Beste Camcorders – Welke Camcorder past bij jou?

Beste Camcorders – Welke Camcorder past bij jou?

Veel momenten in het leven wil je graag vastleggen op video. Denk bijvoorbeeld aan de geboorte van een kind of kleinkind, vakanties, verjaardagfeestjes en ga zo maar door. Maar dat soort momenten moeten natuurlijk wel in de beste kwaliteit vastgelegd worden zonder dat je een te groot budget nodig hebt.

In dit artikel lees jij alles over camcorders, waar je op moet letten bij het aanschaffen van een camcorder en onderaan dit artikel vind jij een overzicht van de beste camcorders voor een betaalbare prijs! Zo kan jij eerder al jouw mooie herinneringen vast leggen op film.

Wat is een camcorder?

Een camcorder is een combinatie van een videocamera en een videorecorder. Een camcorder ligt makkelijker in de hand, heeft minder ingewikkelde opties en is speciaal ontwikkeld om alles in het dagelijks leven goed en mooi vast te leggen. Het is dus een makkelijke camera om al jouw avonturen mee vast te leggen zonder dat je zware apparatuur mee moet slepen of veel geldt kwijt bent.

Videocamera’s kunnen vaak zwaar en duur zijn waardoor ze minder geschikt zijn voor dagelijkse uitjes. Ja je hebt geweldige kwaliteit die je kan laten afspelen in een bioscoop maar waarom kan dit niet met een camcorder?

Dan heb je die kwaliteit in jouw eigen hand, voor een mooi prijsje en zonder last te krijgen van jouw arm door een te zware camera. Ook heb je geen dure accessoires nodig zoals speciale statieven of filters. Dit maakt een camcorder goedkoper maar ook super makkelijk in gebruik!

Waar moet je op letten bij het aanschaffen?

Net zoals bij alle andere camera’s is het belangrijk dat je op bepaalde kwaliteiten let als je een camcorder aanschaft. Kijk goed naar onder anderen de resolutie van de camera, optische zoom, beeldstabilisatie, batterijduur en extra opties die op de camera zitten. Ook is het belangrijk dat je kijk naar externe dingen die op de camera aangesloten kunnen worden zoals een microfoon.

Resolutie

Kies voor een camera die Full HD, HD Ready, 4K of 4K Cinema kan filmen. Zo ben jij verzekerd van de beste beeldkwaliteit. Hoe beter de beeldkwaliteit, hoe beter jij kan inzoomen en hoe mooier de beelden zullen worden. Let dus goed op de resolutie van de camera

Optische zoom

De optische zoom zorgt er voor dat jij alle onderwerpen ook van veraf duidelijk in beeld kan krijgen. Stel dat je achter in de zaal zit bij een optreden, meteen grote optische zoom heb je geen problemen om alles duidelijk in beeld te krijgen. Zo hoef je niet te klimmen of door de menigte te lopen om dat ene onderwerp vast te leggen.

Beeldstabilisatie

Bijna alle camera’s beschikken over beeldstabilisatie. Welke vorm van stabilisatie de camera heeft is niet belangrijk zolang er maar stabilisatie in zit. De beeldstabilisatie zorgt er voor dat je geen onduidelijke beelden krijgt zodra je beweegt tijdens het filmen.

Batterijduur

Voor elk elektrisch apparaat geldt de ongeschreven regel dat de batterij zo lang mogelijk moet mee gaan met een minimum van 1 dag. Je wilt natuurlijk niet dat de camera uitvalt tijdens het opnemen van jouw wandel tocht door de bergen. Let daarom goed op de batterijduur van een camcorder voor je deze besteld.

Extra opties

Op veel camcorders heb je extra opties zoals slow motion, fast motion en veel creatieve filters. Deze opties kunnen er voor zorgen dat jouw beelden creatiever en spectaculairder worden waardoor jij jouw familie en vrienden nog meer versteld kan laten staan als zonder deze opties.

