Beste camera voor concertfotografie? Beste 3 camera’s voor concerten

Beste camera voor concertfotografie? Beste 3 camera’s voor concerten

Steeds meer mensen beschikken over een spiegelreflexcamera. Niet vreemd want met deze camera kun je haarscherpe foto’s maken. Mensen fotograferen van alles: bomen, planten, dieren, bloemen, maar concerten raken ook steeds meer in de belangstelling.

Geen wonder dat daardoor steeds meer mensen geïnteresseerd raken in concertfotografie. Het is immers ook mooi om een perfect moment van een concert vast te leggen. Een concert is al een hele happening en geen een is er hetzelfde. Daarom leggen mensen die momenten graag vast. Maar voor concertfotografie heb je een goede camera nodig. Maar wat is nu de beste camera voor concertfotografie? Lees het in dit artikel.

Waarom een camera voor concertfotografie kopen?

Veel mensen schieten vaak foto’s met hun telefoon. Camera’s op telefoons zijn tegenwoordig erg goed. Toch; haal je er niet het gewenste effect mee. Wil jij echt gave foto’s schieten op concerten? Dan is het van belang dat je een camera koopt die over de capaciteiten beschikt om dit te bewerkstelligen.

Concerten zalen zijn vaak erg donker. Niet elke camera kan hierop inspelen. Er zijn wel camera’s te koop die over functies beschikken die het mogelijk maken om in het donker te fotograferen. Koop daarom een camera die over deze mogelijkheden beschikt.

Je wilt natuurlijk scherpte foto’s. Met een camera die geschikt is voor concertfotografie kun je vaak foto’s in RAW schieten. Dit is makkelijker vanwege de witbalans en het licht. Met een gewone camera kun je niet in RAW schieten. Door een camera te kopen die geschikt is voor concertfotografie lukt dit wel.

Je wilt natuurlijk snel allerlei foto’s schieten. Dit is met een gewone camera vaak niet mogelijk. Een camera die geschikt is voor concertfotografie kun je vaak heel snel met een bepaalde functie allerlei foto’s schieten. Dankzij de geavanceerde technieken op deze camera’s wordt dit mogelijk. Gewone camera’s kunnen dit helaas niet.

Waar moet je opletten bij het kopen van een camera voor concertfotografie?

Concerten fotograferen is een vak apart. Het is niet makkelijk, de belichting is vaak belabberd, artiesten lopen snel en het licht verandert continu. Je hebt daarom een goede camera nodig, maar je moet ook op diverse punten letten als je een camera voor concertfotografie koopt zoals:

ISO instellingen

Indien je concerten wilt gaan fotograferen ontkom je niet aan hoge Iso-instellingen. Zo’n zaal, zeer bij een popconcert is vaak zeer donker, en er is veel ruis. Je hebt dan minimaal ISO 1600 nodig om scherpe foto’s te kunnen maken. Een ISO 3200 is geen uitzondering. Je ziet de ruis daardoor vaak nauwelijks. Maar let hier wel op als je een camera voor concertfotografie gaat aanschaffen.

Houdt rekening met het donker

De norm voor scherpe foto’s zonder al te veel beweging zijn lichtsterke zoomlenzen en vaste brandpunten. Let hierop als je een camera voor concertfotografie aanschaft. Koop een goede body, maar schaf er ook zeker goede lenzen bij aan. Het is namelijk vaak donker in een concertzaal. Ondanks de hoge ISO heb je echt een camera nodig die goed in het donker kan schieten.

RAW

Neem een camera waarmee je in RAW kunt schieten. Bij concertfotografie is Jpeg echt not-done. Jpeg is niet geschikt voor concertzalen. Door veranderend licht kun je bijna niet ontkomen aan correcties in belichting, kleur en witbalans. Kies daarom een camera die hier wel geschikt voor is.

Voldoende opslagruimte

Bij een concert zie je veel en het liefst wil je van alles foto’s schieten. Hierdoor raakt je camera snel vol. Neem altijd een extra geheugenkaartje mee en zorg ervoor dat je over een camera beschikt waar je deze in kunt stoppen.

Wat zijn volgens bij de beste camera’s voor concertfotografie?

Er zijn ontzettend veel soorten camera’s in omloop. Helaas, is niet elke camera geschikt voor concertfotografie. Doordat je weet waar je op moet letten wordt je keuze al verkleint. Natuurlijk, is het dan nog steeds lastig om de juiste camera te vinden. Daarom heb ik hier een lijst met de beste camera’s voor concertfotografie.

Canon EOS M50

Deze camera staat bij mij met stip op een. Dit omdat het een compacte camera is en licht van gewicht. Op deze manier kun je veel makkelijker foto’s maken. Bij een concert heb je namelijk veel bewegingsvrijheid nodig. Het is er ook zo druk. Verder is het belangrijk dat je over een camera beschikt die compatibel is en waarmee je makkelijk foto’s maakt.

Deze systeemcamera is compact en strak van design. je kunt met de 21,4 megapixel sensor haarscherpe foto’s maken. Het kantelbare LCD scherm maakt het mogelijk om eenvoudig vlogs en video’s in elkaar te zetten.

Canon EOS M50 + 15-45mm IS STM - Zwart

Deze camera is zeer geschikt om snel een artiest die beweegt vast te leggen. Hij is namelijk razendsnel en je maakt 10 foto’s per seconde. Ook is het mogelijk om slow-motion video’s te maken, dan kies je uit 120 of 60 beelden per seconde.

