Beste cameratas anti diefstal? Een top 3!

Beste cameratas anti diefstal? Een top 3!

Neem je jouw (dure) spiegelreflexcamera ook altijd mee op vakantie? Of ga jij graag de straat op om prachtige foto’s met jouw (nieuwe) compactcamera of systeemcamera te maken? Als je met jouw camera op pad gaat, is het aan te raden om je camera altijd in een cameratas mee te nemen.

Door jouw camera in een cameratas mee te nemen, zorg je voor de gewenste bescherming. Ondertussen verkrijg je ook nog de benodigde veiligheid; je wilt immers niet dat jouw camera gestolen wordt. Om dat te voorkomen, is het aan te raden om een cameratas anti diefstal aan te schaffen.

In dit artikel laat ik je graag kennis maken met een cameratas anti diefstal. Ik bespreek wat voor cameratas dit precies is, wat de voordelen hiervan zijn en waar je op moet letten bij het uitkiezen van een cameratas anti diefstal. Tot slot geef ik je ook nog mijn persoonlijke top 3: dat zijn in mijn ogen de beste cameratassen anti diefstal.

Wat is een anti diefstal cameratas?

Zoals de naam al zegt, maakt een dergelijke cameratas het dieven moeilijk/onmogelijk. Een dergelijke cameratas kun je namelijk op een handige manier afsluiten, waardoor je jouw camera op een optimale manier weet te beschermen.

Je voorkomt hiermee dus dat de camera gestolen kan worden. Ondertussen weet je ook nog zeker dat jouw camera goed beschermd is; jouw camera kan bijvoorbeeld niet zomaar uit jouw tas vallen. Ook met het oog op de levensduur van jouw camera is een dergelijke cameratas absoluut aan te raden.

Maar, wat maakt een anti diefstal cameratas nou zo bijzonder? Dat is vaak terug te vinden in de manier waarop deze cameratas dicht gaat en op de manier waarop je de cameratas volledig af kunt sluiten. Zo heeft een anti diefstal camera vaak drukknopen, een volledige ritssluiting of een andere handige sluiting.

De sluiting is uiteindelijk toch wel het belangrijkste kenmerk van een cameratas anti diefstal. Doordat je jouw cameratas op een handige manier dicht doet, voorkom je dat dieven of zakkenrollers er vandoor kunnen gaan met jouw dure camera.

Wat zijn de voordelen van een cameratas anti diefstal?

Ben je op dit moment op zoek naar een geschikte cameratas? Dan heb je ongetwijfeld al opgemerkt dat het aanbod van cameratassen zeer uitgebreid is. Je hebt de keus uit allerlei verschillende varianten; zo kun je voor een schoudertas gaan, voor een handtas of voor een rugzak.

Als je voor één van deze cameratassen kiest, weet je niet 100% zeker dat jouw camera goed beveiligd is. Een handige dief of zakkenroller kan er alsnog met jouw camera vandoor gaan. Dat weet je echter geweldig te voorkomen als je voor een cameratas anti diefstal kiest. Een dergelijke cameratas is super veilig te noemen, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor een mogelijke diefstal.

ThinkTank Retrospective 10 V2.0 Zwart Main Image
ThinkTank Retrospective 10 V2.

Daarnaast is een cameratas anti diefstal ook heel praktisch te noemen. De tas is niet alleen veilig, maar biedt ook de gewenste bescherming aan jouw camera. Zo heeft de tas een zachte binnenkant, heb je vaak meerdere vakjes tot je beschikking en kun je jouw camera dus altijd op een veilige manier met je vervoeren.

Bijkomend voordeel is dat een cameratas anti diefstal ook voldoende ruimte biedt voor alle camera accessoires. Als je een duur objectief met je mee neemt, wil je immers ook de kans op een diefstal zoveel mogelijk verkleinen. Dat weet je prima te doen door zowel jouw camera als jouw accessoires in de beste camera anti diefstal te vervoeren.

Tot slot willen we ook nog benoemen dat een cameratas anti diefstal veel gemak met zich mee brengt. Je hoeft je niet alleen geen zorgen meer te maken, maar je merkt eigenlijk ook niet dat je een cameratas met je mee tilt. De meeste anti diefstal cameratassen kun je namelijk op een comfortabele manier dragen, waardoor je moeiteloos de gehele stad doorloopt met jouw camera. Je hoeft vervolgens alleen nog maar de juiste plekken in de stad te vinden om prachtige foto’s te maken.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een cameratas anti diefstal?

Ga je op vakantie? Ga je van een stedentrip genieten? Of ga je een wandeling in de omgeving rondom jouw woonplaats maken? In al deze gevallen kom je ongetwijfeld voor prachtige composities te staan. Deze composities wil je uiteraard op de gevoelige plaat leggen, maar daar heb je uiteraard wel je camera voor nodig. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, komt in dat geval een cameratas anti diefstal perfect van pas.

Heb je daarom ook besloten dat je graag zo’n cameratas aan wilt schaffen? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. Ik bespreek namelijk hieronder wat de belangrijkste criteria van een cameratas anti diefstal zijn. Let bij het uitkiezen van de juiste cameratas anti diefstal goed op onderstaande criteria.

