Beste drone voor elke beginner – een top 2

Beste drone voor elke beginner – een top 2

Op mijn website, phoception.nl, vind je veel informatie over camera’s en toebehoren terug. Mijn kennis en interesse heeft echter niet alleen betrekking op camera’s, maar ook zeker op andere elektronische producten. Zo ben ik ook bijzonder onder de indruk van drones.

Enkele jaren geleden kwam ik voor het eerst met een drone in aanraking. Ik liep namelijk op het strand en zag bovendien de duinen een vreemd object vliegen. Toen besloot ik om een kijkje te gaan nemen en zag al snel iemand staan met een soort van afstandsbediening in zijn handen. Ik liep naar deze jongeman toe en vroeg hem waar hij mee bezig was.

Deze jongeman vertelde vol enthousiasme waar hij mee bezig was, hoe zijn drone werkte en waarom hij dit deed. Hij vertelde dat hij bezig was met het maken van gave foto’s en filmpjes van de duinen. Eén van deze foto’s wilde hij vervolgens op canvas af laten drukken en cadeau geven aan zijn ouders. Zijn ouders waren namelijk vlak bij de kust geboren en zijn dus eigenlijk opgegroeid tussen de duinen. Het leek deze jongeman dan ook wel een passend cadeau.

Texel, Lighthouse, Beach, Sea, Sand, North Sea

Hij wist eigenlijk direct indruk op mij te maken. Dat kwam niet alleen door zijn welbespraaktheid, maar ook de manier waarop hij de drone aan het besturen was. Uiteindelijk heb ik nooit de foto van de duinen gezien, maar ik ben ervan overtuigd dat deze foto prachtig geworden is. Toen ik na mijn strandwandeling thuis kwam, ben ik direct op het internet gaan zoeken naar een drone.

Destijds kocht ik via Marktplaats mijn eerste drone. Deze drone heb ik echt heel veel gebruikt, waarna ik steeds beter en beter wilde. Uiteindelijk heb ik één van de beste drones gekocht, maar die heb ik de afgelopen tijd helaas veel te weinig gebruikt. Dat neemt echter niet weg dat ik nog steeds onwijs enthousiast over (de werking van) een drone ben.

In dit artikel wil ik jou graag kennis laten maken met enkele drones. Ik ben namelijk op zoek gegaan naar de beste drone voor een beginner. Aan het einde van dit artikel vind je een top 3 van de beste drones. Daarnaast bespreek ik in dit artikel ook waarom het aan te raden is om een drone aan te schaffen én waar je op moet letten bij het uitkiezen van een drone voor een beginner.

Ik wil je dan ook graag uitnodigen om dit artikel op je gemakje door te nemen. Nadat je dit artikel doorgenomen hebt, wil je wellicht direct één van de twee drones uit dit artikel aanschaffen. Dat is mogelijk als je op één van de linkjes klikt; je komt dan direct uit in de webshop van Coolblue waar je de drone direct kunt bestellen.

Waarom zou je een drone kopen?

Als je dit artikel leest, ga ik er van uit dat je reed weet wat een drone is. Ik bespreek daarom in dit artikel niet wat een drone precies is, maar ik geef je wel graag redenen waarom het kopen van een drone zo aan te raden is.

Een van de redenen is de ongekende veelzijdigheid van een drone. Je kunt met een drone leuke rondjes vliegen, je kunt prachtige foto’s maken en je kunt geweldige video-opnames maken. Daarnaast hebben de hedendaagse drones onwijs veel functies ingebouwd zitten, waardoor je de drone voor nog veel meer doeleinden kunt gaan gebruiken.

Zo is het mogelijk om met een drone objecten te vervoeren, kan je deelnemen aan drone wedstrijden en kan je uitdagingen gaan voltooien. Door deze veelzijdigheid gebruikt elke drone-eigenaar zijn/haar drone ook voor andere doeleinden.