Met de Canon Creative Assist kun je heel makkelijk allerlei effecten toevoegen. Wel zo makkelijk als je gave foto’s wilt maken. Het mooie aan deze camera is dat hij over WiFi, NFC en Bluetooth beschikt. Je kunt via de Canon Connect app al je foto’s downloaden en doorsturen. Dit is ook mogelijk vanaf de camera, waardoor je gelijk al je foto’s op social media kunt plaatsen. Wel zo handig als je op een concert bent.

Deze camera is verkrijgbaar bij bol.com>

Nikon D3500 + AF-P DX 18-55 f/3.5-5.6

In mijn zoektocht naar een goede camera om concerten op professionele wijze vast te leggen kwam ik de Nikon D’3500 tegen. Het viel mij op dat hij zeer geschikt is voor onbelichte ruimtes, ook kun je ermee in het donker fotograferen. Daarom ging ik deze camera verder bekijken. Dit is namelijk precies wat je nodig hebt als je concerten wilt vastleggen op beeld. Een camera waarmee je ook in het donker kunt fotograferen.

Deze camera is geschikt voor beginnende en professionele fotografen. Het is fijn om te zien dat er zo’n veelzijdige camera op de markt is.

De Snapbridge technologie zorgt ervoor dat je camera altijd in contact is met je smartphone. Op deze manier kun je jouw foto’s zeer eenvoudig delen met de buitenwereld.

Nikon D3500 + AF-P DX 18-55 f/3.5-5.6G VR - Zwart

Geniet van de verbluffende prestaties van deze camera. Elk beeld leg je helder vast, ongeacht het soort licht. De nieuw ontwikkelde beeldsensor presteert juist goed bij situaties met weinig licht. Je kunt het ISO bereik omhoog schroeven en de camera het werk laten doen. Zeker met behulp van de ruisonderdrukking moet dit lukken.

Je kunt wel vijf snelle beelden per seconde vastleggen als de muzikanten aan het spelen zijn. Je legt elke beweging en gezichtsuitdrukking op exact het goede moment vast.

Het mooie aan de D3500 is dat je gemakkelijk films en foto’s kunt maken. Mede door het grote LCD scherm kun je alles duidelijk zien. Daarbij zit er ook een ingebouwde zoeker in deze spiegelreflexcamera, wat ervoor zorgt dat de zoeker jou exact laat zien wat je fotografeert. Verder kun je ook nog gebruik maken van alle speciale effecten en kun je deze toepassen met een goed zichtbaar beeld, dit mede dankzij de grote kijkhoek en een resolutie van 921.000 beeldpunten.

Deze camera is verkrijgbaar bij bol.com

Canon EOS 6D Mark II + EF 24-70mm f/4L IS

Deze camera is vooral geschikt voor gevorderde fotografen en professionals. Er zit een full frame sensor op en het zoombereik van de 24-70mm lens zorgt ervoor dat je op minimale afstand de scherpste foto’s maakt. Je kunt op deze manier bewegende onderwerpen scherp vastleggen. Daarom staat deze camera ook in het lijstje. Tijdens concerten is er veel beweging. Zo kun je ze makkelijk vastleggen.

Canon EOS 6D Mark II + EF 24-70mm f/4L IS Main Image

Met de maximale ISO waarde van 40.000 maak je heldere foto’s bij weinig licht. Verder bevatten de camerabody als de lens beeldstabilisatie, zo vermijd je bewegingsonscherpte. Aan de hand van de langere sluitertijden kun je op donkere locaties fotograferen.

Deze camera is verkrijgbaar bij Coolblue

Conclusie

Het is sowieso lastig om foto’s te schieten op concerten. Indien jou dat lukt ben je al een behoorlijk goede fotograaf. Je wilt dan natuurlijk wel over de juiste camera beschikken. Daarom is een goede camera die geschikt is voor concertfotografie een must. In dit artikel heb ik je vertelt waar je op moet letten. Hopelijk, heb je er veel van opgestoken?

Ik weet dat het lastig blijft om de juiste camera te vinden, maar met mijn lijstje zal het je zeker lukken. Heb je al goed naar de de D3500 camera gekeken? Deze camera helpt jou om de beste foto’s te maken op concerten. Bovendien maak je er haarscherpe foto’s mee en beschikt deze camera over veel eigenschappen die je nodig hebt om de beste foto’s te maken. Ik hoop dat deze camera bij je wensen aansluit.

Je weet nu waar je op moet letten. Mocht deze camera niet bij je passen, dan kun je altijd nog verder zoeken. Met de kennis die je nu hebt gaat je dit vast-en-zeker lukken. Ik wens je veel succes bij je zoektocht. Ik hoop dat je iets vindt wat bij je wensen aansluit. Zodat je de mooiste concert foto’s ooit kunt maken.

 

Cynthia

Over de Auteur

Mijn naam is Cynthia en ik ben al jaren actief met het maken van foto’s. Zo heb ik zelf diverse cursussen gevolgd en woon ik regelmatig workshops bij.

Fotograferen is echt mijn passie. Omdat ik in de jaren veel heb geleerd, wil ik nu graag mijn kennis met je delen, zodat ook je meer uit je fotografie kunt halen!

Heb je de gratis Fotografie webinar al gevolgd? Een echte aanrader!
Klik hier om je aan te melden ⇨