Aansluitingen

Bij een voorstelling wil je graag goed geluid. In elke camcorder zitten ingebouwde microfoons maar met een externe microfoon kan je al die mooie geluiden misschien net iets beter oppikken. Kijk goed of er een input aan de zijkant of onderkant van de camera zit. Daarnaast moet je goed kijken of er een ‘hotshoe’ op de camera bevestigd is. Dit is een vierkantje met een puntje midden in waar je de microfoon op schuift. Zodra deze 2 dingen aanwezig zijn kan jij jouw publiek een mooiere audio ervaring bieden!

Wifi

Bepaalde camcorders beschikken over de functie met wifi. Met deze functie kan jij jouw beelden direct delen met vrienden en familie. Niet elke camcorder beschikt over deze functie. Als dit belangrijk voor jou is moet je dus goed opletten of jouw camcorder bestuurd kan worden met een app of via wifi verbonden kan worden met jouw telefoon of laptop.

Beste camcorders voor de beste prijs!

Nu jij precies weet waar jij naar moet kijken voor de perfecte camcorder voor jou hoef jij niet lang te zoeken. In onderstaand overzicht vind jij de beste camcorders van dit moment makkelijk en overzichtelijk met alles wat jij nodig hebt. Daarnaast zijn al deze camcorders ook nog betaalbaar. Zo weet jij zeker dat je niet te veel betaald maar toch alles krijgt wat jij graag wilt!

AD-C1 Camcorder 4K video camera

 • Beeldresolutie: 4K
 • Optische zoom: 30
 • Beeldstabilisatie: ja
 • Batterijduur: 4 uur
 • Extra opties: nachtfunctie, 2 LED lampen voor verlichting tot 1 meter, touchscreen, anti-shake face recognition, self timer
 • Aansluitingen: externe microfoon
 • Wifi: ja
AD-C1 Camcorder 4K videocamera - Sony lens en phone remote - 30x zoom
Afbeelding van Bol.com

Deze camcorder is echt iets voor mensen die alles willen vastleggen. Door de touchscreen en veel verschillende extra functies is de camera niet alleen makkelijk te bedienen maar kan jij jouw creativiteit helemaal kwijt. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een externe microfoon aan te sluiten waardoor jouw publiek de volle ervaring krijgt! En alle beelden zijn snel te delen via de wifi functie. Zeker een topper in de camcorder wereld.

JVC-GZ-RX605

 • Beeldresolutie: Full HD
 • Optische zoom: 40
 • Beeldstabilisatie: ja
 • Batterijduur: 5 uur
 • Extra opties: waterdicht tot 5 meter, kantelbaar scherm
 • Aansluitingen: geen externe microfoon aansluiting
 • Wifi: ja
JVC-GZ-RX605 Zwart Main Image
Afbeelding van Cooblue

Deze waterdichte, stofbestendige en schokbestendige camcorder is de perfecte camera voor de avontuurlijke vakantieganger. Met deze camera kan je tot 5 meter onderwater filmen en met een batterijduur van 5 uur kan jij die mooie fietstocht makkelijk vastleggen. En na de tijd stuur je direct de beelden door via Wifi waardoor jij en jouw vrienden direct kunnen genieten. Met deze camera hoef je niet bang te zijn om iets extremer te worden!

Bekijk deze camera bij Coolblue.nl > 

Sony FDR-AX53

https://www.bol.com/nl/p/sony-fdr-ax53-camcorder-zwart/9200000054665889/?bltgh=oBeWzNN7R8Y7hbt8MRJEWw.2.5.ProductTitle

 • Beeldresolutie: 4K
 • Optische zoom: 20
 • Beeldstabilisatie: ja
 • Batterijduur: 1960 mAh
 • Extra opties: Optical SteadyShot, accurate kleurweergave, slow motion functie, time-laps functie, nachtfunctie
 • Aansluitingen: externe microfoon
 • Wifi: ja
Sony FDR-AX53 - Camcorder -Zwart
Afbeelding van Bol.com

