Beste camera voor influencers – Dit zijn de 3 beste camera’s voor elke influencer

Beste camera voor influencers – Dit zijn de 3 beste camera’s voor elke influencer

Als influencer is het jouw taak om dagelijks interessante content te creëren. Of je nu foto’s wil maken voor Instagram, of video’s voor YouTube, hoe dan ook zal je nood hebben aan een camera van goede kwaliteit. Jouw volgers zouden het niet appreciëren dat jouw foto’s onscherp zijn of dat er te veel schokken voorkomen in de video’s.

De zoektocht naar een nieuwe camera is niet zo makkelijk als het lijkt, zeker als je nog niet zoveel ervaring hebt. Welke camera kan je als influencer best gebruiken? Dat is de vraag die ik in dit artikel ga proberen te beantwoorden. Ik ga samen met jullie op zoek naar de beste camera voor influencers. Ik zal beginnen met enkele aandachtspuntjes aan te halen, die je zeker in je achterhoofd moet houden bij het kiezen van een nieuwe camera. Vervolgens zal ik enkele camera’s beschrijven die ideaal zijn voor influencers en tot slot zal ik jullie vertellen welke camera volgens mij de beste is, voor jou als influencer.

Waarop moet je letten indien je als influencer een camera wil kopen?

Natuurlijk zijn er specifieke behoeften die verschillen van persoon tot persoon. Toch vallen er ook enkele zaken te identificeren, die belangrijk zijn voor alle influencers. Waar moet de camera die je wil kopen zeker aan voldoen?

Kwaliteit

Aangezien de camera voor jou een investering is, wil je er zeker van kunnen zijn dat jouw camera voldoende lang meegaat. Om die reden is het belangrijk dat je kiest voor een van de bekende cameramerken. Canon, Nikon en Sony zijn marktleiders wanneer we spreken over spiegelreflexcamera’s of systeemcamera’s. Wanneer je een camera koopt van een van deze merken, kan je er wel vanuit gaan dat je kwaliteit hebt aangeschaft. Natuurlijk zit er wel nog een groot verschil tussen de verschillende modellen, maar algemeen genomen zijn deze merken zeker te vertrouwen.

Foto en Video

Hoewel je de camera misschien specifiek aankoopt voor het maken van foto’s, kan je er toch ook best even op letten dat de camera goede videokwaliteit heeft. Ook omgekeerd, als je op zoek bent naar een camera om te filmen, kan je ook best kiezen voor een camera die daarbovenop ook goede foto’s kan maken. Als influencer maak je heel veel content, om die reden is de kans enorm klein dat je nooit eens een foto of een video zal moeten maken. Denk bijvoorbeeld aan een thumbnail op YouTube, het fotootje dat de mensen eerst te zien krijgen voor ze jouw video openen. Als influencer zijn zowel goede foto’s, als degelijke video’s onmisbaar.

Gewicht

Tot slot moet je ook rekening houden met het feit dat je de camera vaak onderweg zal moeten gebruiken. Daarom is het belangrijk dat de camera niet te zwaar weegt en dat je hem makkelijk ergens kan opbergen. Aangezien je jouw nieuwe camera overal mee naartoe zal willen nemen, om zeker geen leuke momenten te missen, denk je best ook even na over een handige draagtas.

Welk type camera kan je best kopen als influencer? Een spiegelreflex- of een systeemcamera?

Op zich is er niet zo’n groot verschil in het aantal mogelijkheden tussen een spiegelreflexcamera en een systeemcamera. Een derde soort is de compact camera, maar daarbij zijn de mogelijkheden wel beperkt tot de ingebouwde lens. Bij zowel de spiegelreflexcamera als de systeemcamera heb je de mogelijkheid om verscheidene instellingen aan te passen en daarenboven ook de lens te verwisselen.

