Op zoek naar de beste Nikon fotocamera? – Je vindt ze hier!

Op zoek naar de beste Nikon fotocamera? – Je vindt ze hier!

Fotograferen is een hobby die velen met elkaar gemeen hebben, waaronder ik. Zelf ben ik graag buiten en ga dan op zoek naar het perfecte plaatje. Inmiddels is dat wel een paar keer gelukt, maar een fotograaf is niet snel tevreden.

Iedereen die fotografie als hobby heeft zal kunnen bevestigen dat het belangrijk is om de beschikking te hebben over het beste materiaal. Wil je echt perfecte foto’s maken, moet je dan wel investeren in een dure camera. Dit levert je namelijk de beste kwaliteit op en zul je de beschikking krijgen over de meeste mogelijkheden. Daarom kijken we in dit artikel naar de beste Nikon fotocamera!

  • Maak de mooiste foto’s met een Nikon fotocamera
  • Maak gebruik van de nieuwste functies
  • Let op de specs om te voorkomen dat je te veel betaalt
  • Ontdek nu de beste Nikon fotocamera

Fotocamera’s van Nikon staan dus centraal in dit artikel. We gaan het onder andere hebben over waarom je een Nikon fotocamera zou moeten kopen, waar je op kunt letten bij je aankoop en uiteindelijk vormen we een top-lijstje met daarin de beste fotocamera van Nikon.

Op die manier probeer ik mijn ervaring met fotografie te delen door jou kennis te laten maken met de beste fotocamera’s. Hopelijk heb je dus iets aan dit artikel en haal jij straks ook de beste camera in huis!

Waarom een Nikon fotocamera?

Zeg je Nikon, dan zeg je fotografie. Het merk staat al jarenlang bekend om hun goede camera’s. Dat op zich is al een reden om te kiezen voor een Nikon fotocamera. Echter is dat niet de enige reden. Graag deel ik hieronder mijn redenen om een Nikon fotocamera aan te schaffen.

Inmiddels ben ik al een aantal jaar bezig met fotografie. Het was destijds dan ook een onderdeel van mijn opleiding. De lessen fotografie waren altijd mijn favoriete lessen en dat zorgde ervoor dat ik altijd met plezier naar school ging.

Tijdens deze lessen kregen wij de beschikking over goede camera’s. Toevallig waren deze van het merk Nikon. Mijn fotografie hobby is dus begonnen met een Nikon camera. Al snel had ik door dat deze camera’s echt van topkwaliteit waren.

Omdat ik fotografie zo leuk vond, kreeg ik voor mijn verjaardag een soortgelijke camera, maar van een ander merk. Erg leuk natuurlijk, maar na het uittesten van deze camera kon ik al snel concluderen dat een Nikon camera toch zeker beter was.

Daarom ben ik toen gaan sparen voor een andere camera. Toen ik genoeg had gespaard heb ik de op dat moment beste Nikon fotocamera gekocht. Deze gebruik ik nu nog steeds en deze heeft mij nog nooit teleurgesteld!

Nikon fotocamera kopen: waar op letten?

Bij het aanschaffen van een product zijn er altijd wel dingen waar je op zou kunnen letten. Natuurlijk vindt de ene persoon weer wat anders belangrijk, maar over het algemeen heeft iedereen wel bepaalde eisen waaraan een product moet voldoen.

Een fotocamera kan voor sommige mensen een vrij dure aankoop zijn. Daarom is het niet meer dan logisch dat mensen bij een dergelijk product ook eisen hebben. Maar waar kan je nu op letten als je een Nikon camera wilt kopen? Hieronder lees je enkele factoren.  

Objectief
Het eerste waar je op moet letten is welk objectief je wilt gaan gebruiken. Vaak is het zo dat het meegeleverde objectief je niet de kwaliteit kan bieden waar je naar op zoek bent. Hoewel het meestal wel een leuk objectiefje is, is een betere altijd te verkrijgen. Zo zijn er tientallen verschillende Nikon lenzen. Je kan natuurlijk altijd nog upgraden qua objectief.

Megapixels
Het aantal megapixels van een camera kan enorm verschillen. Over het algemeen zou je denken dat hoe meer megapixel, hoe beter de fotokwaliteit. Echter is dat niet altijd zo. Dit is namelijk afhankelijk van waar je de foto voor wilt gaan gebruiken. Wil je de foto alleen op social media plaatsen, dan heb je niet zo enorm veel megapixels nodig.

Camerasensor
Ook de kwaliteit van de camerasensor is iets om rekening mee te houden. De sensor vangt namelijk het licht op en zet dit om in een digitaal signaal. Hier geldt wel hoe groter de sensor, hoe beter de kwaliteit.

