Beste schoudertas voor je camera

Beste schoudertas voor je camera

Ben jij het ook zat om jouw cameratas de hele tijd in de hand te dragen? Krijg je pijn in je schouders door die cameratas? Als je jouw camera meeneemt is het wel handig dat je beschikt over een comfortabele tas.

Heb je al ooit gedacht aan een schoudertas? Met een schoudertas kun je jouw camera op een comfortabele manier meenemen. Geen gesjouw meer met een tas in je hand. Daarnaast zorgt je nog steeds voor de gewenste bescherming van jouw camera. Ook zorg je ervoor dat je jouw camera goed bij de hand hebt en dat deze veilig bij je is. Met een schoudertas hangt hij om je heen en heb je hem dichter bij je.

In dit artikel maak je kennis met een schoudertas. Ik vertel welke schoudertas  het beste is, wat de voordelen ervan zijn en waar je op moet letten als je een camera schoudertas uitkiest. Aan het eind van het artikel vind je een top 3 met de beste camera schoudertassen.

Wat is een schoudertas voor je camera?

Zoals de naam het al zegt een schoudertas is een tas die je op je schouders draagt, alleen dan kun je jouw camera erin stoppen. Het mooie aan een schoudertas is dat deze ruimte biedt aan een systeem- of spiegelreflexcamera met een of meerdere lenzen en accessoires.

Het voordeel aan een schoudertas voor je camera is dat je hem niet in de hand hoeft te dragen. Je draagt hem door middel van een band op je schouders. Als bijkomend voordeel heb je dat de cameratas dichterbij je is. Op deze manier kun je jouw camera beter in de gaten houden, zo voorkom je dat ze de tas uit je hand kunnen trekken. Verder heb je alles bij de hand doordat de tas zo ruim is.

Er zijn veel schoudertassen die beschikken over verplaatsbare tussenschotten, met deze tussenschotten kun je het camera compartiment naar eigen wens indelen. Dit heeft als voordeel dat je accu’s, filters en kabels in de kleine vakjes kwijt kunt.

Je hangt de schoudertas over je schouder heen, op deze manier kun je jouw camera overal mee naartoe nemen.

Apparatuur, Fotografie, Camera, Digitale, Lens

Wat zijn de voordelen van een schoudertas?

Een schoudertas biedt veel ruimte. Dit maakt het eenvoudiger om alles mee te nemen. Zo heb je geen aparte tassen nodig voor al je andere accessoires. Aan alleen een camera heb je namelijk niet genoeg. Je zult ook je lenzen, kabels, accu’s en dergelijke mee moeten nemen. In een schoudertas zitten vaak tussenschotten en veel kleine vakjes. Handig, want zo kun je alles makkelijk kwijt en het biedt overzicht.

Doordat je de schoudertas op je heup draagt heb je al jouw spullen binnen handbereik. Dit zorgt voor een snelle toegang tot al je spullen.

Een schoudertas biedt veel wendbaarheid doordat je hem gemakkelijk van je schouder kunt laten glijden.

Je kunt een schoudertas op diverse manieren dragen zoals: op een schouder of overdwars ook wel ‘messenger-style’ genoemd.Waar moet je opletten bij het uitkiezen van een schoudertas?

 

Zit jij erover te denken om een schoudertas voor je camera aan te schaffen? Dan is het belangrijk dat je een aantal punten in je achterhoofd houdt.

Allereerst is het goed dat je voor jezelf bedenkt wat het doel van de schoudertas is. Wat wil je ermee bereiken? Wil je meer opbergruimte? Wil je hem dichterbij je hebben? Of wil je snel je camera kunnen pakken? Indien je al deze vragen voor jezelf kunt beantwoorden heb je al veel meer inzicht.

Ben jij veel op locaties waarbij je jouw camera snel bij de hand moet hebben? Dan is het ideaal om je camera in een schoudertas bij je te hebben. Je hoeft de schoudertas alleen maar te openen en je kunt je camera er zo uitpakken, terwijl de tas nog om je schouder hangt. Heb je een andere lens nodig? Geen probleem, je houdt de tas om je schouder, pakt een nieuwe lens en wisselt deze.

Neem je lange teleobjectieven mee? Houdt er dan rekening mee dat deze veel ruimte in beslag nemen. Een teleobjectief van 400mm zal er hoogstwaarschijnlijk niet goed inpassen. Is dit het geval? Dan moet je er goed over nadenken of een schoudertas wel genoeg ruimte biedt en dus wel geschikt voor je is.

Wat is de beste schoudertas voor je camera?

Wil jij genieten van de voordelen van een schoudertas? Wil jij je camera altijd binnen handbereik hebben? Bekijk dan de lijst met drie beste schoudertassen voor je camera. In deze lijst vind je drie schoudertassen, deze heb ik zorgvuldig uitgekozen. Het zijn tassen waarvan ik denk dat ze jouw het comfort bieden dat je zoekt.

Think Tank Retrospective 7 V2.0 Pinestone

In deze tas de Think Tank Retrospective 7 V2.0 Pinestone kun je jouw camera heel gemakkelijk mee nemen. Deze schoudertas biedt genoeg ruimte voor jouw spiegelreflex- of systeemcamera, twee lenzen en een flinke flitser. In de extra vakken kun je diverse extra accessoires kwijt zoals geheugenkaarten, accu’s, kabels en je mobiele telefoon.