Met deze camera leg jij al jouw avonturen en herinneringen soepel vast in geweldige kwaliteit. Daarnaast ben jij gegarandeerd van de Sony kwaliteit wat extra zekerheid biedt. Met de vele extra functies kan jij helemaal jouw creativiteit kwijt en maak jij jouw herinneringen nog specialer. Daarnaast hoef jij je niet meer zorgen te maken over de afstand tussen jou en het onderwerp, want die leg jij gemakkelijk vast in goede kwaliteit. Zo hoef jij niks te missen van die geweldig theatervoorstelling!

JVC GZ-R405BEU

https://www.coolblue.nl/product/809182/jvc-gz-r405beu-zwart.html

 • Beeldresolutie: Full HD
 • Optische zoom: 40
 • Beeldstabilisatie: ja
 • Batterijduur: 5 uur
 • Extra opties: waterdicht tot 5 meter, kantelbaar scherm, zandbestendig
 • Aansluitingen: geen externe microfoon aansluiting
 • Wifi: nee
JVC GZ-R405BEU Zwart Main Image
Afbeelding van Coolblue

Deze camcorder is het helemaal voor de beginnende videograaf. Of je nou in de duinen loopt of gaat snorkelen in Spanje, deze camera legt het allemaal mooi vast op beeld. Daarnaast zit er een geweldige optische zoom op waardoor jij niet naar het onderwerp toe hoeft om het duidelijk en scherp in beeld te krijgen. En met de beeldstabilisatie zien al die beelden er ook nog soepel uit. Echt een camcorder voor de videograaf in de dop!

JVC GZ-R495

https://www.bol.com/nl/p/jvc-gz-r495-zwart/9200000090188567/?bltgh=oBeWzNN7R8Y7hbt8MRJEWw.2.6.ProductTitle

 • Beeldresolutie: Full HD
 • Optische zoom: 40
 • Beeldstabilisatie: ja
 • Batterijduur: 5 uur
 • Extra opties: waterdicht tot 5 meter, zandbestendig, tot -10 graden operationeel, aansluiting op powerbank kan, time-laps functie
 • Aansluitingen: geen externe microfoon aansluiting
 • Wifi: nee
JVC GZ-R495 - Zwart
Afbeelding van Bol.com

Met deze camcorder kan jij echt alles vast leggen. Met de quad-proof behuizing, waterproof behuizing, zandbestendigheid, stof en val bestendigheid en de behuizing die het gebruik mogelijk maakt tot -10 graden kan jij jouw videokwaliteiten laten zien bij kinderfeestjes maar ook in de speeltuin van de kinderen of op die mooie berg in Oostenrijk.

Daarnaast gaat de batterij lang genoeg mee zodat jij lekker door kan filmen. Op naar het volgende avontuur!

Tot slot!

Nu jij precies weet wat een camcorder precies is, waar jij op kan letten bij het aanschaffen van een camcorder en welke camcorders de beste zijn zal het niet moeilijk zijn bij het kiezen welke het beste bij jou past. Bepaal oor jouzelf welke eisen jij stelt aan de camera en waar jij de camera voor gaat gebruiken. Voor iedereen is er een camcorder waarmee jij jouw avonturen op spectaculaire wijze kan vast leggen. Welk avontuur leg jij de volgende keer vast?

 

 

Cynthia

Over de Auteur

Mijn naam is Cynthia en ik ben al jaren actief met het maken van foto’s. Zo heb ik zelf diverse cursussen gevolgd en woon ik regelmatig workshops bij.

Fotograferen is echt mijn passie. Omdat ik in de jaren veel heb geleerd, wil ik nu graag mijn kennis met je delen, zodat ook je meer uit je fotografie kunt halen!

Heb je de gratis Fotografie webinar al gevolgd? Een echte aanrader!
Klik hier om je aan te melden ⇨