Prijs
Tenslotte hebben we nog de prijs als factor waar je op kan letten. Vaak is het zo dat duurder niet altijd beter is, maar ik raad je aan om voor de beste fotocamera niet te besparen op je budget. Koop jij namelijk uit de duurdere categorie, is de kwaliteit van de foto’s vaak beter en heb je over het algemeen meer mogelijkheden. Natuurlijk kan je ook gaan voor een budget camera, maar in mijn ogen is dit niet de beste optie als je naar jet beste op zoek bent.

De beste Nikon fotocamera: een top 3

Dan is het nu eindelijk tijd dat we gaan kijken naar de beste Nikon fotocamera. Dat zullen we gaan doen door middel van een top-lijstje. Bij het samenstellen ervan is er zoveel mogelijk rekening gehouden met de factoren die hierboven in het artikel staan benoemd. Daardoor kan je er zeker van zijn dat het daadwerkelijk om de beste camera’s gaat!

Nikon Coolpix B500 – Zwart
Laten we beginnen met de absolute nummer 1 van de lijst. Sinds zijn introductie is deze camera al enorm populair onder fotografen en dat mag geen verrassing heten.

Groot voordeel is dat de camera draait op AA-batterijen. Deze zijn overal verkrijgbaar en daarom hoef je nooit zonder stroom te zitten. Een ander pluspunt is het kantelbare scherm, waardoor je nog makkelijker prachtige foto’s kunt maken. Wil je iets van ver weg fotograferen? Geen probleem! Deze Nikon fotocamera beschikt namelijk over 40x optische zoom. Met 16 megapixels scoort de camera ook nog eens goed als het gaat om kwaliteit.

Hoe dan ook is deze camera een echte topper en daarom heeft hij zijn plek op de lijst zeker verdiend!

Nikon D5600 Body
De volgende Nikon fotocamera is de Nikon D5600 Body. Deze komt uit de duurdere prijscategorie, maar ook deze camera is zijn prijs meer dan waard.

Eén van de functies is de timelapse video. Het moge duidelijk zijn dat je hiermee erg mooie creaties kunt maken. De camera beschikt over een grote DX formaat beeldsensor met 24,6 megapixel. Uiteraard zorgt dit voor prachtige kwaliteit. Ook video’s kan je maken in mooie Full HD kwaliteit.

Dat ook deze camera van Nikon goed bevalt, is te zien aan de beoordelingen. Bijna iedereen die gebruikmaakt van deze camera beoordeelt hem namelijk met de maximaal haalbare score. Word jij de volgende tevreden gebruiker? Dan kun je de camera hier vinden.  

Nikon D7500 Body
Inmiddels alweer de laatste camera van de lijst, maar zeker niet de minste. Wederom een slagje duurder, maar ook deze is de prijs meer dan waard.

Zo heeft deze de beschikking over een kantelbaar touchscreen, WiFi en Bluetooth. Daarnaast helpt de camera je bij de zoektocht naar het perfecte plaatje door de razendsnelle autofocus. Ook de 20,9 megapixel helpt natuurlijk mee. Verder kan je ook video’s maken in een uitstekende 4k-kwaliteit. Het haarscherpe AF-systeem zorgt ervoor dat de camera altijd scherp gesteld blijft. Het systeem blijft het onderwerp namelijk volgen.

Ben jij bereid om te betalen voor de beste kwaliteit? Dan is deze camera iets voor jou!

Maak zelf de beste foto’s met een Nikon!

Inmiddels heb je alweer het einde bereikt van dit artikel. We hebben gekeken naar de beste Nikonfotocamera en hebben ook een blik geworpen op waar je op kan letten bij je aankoop en waarom je voor Nikon zou moeten kiezen.

Hopelijk heb jij iets aan dit artikel gehad. Dan rest me nu verder niets meer dan je nogmaals aan te bevelen om een kijkje te nemen bij de camera’s in het lijstje in dit artikel, en wie weet ben jij de maker van de volgende topfoto!

Cynthia

Over de Auteur

Mijn naam is Cynthia en ik ben al jaren actief met het maken van foto’s. Zo heb ik zelf diverse cursussen gevolgd en woon ik regelmatig workshops bij.

Fotograferen is echt mijn passie. Omdat ik in de jaren veel heb geleerd, wil ik nu graag mijn kennis met je delen, zodat ook je meer uit je fotografie kunt halen!

Heb je de gratis Fotografie webinar al gevolgd? Een echte aanrader!
Klik hier om je aan te melden ⇨