Beste spiegelreflexcamera voor beginners? Een Absolute Top 3!

Beste spiegelreflexcamera voor beginners? Een Absolute Top 3!

Fotografie is een populaire hobby. Steeds meer mensen schaffen een camera aan en gaan op zoek naar het perfecte plaatje. Velen van hen zullen er al snel achter komen dat het niet altijd even makkelijk is om een mooie foto te maken. Overbelicht, onderbelicht of een dergelijk probleem komt vaker voor dan je lief is. Fotografie is zeker weten moeilijker dan je denkt. Voor de beste foto heb je ook het beste materiaal nodig. Je zult zien dat een goede camera een hele hoop verbetering kan opleveren vergeleken met een mindere. Wil jij nu ook beginnen met fotografie en ben je op zoek naar een camera? Dan is dit artikel echt iets voor jou! Hierin besteden we namelijk aandacht aan de beste spiegelreflexcamera voor beginners.

Voordelen spiegelreflexcamera

Natuurlijk, je kunt goed letten op het budget en voor de eerste de beste camera kiezen die je tegenkomt. Dit is echter verre van verstandig. Begin je met fotograferen, wil je wel snel resultaat zien en in staat zijn om mooie foto’s te maken waar je trots op kunt zijn. De beste camera om mee te beginnen is dan ook een spiegelreflexcamera. Vaak niet goedkoop, maar wel noodzakelijk om veel mogelijkheden te hebben bij het fotograferen. Hieronder zullen we aandacht besteden aan enkele voordelen van een spiegelreflexcamera.

Verwisselbare lens

Het eerste grote voordeel van een spiegelreflexcamera is dat deze werken met een verwisselbaar objectief. Hiervan bestaan er vaak vele tientallen. Waarom zo veel, vraag jij jezelf dan misschien af. De reden daarvoor is simpel: er bestaat geen enkel objectief die in alles het beste kan zijn. Voor ieder type foto die jij maakt, bestaat er een andere lens die jou de beste foto kan leveren. Denk bijvoorbeeld aan een portretlens voor de beste portretfoto’s, of een groothoeklens.

Snelheid

Een ander groot voordeel van een spiegelreflexcamera is het feit dat deze over het algemeen een stuk sneller werken dan andere soorten camera’s. Je hebt bijvoorbeeld minder last van afdrukvertraging en ook het scherpstellen gaat een stuk sneller. Dit zorgt voor een veel betere en fijnere ervaring tijdens het fotograferen.

Mogelijkheden

Daarnaast heb je bij een spiegelreflexcamera enorm veel mogelijkheden, wanneer je dit type camera vergelijkt met andere types. Je kan een spiegelreflexcamera precies zo instellen als dat jij wilt. Zo heb je de mogelijkheid om in bepaalde omstandigheden de beste instellingen in te stellen.

Beeldkwaliteit

Een spiegelreflexcamera zal je verbazen als het gaat om de beeldkwaliteit. De sensor van een spiegelreflexcamera is niet alleen groter, maar deze geeft ook beter beeld. Door middel van de grotere sensor is het mogelijk om kleine details beter vast te leggen.

Waar op letten bij een spiegelreflexcamera

Een spiegelreflexcamera koop je niet zomaar. Niet alleen omdat er voor velen een redelijk hoog prijskaartje aan hangt, maar ook omdat er vele factoren zijn waar je op moet letten. Wanneer je een dergelijke investering doet, is het namelijk wel belangrijk dat het product aan alle eisen voldoet. Zo weet je zeker dat het jouw geld waard is geweest en dat je geen spijt zult krijgen van jouw aankoop. Hieronder besteden we daarom aandacht aan dingen waar je op zou kunnen letten bij het kopen van een spiegelreflexcamera.

Gebruikssituatie

Het eerste waar je bij een spiegelreflexcamera op moet letten, is dat je rekening houdt met de situatie waarin jij de camera wil gaan gebruiken. Wanneer je dit weet, weet jij ook welke specificaties je ongeveer nodig zult hebben. Staat het te fotograferen onderwerp vaak stil of is het in beweging? Dit is slechts een voorbeeld van een vraag die je jezelf moet stellen om erachter te komen welk type camera bij jou past.

Waterbestendigheid

Wil jij alle omstandigheden trotseren om zo tot het perfecte plaatje te komen? Dan zul je ongetwijfeld ook te maken gaan krijgen met water. Het is dan van belang dat je een camera hebt die goed tegen water bestand is.

Beeldkwaliteit

De kwaliteit van het beeld wordt bepaald door de grootte van de sensor. Er zijn twee formaten sensoren: een fullframe sensor en een crop sensor. Hierbij is de laatste een wat kleinere. Hoe groter de sensor, hoe beter de beeldkwaliteit. Met een grotere sensor kan je namelijk ook kleine details prachtig vastleggen.

Instellingsmogelijkheden

Wil je veel verschillende soorten foto’s maken, dan is het belangrijk dat je een camera koopt met zoveel mogelijk opties. Sommige opties zijn natuurlijk op elke camera wel aanwezig, maar sommige camera’s bieden nog een stuk meer opties dan een ander.

Lens

Een goede lens is bij een spiegelreflexcamera ook enorm belangrijk. Let erop dat niet iedere lens zomaar op iedere camera past.

De beste spiegelreflexcamera’s voor beginners

Allemaal leuk en aardig, maar wat zijn nu de beste spiegelreflexcamera’s voor beginners? Om je te helpen bij het maken van een keuze is onderstaande lijst samengesteld. Hierbij is rekening gehouden met bovenstaande factoren, waardoor je er zeker van bent dat de camera’s op de lijst van enorm goede kwaliteit zijn!

