Beste camera’s voor bloggers? Dit zijn de beste camera’s voor je blog!

Beste camera’s voor bloggers? Dit zijn de beste camera’s voor je blog!

Bloggen is een leuke manier om je schrijfkwaliteiten te tonen. Veel mensen bloggen omdat ze hun verhaal kwijt willen of hun passie willen delen. Er zijn zowel professionele bloggers als privé bloggers actief op het internet.

Je deelt een tekst met iemand, iets dat jij schrijft, maar de online wereld is steeds meer gericht op visuele beleving. Met alleen tekst bereik je dus niet zoveel. Mensen lezen een blog namelijk sneller als deze voorzien is van goed beeldmateriaal.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om gebruik te maken van stockfoto’s. Deze kun je gratis of tegen betaling van het internet afhalen. Het voordeel hieraan is dat het jou een goede kwaliteit foto’s oplevert, voor een lage prijs. Het nadeel is dat het foto’s zijn die iedereen kan gebruiken, je bent zo dus niet echt origineel.

Reden genoeg dus om zelf foto’s te gaan schieten, maar dan dien je wel te beschikken over de juiste camera. Lees dit artikel, waarin ik je vertel wat de beste camera is voor jou als blogger.

Waarom een camera kopen als blogger ?

Als blogger wil je jezelf vooral focussen op het schrijven en ontwikkelen van originele content. Ik gaf al even kort aan dat lezers reageren op visuele content, met alleen tekst bereik je dus niet zoveel. Om er bovenuit te steken is het belangrijk dat je beschikt over originele content. Door eigen foto’s te maken bereik je dit doel, het is namelijk origineler dan het gebruik van stockfoto’s.

Flat, Leggen, Blogger, Blog, Laptop, Nikon, Camera

Heb jij vrienden met een digitale camera? Dan kun je deze natuurlijk altijd lenen, nadeel is dat je afhankelijk bent van de beschikbaarheid. Veel telefoons beschikken ook over goede camera’s. Hier kun je gebruik van maken, maar de foto’s zijn lang niet zo scherp als met een spiegelreflexcamera. Door te kiezen voor een spiegelreflexcamera kies je voor meer kwaliteit, voordeel is dat je zo betere content oplevert en dus meer lezers trekt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een camera voor bloggers?

Je wilt natuurlijk ook blijven schrijven. Fotograferen is een leuke bijzaak. Je wilt daarom hoogstwaarschijnlijk niet te veel geld uitgeven aan een camera. Het eerste belangrijke punt waar je dan op moet letten als je een camera gaat kopen is het budget.

De handzaamheid van de camera is ook van groot belang. Je wilt immers bloggen en mooie foto’s maken, maar je wilt er ook niet uren mee bezig zijn.

Digitale camera’s kunnen nogal ingewikkeld zijn. Kies daarom voor een camera die beschikt over eenvoudige bediening en een eventuele hulpstand. Op deze manier leer je snel en makkelijk foto’s maken.

Er zullen mensen zijn die het hier niet mee eens zijn, maar ik ben van mening dat de lens belangrijker is dan de body van de camera. Professionele fotografen zeggen vaak dat de lens bepalend is voor het  resultaat. Focus je daarom meer op de lens als je een camera gaat kopen, dan op de body.

Kies je voor een zoomlens of voor een lens met een vast brandpunt?Lenzen met een vast brandpunt zorgen voor strakkere foto’s. Zoom lenzen zijn vaak minder. Het grote voordeel aan een lens met een vast brandpunt is dat je meer naar het object moet toe lopen als je wilt fotograferen, met zoomen is dit niet nodig. Groot voordeel is dat je meer in beweging bent en creatieve foto’s zult maken.

Cursus digitale fotografie

Heb jij er al eens aan gedacht om een online cursus digitale fotografie te volgen? Het grote voordeel aan een online cursus fotografie is dat je alle ins-en-outs leert over digitale fotografie.

Je wordt stap-voor-stap begeleid en leert alles wat je nodig hebt om als blogger goede foto’s te maken. het scheelt je enorm veel tijd en je bent zo verzekerd van goede foto’s. Je wilt bloggen en niet een hele camera ontdekken. Foto’s maken vind je leuk, in combinatie met je schrijfpassie, maar het moet wel leuk blijven.

Na het volgen van de cursus fotografie weet je:

  • Hoe je foto’s op je computer kunt archiveren, bewerken en opslaan.
  • Hoe je goede composities kunt maken.
  • Hoe filters, objectieven, diafragma en sluitertijden werken.
  • Op welke manier je optimaal gebruik kunt maken van natuurlijk licht.
  • Hoe je portret of dieren foto’s maakt.

Het kan zeer frustrerend zijn om alles zelf te moeten ontdekken, en daarna ontdek je dat alsnog dat de foto’s niet goed zijn. Dit voorkom je door deze cursus te volgen. Je leert spelenderwijs hoe je de mooiste foto’s maakt. Voorkom frustratie en pak het gelijk goed aan door een goede basis op te bouwen.