Hoewel er veel meer lenzen gemaakt worden voor de spiegelreflexcamera dan voor de systeemcamera, heeft deze laatste wel een belangrijk voordeel voor influencers. Een systeemcamera is over het algemeen veel kleiner en vooral ook lichter dan een spiegelreflexcamera. Dit maakt dat de systeemcamera makkelijk mee te nemen is. Aangezien dit type de beste optie lijkt, zal ik voor mijn lijstje ook enkel uit systeemcamera’s kiezen.

Welke camera’s zijn de beste voor influencers?

Hier zal ik jullie drie camera’s voorstellen die ik voor jullie zorgvuldig heb uitgekozen. Daarbij heb ik gelet op verschillende factoren die belangrijk zijn voor jou als influencer.

 

Sony Alpha A6400 + E PZ 16-50mm f/3.5-5.6 OSS + 50mm f/1.8

Op de nummertjes hoef je niet al te veel te letten, maar deze eerste camera die ik voor jullie heb geselecteerd is een systeemcamera van het bekende merk Sony. Zoals je in de titel kan opmerken, wordt deze camera geleverd met twee bijpassende lenzen. Dat zorgt ervoor dat je steeds goed voorzien bent voor alle verschillende situaties.

Een snelle ingebouwde Eye Autofocus moet ervoor zorgen dat jouw ogen altijd nauwkeurig in beeld worden gebracht, ook tijdens het bewegen. De algemene autofocus zorgt ervoor dat al jouw beelden in 0,02 seconden worden scherp gesteld, wat heel snel is. Dankzij zijn gewicht van minder dan 200 gram, is deze camera ideaal om dagelijks mee de baan op te nemen.

Voor influencers die vlogs willen maken, biedt de camera de mogelijkheid om het scherm helemaal om te draaien. Op die manier kan je jezelf zien, terwijl je aan het filmen bent. Video opnamen worden trouwens vastgelegd in 4K, waardoor je zeker kan zijn van een uiterst scherpe kwaliteit.

Sony Alpha A6400 + E PZ 16-50mm f/3.5-5.6 OSS + 50mm f/1.8 Main Image

De camera heeft een heel arsenaal aan instellingsmogelijkheden, waardoor je de camera perfect kan klaarmaken voor iedere situatie. Op het vlak van foto’s is deze camera geschikt voor algemeen gebruik. Daarmee wil ik zeggen dat zowel influencers die vooral foto’s maken van kledij, hem kunnen gebruiken, als influencers die landschapsfoto’s maken.

Daarnaast valt bij deze camera ook het gebruiksgemak op. Wanneer je reviews leest over wat anderen van dit model vinden, merk je al snel dat het toestel makkelijk en intuïtief te bedienen is. Ideaal dus voor elke influencer.

Wil je deze camera meteen bestellen? Dat kan je eenvoudig doen via deze link naar Coolblue.

Canon EOS M50 + 18-150mm

Ben je op zoek naar een professionele camera die goed in de hand ligt en die geschikt is voor het maken van foto’s en video’s? Dan is deze Canon zeker iets voor jou. Als influencer is het belangrijk dat je nieuwe foto’s meteen kan delen. De Canon Eos beschikt over de mogelijkheid om verbinding te maken via wifi of bluetooth. Op die manier kan je makkelijk en snel jouw nieuwste foto’s en video’s doorsturen naar jouw andere apparaten. Eventjes bewerken en je kan ze meteen posten.

Met meer dan 21 megapixels maak je scherpe foto’s, waarbij alle details nauwkeurig worden weergegeven. Tevens beschikt de camera over een handige assistentiefunctie, waarmee je de camera beter kan leren kennen. Zo zal je alles uit je camera leren halen en kan je nog betere foto’s leren maken. De camera is razendsnel, waardoor je meerdere foto’s maakt per seconde. Zo mis je niets van jouw spannende avonturen en kan je je volgers ervan laten meegenieten.

Canon EOS M50 + 18-150mm - Zwart

Ook op het gebied van video moet deze Canon zeker niet onderdoen voor de Sony die we hiervoor hebben besproken. Ook deze camera beschikt namelijk over een scherm dat je 180 graden kan draaien. Vloggen of video’s maken voor YouTube vanop een statief is zo makkelijker dan ooit. Bovendien neemt ook deze camera op in 4K kwaliteit.