Daarnaast is het ook super leuk om een drone te besturen. Je kunt dit met behulp van een afstandsbediening doen, maar je kunt dit ook via jouw smartphone doen. Het is daarbij een hele leuke uitdaging om de drone onder de knie te krijgen, om bijvoorbeeld salto’s te maken en om gave filmopnames te maken.

Bij het maken van een filmopname moet je eigenlijk twee dingen doen: zorgen voor een gave route en de drone onder controle zien te houden. Als je dat voor elkaar weet te krijgen, fabriceer je in ieder geval fraaie én unieke beelden vanuit de lucht.

Daarnaast is het ook prettig dat een drone geen onderhoud nodig heeft. Je kunt dus altijd met jouw drone vliegen, zonder dat je je daarbij zorgen hoeft te maken over het onderhoud van de drone. In het verlengde daarvan is het ook prettig om te weten dat een gemiddelde drone een vrij lange levensduur heeft. Je geniet dus jarenlang van een geweldige drone, terwijl je niet direct super veel geld aan de drone uit hoeft te geven.

Waar moet je op letten bij het kopen van een drone?

Lijkt het jou wel wat om met een drone te gaan vliegen? Wil je bijvoorbeeld tijdens jouw vakanties prachtige opnames en afbeeldingen van de omgeving maken? Dan hoef je eigenlijk nog maar één ding te doen: de geschikte drone uit te kiezen. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan.

Als je een nieuwe drone uit gaat zoeken, moet je namelijk op meerdere criteria letten. Ik wil je in ieder geval aan te raden om allereerst te filteren op jouw ervaring. Bij mijn partner Coolblue kan dat bijvoorbeeld met behulp van onderstaand filter:

 

De beste drone voor een beginner is niet de meest uitgebreide drone, maar is wel relatief makkelijk te besturen. Een drone voor een gevorderde of voor een professional is daarentegen een stukje lastiger te besturen. Aan de andere kant hebben dergelijke drones wel weer meer functies ingebouwd zitten.

Kies bij voorkeur dus voor het beginnersniveau en stel vervolgens voor jezelf een maximum budget vast. Als je het aanbod van drones bekijkt, zie je dat de prijzen nogal variëren. Voor sommige drones betaal je tussen de 100 en 150 euro, terwijl je voor andere drones meer dan 400 euro moet betalen. Probeer dus voor jezelf een maximum budget vast te stellen, waarna je gericht kunt zoeken naar de beste drone voor een beginner.

Daarbij wil ik je ook aanraden om goed op de volgende eigenschappen te letten:

  • Beeldstabilisatie: kent de drone een ingebouwde beeldstabilisatie? Zo ja; is het dan een 3-assige beeldstabilisatie of een elektronische beeldstabilisatie?
  • Controller: krijg je een controller/afstandsbediening meegeleverd?
  • Maximale snelheid: wat is de maximale snelheid waar de drone mee kan vliegen?
  • Aantal megapixels: des te meer megapixels de drone heeft, des te scherper de opnames/foto’s zijn.
  • Vliegduur: des te langer de vliegduur is, des te langer je kunt vliegen zonder de accu op te hoeven laden.
  • Maximale vliegafstand: deze afstand geeft het bereik aan voor de drone. Des te groter deze afstand is, des te verder weg je de drone nog kunt besturen.
  • Beelddefinitie ondersteuning: worden de opnames in Full HD of in HD Ready gefilmd?

Tot slot wil ik je ook nog aanraden om goed naar het merk van de drone te kijken. In mijn ogen kan je namelijk het beste kiezen voor een drone van een gerenommeerd merk. Daarbij kan je denken aan onder meer DJI of aan Tello. Wat mij betreft steekt DJI er echter met kop en schouders bovenuit; voor zowel beginners als voor gevorderde hebben zij interessante drones op de markt gebracht.

Wat is de beste drone voor een beginner?

Het mag duidelijk zijn; de zoektocht naar een nieuwe drone is niet altijd makkelijk. Graag help ik jou daar dan ook een handje bij; je kunt hieronder kennis maken met de beste drones voor een beginner. Over de twee onderstaande drones ben ik zéér te spreken; in onderstaande reviews vind je iets meer informatie over deze drones.