Dit zijn de beste camera’s voor bloggers

Ik heb je kort vertelt waar je op moet letten als je als blogger een camera koopt. Tevens heb ik je op de voordelen van een online cursus digitale fotografie gewezen. Nu je alle basiskennis in huis hebt is de volgende stap: ‘Het aanschaffen van een nieuwe camera.’ Hieronder geef ik je een lijstje met een aantal camera’s die voor jouw als beginnend blogger makkelijk te hanteren en betaalbaar zijn. Ik heb zelf ook een camera aangeschaft, hierdoor weet ik welke goed zijn en waar ik op moet letten.

Spiegelreflexcamera – Canon EOS 2000D

De Canon EOS 2000D is een beginners vriendelijke camera.

Deze Canon beschikt over 24,1 megapixels, NFCm en 18-55mm lens. Ik raad deze camera aan iedere blogger aan. Je kunt gebruik maken van de functiegids, zo leer je de camera snel kennen en kun je alles goed instellen. Er zit een draaiknop op voor opnamemodus, je hebt daarbij de keuze uit verschillende creatieve standen.

Canon EOS 2000D + 18-55mm IS II Main Image

Hierdoor is de camera makkelijk in gebruik. Op deze camera zitten diverse soorten verwisselbare lenzen, op deze manier kun je de camera gebruiken voor alle soorten fotografie. Je kunt via de Wifi functie salle beelden gelijk doorsturen naar je mail. zo kun je ze sneller op je blog plaatsen.

 

Compact camera – Canon Powershot SX620 HS

Als blogger wil je goede foto’s maken, amr je wilt niet meteen een dure systeem- of spiegelreflexcamera aanschaffen. Bovendien, ben je vaak op pad, en wil je meteen een foto maken als je een mooi beeld ziet voor je blog artikel. Een kleine compactcamera zoals deze van Canon neem je eenvoudig mee en beschikt over genoeg functies om strakke foto’s te maken voor je blog.Deze compactcamera is daar uitermate geschikt voor.

Canon Powershot SX620 HS Zwart Main Image

Hij beschikt over een 21,1 megapixel CMOS sensor, 25 optische zoom, Wifi, NFC, Full HD videofunctie en een maximale diafragma van f/3,2.De uitgebreide opties op deze camera bieden jou als blogger genoeg vrijheid om te experimenteren. Je kunt via het menu filters aan je foto’s toevoegen en je kunt Full HD video’s maken. De beeldstabilisatie zorgt ervoor dat bewegingen worden gestabiliseerd, zo krijg je strakke foto’s zonder bewegingen erin.

Olympus E-PL8 Brown + EZ-M 14-42 II

De Olympus PEN E-PL8 is een prachtige systeemcamera die zeer hanteerbaar is en daarmee erg geschikt voor jou als blogger. Deze camera ligt door de leren afwerking fijn in de hand, wel zo prettig als je foto’s gaat maken. Dankzij de PEN functie kun je ook filmopnamen maken voor je blog, bewerk ze direct en sla ze op in ‘My Clips’, zo koppel je eenvoud/ Dat kan, deze kun je heel eenvoudig toevoegen. ig alle fragmenten aan elkaar, voeg je wat effecten toe en klaar is je filmpje.

Olympus E-PL8 Brown + EZ-M 14-42 II

Wil je extra effecten Deze kun je daarna heel eenvoudig op je blog plaatsen. Zo wordt je blog nog aantrekkelijker. Het kantelbare touchscreen met selfie modus is ideaal, zo kun je een foto maken met jou erop, leuk voor op je blog. Door de ingebouwde Wifi functie kun je de foto’s snel overzetten naar je smartphone, tablet of social media. Wel zo handig als je aan het bloggen bent.

Conclusie

Het kopen van de ideale camera voor jou als blogger is dankzij bovenstaande tips helemaal niet meer zo moeilijk als je denkt. Let vooral op alle tips die ik je gegeven hebt. Dit scheelt je veel tijd, welke je beter kunt besteden aan het schrijven. Elke camera is zorgvuldig uitgekozen, en voorziet jou van die functies die je nodig hebt om goede content voor je blog te ontwikkelen. Geniet van al deze tips en pas ze toe en ontwikkeld nog betere blogs dan je al deed.

Cynthia

Over de Auteur

Mijn naam is Cynthia en ik ben al jaren actief met het maken van foto’s. Zo heb ik zelf diverse cursussen gevolgd en woon ik regelmatig workshops bij.

Fotograferen is echt mijn passie. Omdat ik in de jaren veel heb geleerd, wil ik nu graag mijn kennis met je delen, zodat ook je meer uit je fotografie kunt halen!

Heb je de gratis Fotografie webinar al gevolgd? Een echte aanrader!
Klik hier om je aan te melden ⇨