Er zit ook nog een laptop vak in, daar past een 13 inch laptop met gemak in. Indien je even niet bezig bent met filmen of fotograferen doe je jouw tas dicht met een rits. Op deze manier zitten jouw spullen veilig opgeborgen.

Think Tank Retrospective® 7 v2.0 - pinestone

Je kunt over het klittenband waarmee je de tas opent een stukje stof plaatsen. Dit brengt als voordeel mee dat het klittenband geen geluid maakt als je de tas opent. Zo kun je geruisloos je camera uit je tas halen, handig als je een dier aan het sporten bent.

Je hebt levenslange garantie op de tas. Hij is gemaakt van Canvas, Katoen, Nylon, Polyurethaan en heeft een stoer uiterlijk. Het is een praktische tas die lang meegaat en waar je veel mee kunt.

Deze Schoudertas is te koop bij Bol.com >

Nikon System Bag (CF EU14)

Deze schoudertas is ideaal om je Nikon, systeem of kleine spiegelreflexcamera, een lens of bridgecamera mee te nemen.

De Nikon CF-EU14 Tas is een prettige schoudertas die ervoor zorgt dat je jouw camera altijd binnen handbereik hebt. Aan de voor- en achterkant van deze schoudertas zit een vak voor accessoires en persoonlijke spullen. Op deze manier kun je extra kabels, geheugenkaartjes of iets anders meenemen. Het hoofdvak van deze schoudertas kun je geheel naar wens indelen dankzij de losse verdelers die je erbij geleverd krijgt.

Nikon System Bag (CF EU14) Main Image

Dit biedt jou veel voordelen, omdat je op deze manier zelf kunt bepalen waar je alles weg stopt, zo weet je precies waar alles zit en heb je alles binnen handbereik. Moet je snel even een nieuwe accu pakken? Dan weet jij deze zo te vinden, doordat jij hem zelf hebt kunnen indelen. Groot voordeel is ook dat je zo eventuele grotere spullen makkelijker kwijt kunt.

Wil jij een kleine laptop meenemen? Dit is geen probleem, deze tas beschikt over een tabletvak waar een 9 inch laptop met gemak in past. Prettig, wanneer je een laptop nodig hebt tijdens de shoot.

Deze schoudertas weegt 0,36 kg en is daarmee erg licht. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat alles te zwaar wordt. De afmetingen van de tas zijn: 31 cm breedte x 21,5cm hoogte x 11 cm diepte. Het is dus geen grote tas, maar wel een tas die veel mogelijkheden biedt.

Deze schoudertas voor je camera is te koop bij Coolblue >

Case Logic Era DSLR Schoudertas Grijs

De Case Logic Era DSLR is de ideale schoudertas met veel ruimte voor jouw spiegelreflex- of systeemcamera met lens en statief.

In deze tas zitten verdelers, welke het mogelijk maken om jouw apparatuur geheel naar eigen wens in te delen.

Case Logic Era DSLR - Camera schoudertas voor spiegelreflexcamera

Op deze manier heb je alles binnen handbereik en kun je exact bepalen waar alles moet. Dit biedt extra comfort tijdens een shoot of dagje fotograferen in de bossen.

Doordat de binnenkant van deze tas is gevoerd blijven je camera en accessoires optimaal beschermd. Dit is prettig, want een camera en lens is al duur genoeg.

In deze schoudertas vind je diverse vakken aan de voor- en binnenkant. Daardoor heb je extra ruimte voor eventuele extra accu’s, kabels, geheugenkaarten en lenzen.

De schoudertas beschikt over een afneembare schouderriem en grote handgreep, zo kun je zelf kiezen hoe je de tas draagt. Er zitten grote lussen aan de tas waarmee je hem gemakkelijk aan een riem kunt bevestigen.

Heb jij een waterfles of statief bij? Geen nood, ook daar biedt deze tas genoeg ruimte voor. Er zit een zijvak waarin je jouw statief of waterfles heel makkelijk kunt plaatsen.

Verder is deze schoudertas zeer licht van gewicht doordat hij maar 0,34 KG weegt. Dit is prettig, want op deze manier kun je genoeg spullen meenemen zonder dat alles te zwaar wordt. De tas is vervaardigd uit polyester en textiel, daarmee is hij spatwaterdicht. Zo wordt jouw camera tegen eventuele kleine regenbuien beschermt.

Deze Cameratas is te koop bij Bol.com > 

Conclusie

Het vinden van de juiste schoudertas is niet moeilijk als je maar weet waar je op moet letten. Mijn voorkeur gaat uit naar een schoudertas met veel ruimte zoals de Case Logic Era DSLR Schoudertas. Fotograferen is een mooie bezigheid, zeker als je het professioneel doet. Het is dan wel handig dat je over een praktische tas beschikt. Denk goed na over jouw keuze en volg mijn tips, op deze manier vind je vast-en-zeker de juiste schoudertas die bij jouw wensen aansluit.

Cynthia

Over de Auteur

Mijn naam is Cynthia en ik ben al jaren actief met het maken van foto’s. Zo heb ik zelf diverse cursussen gevolgd en woon ik regelmatig workshops bij.

Fotograferen is echt mijn passie. Omdat ik in de jaren veel heb geleerd, wil ik nu graag mijn kennis met je delen, zodat ook je meer uit je fotografie kunt halen!

Heb je de gratis Fotografie webinar al gevolgd? Een echte aanrader!
Klik hier om je aan te melden ⇨