Beste spiegelreflexcamera prijs-kwaliteit – STOP met te veel te betalen!

Beste spiegelreflexcamera prijs-kwaliteit – STOP met te veel te betalen!

Hoewel je spiegelreflexcamera’s vindt in alle prijscategorieën, zijn de duurdere modellen niet altijd de beste modellen. Uiteraard beschikken duurdere camera’s, over het algemeen over meer mogelijkheden dan goedkopere varianten. Maar misschien heb jij niet al die mogelijkheden nodig. Het heeft toch geen zin om te betalen voor functies die je nooit gaat gebruiken?

Daarom gaan we in dit artikel op zoek naar de spiegelreflexcamera met de beste prijs-kwaliteit verhouding. Dit wil zeggen, dat we op zoek gaan naar een spiegelreflexcamera die over voldoende opties beschikt, tegen de juiste prijs. Uiteraard zijn ieders noden anders, sommigen zullen namelijk wel camera’s nodig hebben met meer functies. Om iedereen van een antwoord te kunnen voorzien, zal ik voor jullie de beste camera’s op lijsten, die verschillende mogelijkheden bieden.

Eerst zal ik jullie wat meer vertellen over de prijzen van spiegelreflexcamera’s. Nadien zullen we samen uitzoeken welke camera’s de beste prijs-kwaliteit verhouding hebben, om zo tot een finaal oordeel te kunnen komen. Lees zeker tot het einde, want daar vind je wat volgens ons de spiegelreflexcamera is met de beste verhouding tussen zijn prijs en de kwaliteit.

Hoeveel kost een spiegelreflexcamera?

Eenvoudig antwoorden op de vraag hoeveel een spiegelreflexcamera kost, is eigenlijk niet mogelijk. Je kan al een goedkope spiegelreflexcamera vinden van zo’n 300 euro, maar je vindt er evengoed die 4000 euro of meer kosten. Alles hangt natuurlijk af van de opties en specificaties waarover de camera beschikt. Naast de prijs van de camera, kan je ook nog upgraden qua lens. Bij de meeste spiegelreflexcamera’s wordt er meestal al een lens bijgeleverd, maar je kan evengoed nog een aparte lens aanschaffen. De lenzen alleen al kunnen nog een keer makkelijk 1000 euro kosten!

Voor deze hallucinante bedragen, krijg je natuurlijk topcamera’s! Het zou maar jammer zijn mochten je foto’s daarmee nog niet scherp zijn. Deze dure camera’s beschikken echter over veel functies die de meeste fotografen nooit zullen gebruiken. Spiegelreflexcamera’s van goede kwaliteit vind je voor een prijs tussen de 750 en 2500 euro. Wanneer we gaan zoeken naar camera’s die hoog scoren op de prijs-kwaliteit verhouding, zullen we ons dus ook vooral focussen op dit budget.

Zijn bijgeleverde lenzen kwalitatief genoeg, of koop je er beter één afzonderlijk?

Om een antwoord te vinden op deze vraag, is het vooral belangrijk om te kijken naar wat je met de camera wil gaan doen. Als jij de camera enkel voor privégebruik wenst aan te kopen, dan is een bijgeleverde lens zeker en vast voldoende! Ook voor basisfoto’s die je op websites gaat plaatsen, is de inbegrepen lens een goede keuze. De grote cameramerken hebben namelijk veel geïnvesteerd om van deze basislenzen kwalitatieve lenzen te maken.

Heb je echter een camera nodig voor fulltime professioneel gebruik, dan kan het misschien wel beter zijn om een extra lens aan te schaffen. Je zou natuurlijk ook met de basislens kunnen beginnen en dan kijken wat dat geeft. Om het makkelijk te houden, heb ik hieronder voor jullie enkele spiegelreflexcamera’s uitgekozen die standaard met een lens worden geleverd!

Wat zijn nu de beste spiegelreflexcamera’s prijs-kwaliteit?

Ik zal hieronder eerst een kleine opsomming voor jullie maken, van enkele camera’s die prijs-kwaliteit zeer goed scoren. In mijn conclusie zal ik jullie vertellen welke van deze de allerbeste is!