Voor mensen die liever uit de hand filmen is er ook goed nieuws. Deze camera beschikt namelijk ook over een uitgebreid beeldstabilisatiesysteem. Daardoor zijn foto’s nog scherper en komen er minder schokken voor in jouw video’s.

Wil je graag weten hoeveel deze camera op dit moment kost? Dan kan je even doorklikken naar de website van onze partner Bol.com.

Nikon Z6 + Nikkor Z 24-70mm f/4 S

Natuurlijk kan ook Nikon niet ontbreken in ons lijstje van de beste camera voor influencers. Deze Nikon Z6 is een systeemcamera die ontworpen is voor professionele fotografen die dagelijks met hun toestel bezig zijn. Als influencer ben je dan misschien geen professionele fotograaf, maar door het toestel vaak te gebruiken leer je ook alle kneepjes van het vak.

Deze camera wordt automatisch geleverd inclusief een Nikkor Z lens. De Z in zijn naam, betekent dat deze lens ontworpen is om zo veel mogelijk licht op te vangen. Daardoor kan je zelfs op vrij donkere locaties, heel mooie foto’s maken. Tevens is de lens voldoende groot, waardoor je de camera kan inzetten voor allerlei vormen van fotografie. Natuur of cultuurfoto’s behoren tot de mogelijkheden, maar portretten zullen ook uiterst mooi zijn.

Nikon Z6 + Nikkor Z 24-70mm f/4 S + 64 GB XQD Geheugenkaart Main Image

Anderen die het toestel hebben aangeschaft, zijn enorm blij met de kwaliteit van de beelden die de camera levert. Daarnaast blijkt het toestel erg gebruiksvriendelijk om zo’n uitgebreide camera te zijn. Het toestel ligt goed in de hand en is al bij al vrij compact voor een full frame systeemcamera. Zo neem je het toestel makkelijk overal mee naartoe. Tot slot beschikt deze camera ook over een grote batterij, waardoor je lange video’s kan maken of vele foto’s kan nemen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken.

Voor beginnende influencers is dit toestel misschien iets minder geschikt, gezien je nog niet alle vaardigheden onder de knie zal hebben. Wil je er daarentegen zeker van zijn dat je een goede camera koopt voor de lange termijn, dan kan je wel al meteen dit toestel van Nikon aanschaffen.

Om de actuele prijs te zien, of om het toestel meteen te bestellen, kan je klikken op onze link naar Coolblue.

Onze conclusie: dit is de beste camera voor influencers

Hoewel de laatste camera die ik besproken heb misschien de meeste functies heeft, vind ik het ook belangrijk om te denken aan de prijs-kwaliteitverhouding. Aangezien het maken van content de job is van influencers, is een camera een investering die ze moeten zien terug te verdienen. Vanuit economisch oogpunt en gebruiksgemak, denk ik dat de Canon Eos M50 het beste geschikt is voor de gemiddelde influencer.

Dit model is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde fotografen, waardoor iedereen hem makkelijk kan hanteren. Daarnaast beschikt de camera ook nog eens over twee lenzen, wat zeker al een voordeel is. Dit toestel is perfect inzetbaar voor het maken van zowel foto’s, als video’s en weegt niet te veel. Dit gezegd zijnde, voldoet de camera aan alle voorwaarden die we hadden vooropgesteld.

Wil je deze camera, of een van de andere nog eens bekijken? Klik dan zeker op een van de links onder de beschrijving.

Cynthia

Over de Auteur

Mijn naam is Cynthia en ik ben al jaren actief met het maken van foto’s. Zo heb ik zelf diverse cursussen gevolgd en woon ik regelmatig workshops bij.

Fotograferen is echt mijn passie. Omdat ik in de jaren veel heb geleerd, wil ik nu graag mijn kennis met je delen, zodat ook je meer uit je fotografie kunt halen!

Heb je de gratis Fotografie webinar al gevolgd? Een echte aanrader!
Klik hier om je aan te melden ⇨