcamera aan wilt schaffen, dien je belangrijke knopen door te gaan hakken. De eerste knoop heeft betrekking op het soort foto’s dat je wilt gaan maken. Wil je bijvoorbeeld foto’s van prachtige landschappen maken? Wil je portretfoto’s maken? Of wil je detailfoto’s maken en wil je prachtige natuurfoto’s maken? Wil je foto’s van auto’s maken? Wil je foto’s van architectuur maken? Of wil je sportfoto’s te maken? Aan jou de keus.

Afhankelijk van deze keuze dien je op zoek te gaan naar een geschikte spiegelreflexcamera. Niet alleen spiegelreflexcamera’s zijn immers geschikt voor het maken van landschapsfoto’s, terwijl ook niet alle camera’s geschikt zijn voor het maken van sportfoto’s. Als je via mijn partner Coolblue op zoek naar een nieuwe spiegelreflexcamera gaat, kan je kiezen tussen de volgende gebruikssituaties:

Het is niet voor niets dat je tussen deze gebruikssituaties kunt kiezen. Nee, per situatie moet de spiegelreflexcamera aan bepaalde ‘voorwaarden’ voldoen. Deze voorwaarden hebben bijvoorbeeld betrekking op de functies, de instellingen, de maximale ISO waarde en de objectieven die in combinatie met de camera gebruikt kunnen worden.

Gaat jouw voorkeur echter niet uit naar één van bovengenoemde gebruikssituaties? Wil jij de spiegelreflexcamera simpelweg voor allerlei doeleinden gebruiken? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een zogeheten allround spiegelreflexcamera.

In dit artikel bespreek ik graag wat een allround spiegelreflexcamera is. Ook bespreek ik waarom de aanschaf van de beste allround spiegelreflexcamera aan te raden is én waar je goed op moet letten bij het uitkiezen van deze camera. Tot slot laat ik je ook nog kennis maken met de drie beste allround spiegelreflexcamera’s. Die camera’s voldoen aan al mijn verwachtingen, hebben een interessante prijs-kwaliteitsverhouding en kan ik daardoor van harte aanraden.

Neem dit artikel op je gemakje door en verdiep je daarmee in de wereld van allround spiegelreflexcamera’s. Na het lezen van dit artikel heb je mogelijk direct interesse om één van de camera’s aan te schaffen. Ook dat is kan direct via dit artikel; klik daarvoor op één van de linkjes en koop direct de camera via mijn partner Coolblue!

 

Wat is een allround spiegelreflexcamera precies?

Als ik het over een allround sporter heb, heb ik het over een sporter die op meerdere vlakken uitblinkt. Of als ik het over een allround trainingscentrum heb, heb ik het over een trainingscentrum waar je meerdere oefeningen/activiteiten/trainingen uit kunt voeren. Als ik het over een allround spiegelreflexcamera heb, heb ik het over een camera waar je allerlei soorten foto’s mee kunt maken.

De term ‘allround’ is eigenlijk een perfecte vertaling van het Nederlandse woord ‘veelzijdig’. Als je voor een allround spiegelreflexcamera kiest, geniet je dus van een veelzijdige camera. Een camera die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken én een camera die meerdere voordelen met zich mee brengt.

Maar, wat maakt een spiegelreflexcamera nou precies allround? Er zijn eigenlijk meerdere factoren die daarvoor zorgen. Zo speelt het objectief hier een belangrijke rol bij, maar ook de mogelijke instellingen op de spiegelreflexcamera en de verschillende standen op een camera.

Bij bijvoorbeeld een Canon spiegelreflexcamera kan je kiezen tussen verschillende camerastanden. Zo kan je kiezen voor een stand voor het maken van landschapsfoto’s, voor een stand voor het maken van detailfoto’s en voor een stand voor het maken van portretfoto’s. Dergelijke standen zijn een typerend voorbeeld van een allround spiegelreflexcamera.

Al met al is een allround spiegelreflexcamera dus een camera die je op een veelzijdige manier in kunt zetten. Je kunt er meerdere soorten foto’s mee maken, je kunt er allerlei kanten mee op en geniet daardoor dus van meerdere voordelen. Hieronder bespreek ik graag wat de voordelen van een allround spiegelreflexcamera zijn.

Waarom zou je voor een allround spiegelreflexcamera kiezen?

Ben je op zoek naar een nieuwe spiegelreflexcamera? Zou je daarbij graag van de nodige flexibiliteit willen genieten? Dan heb je eigenlijk niks aan een spiegelreflexcamera die op één vlak uitblinkt. Nee, in dat geval heb je juist behoefte aan een veelzijdige spiegelreflexcamera. Juist; dan kom je dus al snel uit bij een allround spiegelreflexcamera.

Als je voor een dergelijke camera kiest, verschaf je jezelf een unieke uitgangspositie. Je kunt namelijk allerlei soorten foto’s maken en je kunt jouw fotografiekwaliteiten daardoor ook op meerdere vlakken gaan verbeteren. Ook geniet je met een allround spiegelreflexcamera van een steile leercurve en je hebt bovendien slechts één camera en één objectief nodig.