Canon EOS 850D met bijgeleverd lens: 18-55mm f/4-5.6 IS STM

Deze Canon EOS beschikt over enkele prettige functies, die het mogelijk maken om de meest kwalitatieve foto’s te nemen. Deze spiegelreflexcamera is geschikt voor het nemen van allerlei soorten foto’s. Door zijn precisie en zijn 24 megapixels, maakt deze camera het mogelijk om zelfs de kleinste details netjes in beeld te brengen.

De bijgeleverde lens van 18 op 55 mm, zou voldoende moeten zijn voor een amateurfotograaf. De lens beschikt over een diafragma van f/4, waardoor je makkelijk foto’s kan nemen van grote landschappen. Bij het inzoomen verandert het diafragma automatisch, naar f/5.6. Tot slot beschikt deze lens ook nog over ingebouwde beeldstabilisatie, die bewegingen van je handen corrigeert.

Canon EOS 850D + 18-55mm f/4-5.6 IS STM Main Image

Qua gebruiksvriendelijkheid, is deze camera zeker een van de marktleiders! Dankzij de twee keuzewielen, stel je alles makkelijk in. Je kan allerlei zaken naar wens aanpassen. Daarenboven beschikt Canon over een leuke app. In die app vind je meerdere tips en ofeningen terug, waardoor je makkelijk vertrouwt geraakt met jouw nieuwe camera.

Vraag je je af wat anderen van deze camera vinden? Wel, uit een analyse van verschillende reviews, blijkt meteen dat het lage baterijverbruik voor velen een groot pluspunt is. Dat stelt je in staat om vaker en langer met je camera op pad te gaan, alvorens je hem weer moet opladen. Daarbovenop wordt het ook meteen duidelijk, dat de gebruikers van deze camera vooral liefhebbers en beginnende fotografen zijn. Voor professionele foto’s, kan je deze camera gebruiken, maar je zal waarschijnlijk snel willen overstappen naar een model met nog meer opties.

Om het voor jullie wat makkelijker te maken, heb ik hier een link toegevoegd van onze partner Coolblue.

 

Nikon D780 met lens: AF-S 24-120mm f/4 VR

Ben je op zoek naar een professionele camera voor veelzijdig gebruik? Wil je graag allerlei soorten foto’s kunnen maken met hetzelfde toestel? Wel, dan is deze Nikon camera zeker iets voor jou! Van alle camera’s die ik hier ga bespreken, heeft deze vast en zeker het meeste functies. Daarenboven beschikt hij ook nog eens over de beste lens, waardoor hij geschikt is voor professioneel gebruik.

Het zoombereik met vast diafragma is geschikt voor het maken van allerlei soorten foto’s. Foodfotografie, portretfotografie en landschapsfotografie zijn deze spiegelreflexcamera zijn specialiteiten. De grote sensor zorgt ervoor dat je foto’s kan maken in alle lichtomstandigheden. Zelfs in het donker, zal je foto’s kunnen maken die van uitstekende kwaliteit zullen zijn.

Aangezien deze camera specifiek is ontworpen voor professionals, zijn de vele functies vaak iets te complex voor een beginnende fotograaf. Als beginner zal je waarschijnlijk niet eens de helft van de handige snufjes kunnen gebruiken. Vandaar zal het beter zijn om met een ander model te beginnen, tenzij je echt verkennend te werk gaat.

Nikon D780 + AF-S 24-120mm f/4 VR Main Image

Probeer in dat geval stapje per stapje nieuwe zaken uit te proberen, en kijk welk effect het heeft op je foto’s. Op die manier maak je kennis met alle instellingen van het toestel.

Ook voor fotografen die vaak gebruik maken van video, zal deze Nikon camera uiterst geschikt zijn! Door het maken van 4K opnames, geniet je van de allerbeste kwaliteit. Alle onderwerpen komen scherp in beeld. Oorspronkelijk film je zelfs in 6K kwaliteit, waarna de video wordt omgezet in 4K. Op die manier maak je optimaal gebruik van de 4K kwaliteit!

Anderen zeggen over deze camera dat het de beste is in zijn soort. Ze hebben lof voor zijn fantastische autofocus en zijn snelle werking. Voor fotografen met enige ervaring is deze camera ook heel makkelijk in gebruik!