Allereerst is het aan te raden om goed naar jouw camera te kijken. Heb je een spiegelreflexcamera? Een systeemcamera? Heb je een compactcamera? Een instant camera? Of heb je een action camera? Per soort camera vind je bij mijn partner Coolblue een divers aanbod:

beste cameratas

Daarbij moet je ook goed letten op het soort tas. Wil je een veilige rugzak waarin je jouw camera kunt vervoeren? Of gaat jouw voorkeur uit naar een camera koffer, een camera schoudertas of een zogeheten snuittas? Aan jou de keus.

Verder is het een kwestie van de geschikte cameratassen met elkaar vergelijken. Let daarbij goed op het prijskaartje, op de afmetingen van de tas, op de indeling van de tas, op de eventuele waterbestendigheid van de tas, op de kleur van de tas en op het algehele gevoel dat je hebt bij de tas. Op basis van deze criteria kun je uiteindelijk een juiste keuze gaan maken.

Wat is de beste cameratas anti diefstal?

Wil jij graag van de voordelen van een cameratas anti diefstal gaan genieten? Dan hoef je eigenlijk maar één ding te doen: de onderstaande drie tassen met elkaar te vergelijken. Deze drie tassen zijn namelijk bij mijn test als beste uit de bus gekomen. Deze drie tassen kun je dus – zonder enige twijfel – direct aanschaffen. Graag vertel ik je in het kort iets meer over deze cameratassen.

#1. ThinkTank Retrospective 10 V2.0 Zwart

https://www.coolblue.nl/product/858743/thinktank-retrospective-10-v2-0-zwart.html

Over deze schoudertas van het merk ThinkThank ben ik écht heel erg te spreken. Dit komt onder meer door de vormgeving, de opbergruimte die deze tas biedt en de veiligheid van deze tas. Je dient deze tas over jouw schouder te dragen, waarbij je dus altijd jouw rechter- of linkerarm over de flap van de tas hebt hangen.

ThinkTank Retrospective 10 V2.0 Zwart Main Image

Het is daardoor voor dieven eigenlijk onmogelijk om met hun hand in de tas te komen. Je sluit de tas bovendien ook nog een handige manier, waardoor je een mogelijke diefstal al helemaal weet te voorkomen. Deze tas is bij uitstek geschikt voor spiegelreflexcamera’s, maar je kunt ook andere spullen veilig in deze tas vervoeren. Op één van de foto’s zie je dat je bijvoorbeeld ook nog een laptop in deze cameratas kunt stoppen. Al met al een super prettige en veilige cameratas!

Deze Cameratas is te koop bij Coolblue > 

#2. Peak Design Everyday Messenger 13L v2 Black

https://www.coolblue.nl/product/859457/peak-design-everyday-messenger-13l-v2-black.html

Gaat jouw voorkeur uit naar een fraai vormgegeven cameratas? Wil je bijvoorbeeld goed voor de dag bij klanten verschijnen? Wil je ondertussen ook nog jouw camera en toebehoren op een veilige manier meenemen? Dan is de aanschaf van deze cameratas van het merk Peak Design absoluut aan te raden.

Peak Design Everyday Messenger 13L v2 Black Main Image

Deze cameratas kent namelijk een unieke sluiting. Een sluiting die je niet zomaar los kunt maken, waardoor je je heel veilig voelt met deze tas. Bijkomend voordeel is dat dit een multifunctionele tas is: je kunt ‘m als een handtas gebruiken, maar je kunt hem ook schuin over je bovenlichaam heen dragen. Leg vervolgens je linker- of rechterarm over de tas heen en je weet een mogelijke diefstal al helemaal te voorkomen!

Deze cameratas is te koop bij Coolblue > 

#3. Lowepro Adventura SH 160 II Black

https://www.coolblue.nl/product/633394/lowepro-adventura-sh-160-ii-black.html

Ook voor plek 3 is mijn voorkeur uitgegaan naar een schoudertas. Deze tas van het merk Lowepro biedt niet alleen voldoende ruimte, maar is ook bijzonder veilig te noemen. Dat komt enerzijds doordat je deze tas over je schouder heen hangt, terwijl je anderzijds ook de tas perfect dicht kunt doen. Zodra iemand aan deze cameratas zit, merk je dat eigenlijk direct.

Lowepro Adventura SH 160 II Black Main Image

Belangrijk bijkomend voordeel: deze cameratas is een stuk voordeliger dan de twee hierboven genoemde varianten. Ondertussen zit de tas er gaaf uit, biedt de tas méér dan genoeg opbergruimte en is de tas ook nog super veilig. Wat wens je nog meer?

Slotwoord

Als je op zoek naar een nieuwe cameratas bent, heb je meer dan genoeg keus. Mijn persoonlijke voorkeur gaat altijd naar een veilige cameratas uit, aangezien een camera over het algemeen vrij duur is. Doordat een camera vrij duur is, is het een geliefd object bij dieven. Met de ThinkTank Retrospective 10 V2.0 Zwart weet je jouw camera en toebehoren in ieder geval op de perfecte manier te beschermen. Dat is in mijn ogen namelijk de beste cameratas anti diefstal!

Cynthia

Over de Auteur

Mijn naam is Cynthia en ik ben al jaren actief met het maken van foto’s. Zo heb ik zelf diverse cursussen gevolgd en woon ik regelmatig workshops bij.

Fotograferen is echt mijn passie. Omdat ik in de jaren veel heb geleerd, wil ik nu graag mijn kennis met je delen, zodat ook je meer uit je fotografie kunt halen!

Heb je de gratis Fotografie webinar al gevolgd? Een echte aanrader!
Klik hier om je aan te melden ⇨