Je ziet wel eens professionele fotografen rondlopen met meerdere camera’s en objectieven. Dit komt puur doordat zij hoge eisen aan zichzelf en hun foto’s stellen. Ben jij puur een hobbyfotograaf? Dan ben je prima uit met een allround spiegelreflexcamera. Met een dergelijke camera ben je immers in staat om allerlei soorten foto’s te maken, waardoor je slechts één camera en één objectief nodig hebt.

Met het oog op de lange termijn is de aanschaf van een allround spiegelreflexcamera dus ook nog voordelig te noemen. Mocht gaandeweg jouw interesse in bepaalde foto’s verschuiven, kan je daar perfect op inspelen met een allround spiegelreflexcamera.

Tot slot wil ik ook graag nog benoemen dat het aanbod van allround spiegelreflexcamera’s in de afgelopen jaren toegenomen is. Dat is uiteraard niet zomaar; de verschillende merken zien ook in dat er veel vraag naar dergelijke camera’s is. Zij proberen die vraag perfect in te vullen door geschikte camera’s te ontwikkelen en aan te bieden. Onder aan de streep is dat bijvoorbeeld Canon en Nikon prima gelukt; zij bieden immers meerdere allround spiegelreflexcamera’s aan!

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een allround spiegelreflexcamera?

Het mag duidelijk zijn; er zijn meerdere redenen waarom de aanschaf van een allround spiegelreflexcamera aan te raden is. Ben je daarom nu direct op zoek naar de beste allround spiegelreflexcamera? Dan heb je dus de keus uit verschillende varianten; ik bespreek graag op welke criteria je goed moet letten.

Allereerst wil ik je adviseren om voor jezelf een maximum budget vast te stellen. De prijzen van de camera’s variëren nogal, waardoor je voor elk budget eigenlijk wel een geschikte spiegelreflexcamera kunt vinden. Het maakt daarbij echter wel een hoop uit of je bijvoorbeeld 700 euro te besteden hebt of dat je 2200 euro te besteden hebt.

Stel dus voor jezelf een maximum budget op en ga vervolgens meerdere camera’s met elkaar vergelijken. Let daarbij goed op de reviews die je op het internet kunt vinden, op de instellingen van de camera, op de specificaties van de camera en op de meegeleverde accessoires.

Als je een nieuwe allround spiegelreflexcamera gaat kopen, speelt ook het objectief namelijk een cruciale rol. Indien je voor een objectief met een groot bereik kiest, kan je dit object ook op een veelzijdige manier gebruiken. Mijn advies is dus om altijd te kiezen voor een spiegelreflexcamera met een allround objectief.

Het zou helemaal geweldig zijn als je de camera en het objectief in één koop aan kunt schaffen. In de meeste gevallen weet je daarmee namelijk een hoop geld te besparen. Let bovendien goed op of je standaard een oplader en/of een geheugenkaart meegeleverd krijgt.

Uiteindelijk is het ook zaak om een keuze te maken tussen de twee bekendste merken: Canon en Nikon. Deze twee merken domineren eigenlijk al jarenlang de markt van spiegelreflexcamera’s en zijn absoluut aan elkaar gewaagd. Er zijn veel fotografen die zweren bij Canon camera’s, terwijl er ook veel fotografen zijn die zweren bij Nikon camera’s. Het ligt dus maar net aan jouw persoonlijke voorkeuren. Probeer daarom ook voor jezelf te achterhalen naar welk merk jouw voorkeur uit gaat!

Wat zijn de beste allround spiegelreflexcamera’s?

Heb je voor jezelf de keuze gemaakt dat je een allround spiegelreflexcamera aan wilt schaffen? Verstandige keus! Speciaal voor jou ben ik alvast op zoek gegaan naar de beste allround spiegelreflexcamera. Uiteindelijk heb ik drie camera’s weten te selecteren die aan mijn verwachtingen voldoen. Over deze drie allround spiegelreflexcamera’s vertel ik je hieronder graag iets meer!

#1. Canon EOS 6D Mark II + 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM

Deze relatief dure spiegelreflexcamera is geschikt voor zowel beginners als voor professionele fotografen. In mijn ogen is dit in ieder geval een perfect voorbeeld van een allround spiegelreflexcamera. Dat komt enerzijds door de meegeleverd lens en anderzijds door de vele instelmogelijkheden van deze spiegelreflexcamera.

Canon EOS 6D Mark II + 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM Main Image

Als je deze camera aanschaft, krijg je daar standaard een 24-105 mm lens bij meegeleverd. Deze lens heeft een vrij groot bereik en stelt je daardoor in staat om allerlei soorten foto’s te maken. Zo is deze lens geschikt voor het maken van landschapsfoto’s, voor het maken van foto’s op reis en voor het maken van portretfoto’s. Mocht je een beetje geoefend zijn, kan je ook nog sportfoto’s met deze camera maken.