Wil je deze Nikon camera graag nog eens bekijken? Dan kan je dat hier bij Coolblue doen

 

Canon EOS 90D inclusief EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM

Tot slot heb ik voor jullie de Canon EOS 90D uitgekozen. Dit model is ook iets duurder, maar beschikt tevens over veel mogelijkheden en functies. Vandaar dat dit een van de spiegelreflexcamera’s is met de beste prijs-kwaliteit verhouding. De EOS 90D is perfect geschikt voor fotoliefhebbers die al wat langer fotografie beoefenen en hij is daarnaast ook geschikt voor professionele fotografen.

In tegenstelling tot de Canon EOS 850D, die we hiervoor besproken hebben, beschikt deze camera over een net iets grotere lens. Vandaar is het nog makkelijker om foto’s te maken van de natuurlandschappen en grote vlaktes. Daarnaast is hij ook uiterst geschikt voor het maken van kraakheldere portretfoto’s. Het toestel heeft weinig moeite met situaties waarin er veel onderbelichting is. Deze Canon maakt op elk moment mooie en heldere foto’s.

Canon EOS 90D + EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM - Zwart

Dankzij het iTR-autofocussysteem, kan je ook prachtige foto’s maken van bewegende objecten. Een vogel die door de lucht vliegt, of een rennend hert, deze spiegelreflexcamera zorgt ervoor dat ze mooi in beeld gebracht kunnen worden. Om wilde dieren te fotograferen, beschikt de camera over nog een extra feature. Door zijn cropfactor van 1,6 is het mogelijk om heel ver in te zoomen. De cropfactor is eigenlijk niets meer dan de verhouding tussen 2 bepaalde opnameformaten. Wat dus wil zeggen dat je met een grotere verhouding, nog verder kan inzoomen.

Hoewel de camera over allerlei functies beschikt, blijft hij toch handig in gebruik! Een autofocus systeem zorgt ervoor dat je steeds het onderwerp scherp in beeld hebt en door middel van de draaiknoppen, stel je alles in naar jouw wens. Het enige nadeel van deze camera, is dat hij niet waterdicht is, waardoor je best geen foto’s neemt in de regen, zonder beschutting.

Wil je deze camera graag meteen bestellen, of wat meer informatie opzoeken? Dan kan je dat doen via de website van Bol.com! Zo bestel je zeker bij een betrouwbaar bedrijf!

Conclusie

Mocht je enkel op zoek zijn naar de beste camera, dan is er geen twijfel mogelijk. In dat geval moet je resoluut kiezen voor de camera van Nikon. Ben je daarentegen op zoek naar de beste camera, met de beste prijs-kwaliteitsverhouding, dan kies je best voor de Canon EOS 850D.

Hij beschikt over een heel arsenaal aan opties, dat toereikend zal zijn voor de meeste fotografen. Daarnaast kost hij minder dan 1000 euro, wat een normale prijs is voor een kwalitatieve spiegelreflexcamera. Hij is geschikt voor meerdere soorten van fotografie en maakt mooie scherpe foto’s! Daarnaast kan je nog steeds een extra lens kopen, wanneer je graag nog wat betere foto’s zou maken.

Wil je graag de Canon EOS 850D of één van de andere modellen nog eens bekijken? Dan kan je dat makkelijk doen, door op één van onze links te klikken onder de verschillende producten!

Voor onze productlinks, maken wij enkel gebruik van betrouwbare bedrijven, zoals Coolblue en Bol.com. Zo zijn wij er zeker van, dat jij een kwalitatieve service kan verwachten. Beide websites verzenden snel al jouw pakketjes en bieden een enorm ruim assortiment aan. Daarnaast beschikken ze alle twee over een fantastische klantenservice. Coolblue heeft zelfs enkele fysieke winkels, waar je terecht kan met al jouw vragen om nog betere foto’s te maken.

Cynthia

Over de Auteur

Mijn naam is Cynthia en ik ben al jaren actief met het maken van foto’s. Zo heb ik zelf diverse cursussen gevolgd en woon ik regelmatig workshops bij.

Fotograferen is echt mijn passie. Omdat ik in de jaren veel heb geleerd, wil ik nu graag mijn kennis met je delen, zodat ook je meer uit je fotografie kunt halen!

Heb je de gratis Fotografie webinar al gevolgd? Een echte aanrader!
Klik hier om je aan te melden ⇨