#1. DJI Mavic Mini

Bij mijn partner Coolblue zijn 331 reviews over de DJI Mavic Mini terug te vinden. Van deze 331 reviews is verreweg het grootste deel onwijs positief; de drone krijgt namelijk een beoordeling van een 9,0 op een schaal van 1-10. Dat is eigenlijk al veelzeggend over de kwaliteit en de mogelijkheden van de DJI Mavic Mini.

DJI Mavic Mini Main Image

Met deze drone maak je prachtige beelden. Deze drone levert namelijk een 2,7K resolutie met 30 frames per seconde. De beelden zijn daardoor zeer scherp te noemen. Dat is zeker het geval als je het prijskaartje van deze drone bekijkt; slechts 399 euro. Dat is alsnog veel geld, maar dit bedrag staat eigenlijk niet in verhouding tot de geweldige kwaliteit van deze drone.

DJI Mavic Mini

Met deze drone kan je maximaal 30 minuten achter elkaar vliegen. De maximale vliegafstand is daarbij 4 kilometer. Je maakt daarbij gebruik van een aangename afstandsbediening en je kunt de drone bovendien overal makkelijk mee naar toe nemen. Dat is te danken aan de compacte vormgeving van deze drone!

 

Bij aanschaf van deze drone krijg je bovendien de nodige accessoires meegeleverd:

 

Al met al een geweldige drone voor elke beginner!

 

#2. Tello Drone Boost Combo

Wil je het liefst zo min mogelijk geld aan een drone uitgeven? Dan kan je in mijn ogen het beste kiezen voor de Tello Drone Boost Combo. Deze drone is ontwikkeld door DJI, maar is uitgegeven onder de naam Tello. In vergelijking met de hierboven genoemde drone is deze drone kwalitaitief iets minder, terwijl deze drone ook een stuk minder functies bevat.

Tello Drone Boost Combo (powered by DJI) Main Image

Dat is echter ook duidelijk terug te zien in deze drone. Je hoeft bij mijn partner Coolblue namelijk slechts 139,99 euro voor deze drone te betalen. Voor dat lage bedrag krijg je echter een geweldige drone. Je kunt maximaal 100 meter met deze drone vliegen, je vliegt maximaal 13 minuten achter elkaar en de drone schiet beelden in HD ready kwaliteit.

Tello Drone Boost Combo (powered by DJI) bovenkant

Dit zijn niet de meest indrukwekkende specs, maar het is juist daardoor wel een ideale drone voor beginners.

De besturing van deze drone gaat bovendien makkelijk; via jouw smartphone. Ook bij deze drone krijg je meerdere accessoires meegeleverd, waardoor je met veel plezier gebruik kunt maken van deze drone:

Slotwoord

Het aanbod van drone voor beginners is niet super uitgebreid te noemen. Mede daarom heb ik me in dit artikel beperkt tot een top 2. De twee hierboven genoemde drones kan je echter zonder enige aarzeling aanschaffen. Deze drones voldoen namelijk aan alle verwachtingen, waarbij ik met name over de DJI Mavic Mini te spreken ben.

Dat is simpelweg de beste drone voor een beginner.

Wil je graag een nieuwe drone aanschaffen? Je hebt nu in ieder geval alle kennis in huis om de juiste keuze te gaan maken. Vergelijk de twee hierboven genoemde drones en schaf direct één van deze drones aan. Veel plezier met jouw nieuwe drone!

Cynthia

Over de Auteur

Mijn naam is Cynthia en ik ben al jaren actief met het maken van foto’s. Zo heb ik zelf diverse cursussen gevolgd en woon ik regelmatig workshops bij.

Fotograferen is echt mijn passie. Omdat ik in de jaren veel heb geleerd, wil ik nu graag mijn kennis met je delen, zodat ook je meer uit je fotografie kunt halen!

Heb je de gratis Fotografie webinar al gevolgd? Een echte aanrader!
Klik hier om je aan te melden ⇨