Canon EOS 6D Mark II + 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM achterkant

Dat is niet alleen te danken aan de lens, maar dus ook aan de camera. Deze camera heeft een 26,6 megapixel full frame sensor in combinatie met een DIGIC 7 beeldprocessor. Met dank aan de beeldstabilisatie maak je altijd scherpe foto’s, terwijl de hoge maximale ISO waarde ervoor zorgt dat je óók in het donker fraaie foto’s kunt maken.

 

Al met al is dit in mijn ogen de beste allround spiegelreflexcamera. Daar staat echter wel een relatief fors prijskaartje tegenover: ruim 1600 euro bij mijn partner Coolblue. Voor dat bedrag krijg je echter wel een hoop waar voor je geld!

 

#2. Nikon D3500 + AF-P DX 18-55mm f/3.5-5.6G VR + AF-P DX 70-300mm f/4.5-6.3G ED VR

Gaat jouw voorkeur uit naar een camera van Nikon? Dan kan je in mijn ogen prima voor deze Nikon D3500 kiezen. Dit is een allround spiegelreflexcamera voor een beginner en werkt uitermate prettig. Bovendien kost deze spiegelreflexcamera alles behalve veel; bij mijn partner Coolblue betaal je slechts 600 euro voor deze camera!

Nikon D3500 + AF-P DX 18-55mm f/3.5-5.6G VR + AF-P DX 70-300mm f/4.5-6.3G ED VR Main Image

Voor dat bedrag krijg je de Nikon D3500 geleverd in combinatie met twee verschillende lenzen:

  • AF-P DX 18-55mm f/3.5-5.6G VR
  • AF-P DX 70-300mm f/4.5-6.3G ED VR

Nikon D3500 + AF-P DX 18-55mm f/3.5-5.6G VR + AF-P DX 70-300mm f/4.5-6.3G ED VR achterkant

Dankzij deze twee lenzen heb je een ongekend groot bereik. Je kunt echt alle soorten foto’s dankzij deze lenzen maken, waardoor dit met recht een allround spiegelreflexcamera genoemd kan worden.

 

De camera zelf is overigens ook van een hoge kwaliteit, werkt uiterst prettig en ligt heerlijk in de hand. Voor elke beginner is dit in mijn ogen de beste allround spiegelreflexcamera. Het feit dat je ‘slechts’ 600 euro voor deze camera hoeft te betalen, spreekt mij persoonlijk ook erg aan!

 

#3. Nikon D7500 + Tamron 18-400mm f/3.5-6.3 Di II VC HLD

Tot slot kan ik ook de Nikon D7500 van harte aanraden. Deze camera wordt geleverd inclusief een Tamron 18-400 mm lens. Deze lens staat bekend om zijn hoge kwaliteit, zijn scherpte én zijn grote bereik. Dankzij deze lens, in combinatie met deze camera, kan je allerlei soorten foto’s maken.

Nikon D3500 + AF-P DX 18-55mm f/3.5-5.6G VR + AF-P DX 70-300mm f/4.5-6.3G ED VR Main Image

Je moet echter wel rekening houden met een vrij fors prijskaartje. Voor deze Nikon camera, inclusief lens, betaal je bij mijn partner Coolblue ook een bedrag van ongeveer 1600 euro. Voor dat bedrag krijg je echter wel een veelzijdige spiegelreflexcamera tot jouw beschikking.

Nikon D3500 + AF-P DX 18-55mm f/3.5-5.6G VR + AF-P DX 70-300mm f/4.5-6.3G ED VR achterkant

Onder meer het grote ISO bereik, het autofocussysteem, het grote zoombereik en alle meegeleverde accessoires spreken mij aan. Wat mij betreft hoort deze camera, inclusief lens, absoluut thuis in deze top 3!

 

Slotwoord

Ben je op zoek naar de beste allround spiegelreflexcamera? Kijk dan zeker naar de drie hierboven genoemde varianten. Mocht je bereid zijn om veel geld uit te geven, kan je wat mij betreft het beste kiezen voor de Canon EOS 6D Mark II + 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM. Dat is in mijn ogen echt de beste allround spiegelreflexcamera van dit moment. Veel plezier in ieder geval met jouw nieuwe spiegelreflexcamera voor veelzijdig gebruik!

Cynthia

Over de Auteur

Mijn naam is Cynthia en ik ben al jaren actief met het maken van foto’s. Zo heb ik zelf diverse cursussen gevolgd en woon ik regelmatig workshops bij.

Fotograferen is echt mijn passie. Omdat ik in de jaren veel heb geleerd, wil ik nu graag mijn kennis met je delen, zodat ook je meer uit je fotografie kunt halen!

Heb je de gratis Fotografie webinar al gevolgd? Een echte aanrader!
Klik hier om je aan te melden ⇨