Canon EOS 2000D + 18-55mm IS II

De eerste spiegelreflexcamera voor beginners die de lijst heeft gehaald is een camera van het merk Canon. Met deze camera kan je ongelofelijk scherpe foto’s maken, onder andere mogelijk gemaakt door de 24,1 megapixel.

Daarnaast beschikt deze spiegelreflexcamera over een handige hulpstand met voorbeeldfoto’s.

Dit is ideaal voor beginners. Daarnaast heb je de mogelijkheid om met deze camera foto’s te delen via WIFI.

De camera heeft een Canon EF-vatting. Hierdoor heb je de keuze uit vele verschillende lenzen. De mogelijkheden zijn met deze spiegelreflexcamera enorm en het is dan ook niet voor niks dat hij zulke goede beoordelingen krijgt. Ben jij nu ook geïnteresseerd in deze camera? Dan kun je hem hier vinden.

Nikon D5600 + AF-P 18-55mm VR

De volgende camera op de lijst is afkomstig van het merk Nikon. Dit is een enorm gebruiksvriendelijke camera voor de creatieve fotograaf. Hij beschikt over vele functies, waaronder een prachtige timelapse functie. Dat de camera gebruiksvriendelijk is, wordt nog maar eens bevestigd door het kantelbare touchscreen.

De sensor met 24,1 megapixels zorgt ervoor dat je haarscherpe foto’s kan maken en waar ook de kleinste details prachtig op staan.

Beste spiegelreflexcamera voor beginners

Het ISO-bereik van deze camera is enorm groot, waardoor je ook bij weinig licht de mooiste foto’s kunt maken. Door middel van de Nikon smartbridge app kun je de gemaakte foto’s direct delen met jouw smartphone.

Ook deze camera beschikt dus over enorm veel mogelijkheden en krijgt dan ook geweldige beoordelingen van gebruikers. Interesse? Schaf dan nu deze prachtige Nikon camera aan!

Canon EOS 2000D + EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 DC III + EF 75-300mm f/4-5.6 DC III

Inmiddels zijn we alweer bij de laatste camera aangekomen van de lijst spiegelreflexcamera’s voor beginners.

Je kunt deze camera al vrij snel onder de knie krijgen, door middel van de meegeleverde functiegids. Ook met deze camera kan je via WIFI direct foto’s naar vrienden en familie sturen.

Beste spiegelreflexcamera voor beginners

Ook deze camera beschikt over vele functies en een haarscherpe kwaliteit van foto’s. De lens beschikt over een geweldig zoombereik, waardoor je zelfs voorwerpen op grote afstand haarscherp kunt fotograferen.

Ook kan deze camera rekenen op een aantal fantastische reviews en dat is zeker terecht! Je kunt de camera hier aanschaffen.

Fotografie leren?

Je zult ongetwijfeld al weten dat het zeker niet makkelijk is om fotografie zomaar even onder de knie te krijgen. Het kost echt wel even tijd voordat je alles voldoende onder de knie hebt.

Je kunt er uiteraard voor kiezen om zelf gewoon aan de slag te gaan en te kijken wat je ervan kunt maken. Dit kost dus wel veel tijd. Wanneer je alles snel wilt leren waardoor je snel aan de slag kunt met het schieten van prachtige plaatsjes, zou je er ook voor kunnen kiezen om een cursus te volgen. De Sunfield Academy is de enige cursus die je nodig hebt om jouw camera helemaal zelf in te kunnen stellen. In slechts zes modules weet je alles over jouw camera en hoe jij de beste foto’s kunt maken.

Foto’s bewerken

Een ander aspect dat veel komt kijken bij fotografie, is het bewerken van gemaakte foto’s. Op die manier ben jij in staat om jouw foto nog nét even wat mooier te maken.

Echter is ook dit iets wat je niet zomaar onder de knie krijgt. Het programma Photoshop is uitgebreid, maar dat maakt het tegelijkertijd voor beginners ook wel lastig. Wil je dit ook graag onder de knie krijgen? Dan is het zeker geen gek idee om ook hier een cursus voor te gaan volgen. Met deze cursus word jij een specialist in Photoshop, en word jij hier zo goed in dat jij in staat bent om het perfecte plaatje te creëren!

Heb je nu geen belang bij het volgen van een cursus? Dan heb je ook de mogelijkheid om dit gratis e-book te downloaden. Hierin lees je nuttige tips met betrekking tot Photoshop, die jouw niveau van foto’s bewerken naar een hoger niveau kunnen tillen.

Conclusie

Inmiddels zijn we alweer aan het einde gekomen van het artikel. Dat betekent dat het tijd is om zelf in actie te komen! Wil je beginnen met fotografie, trakteer jezelf dan op de beste spiegelreflexcamera voor beginners! Met de camera’s op de lijst in dit artikel ben je in ieder geval al heel hard op weg naar het perfecte plaatje!

Cynthia

Over de Auteur

Mijn naam is Cynthia en ik ben al jaren actief met het maken van foto’s. Zo heb ik zelf diverse cursussen gevolgd en woon ik regelmatig workshops bij.

Fotograferen is echt mijn passie. Omdat ik in de jaren veel heb geleerd, wil ik nu graag mijn kennis met je delen, zodat ook je meer uit je fotografie kunt halen!

Heb je de gratis Fotografie webinar al gevolgd? Een echte aanrader!
Klik hier om je aan te melden ⇨