Beste camera voor autofotografie – een top 3

Beste camera voor autofotografie – een top 3

Als je met jouw auto door het centrum van Laren rijdt, weet je niet wat je ziet op een zaterdagmiddag. Rondom het belangrijkste kruispunt van dit stadje zie je allerlei autospotters staan. Zij hebben als hobby het fotograferen van auto’s. Zij hebben daarbij de wens dat er allerlei bijzondere auto’s voorbij komen rijden, waar zij vervolgens foto’s van kunnen maken.

Heb jij ook een dergelijke hobby? Dan heb je ongetwijfeld ook wel eens van de website Autogespot.nl gehoord. Op deze website verzamelen zich allerlei liefhebbers van fotografie én van auto’s. Aan alle prachtige foto’s op deze website te zien, is dat een unieke combinatie: auto’s en fotografie.

Door de jaren heen hebben behoorlijk veel mensen hier hun hobby van gemaakt. Dat geldt voor jonge jongens, maar ook voor oudere heren. Sommige van deze oudere heren verdienen zelfs hun brood met autofotografie. Zij maken bijvoorbeeld foto’s voor automagazines of voor autobedrijven. Voor autobedrijven wordt het namelijk ook steeds belangrijker om goede foto’s op hun websites en social media kanalen te plaatsen. Daarmee wordt de kans op een verkoop immers alleen maar groter!

Photomanipulation, Digitalart, Photoshop

Is autofotografie ook jouw hobby? Geniet jij er ook van om gave foto’s van een mooie Porsche, een rode Ferrari of een knalgele Lamborghini te maken? Je kunt daarvoor naar bijvoorbeeld Laren gaan, maar ook Monaco en Londen zijn hier ware hotspots voor. Ja, er zijn echt heel veel mensen (jongeren) die jaarlijks naar deze steden afreizen voor autofotografie. Mocht dat ook voor jou gelden, is het uiteraard wel van belang om de juiste camera voor autofotografie te kopen.

In dit artikel vind je alle informatie over de beste camera voor autofotografie. Ik ben namelijk op zoek gegaan naar de beste camera en heb daarbij een top 3 samen weten te stellen. Met deze 3 beste camera’s laat ik je graag kennis maken in dit artikel. Daarnaast vertel ik ook waar een camera voor autofotografie aan moet voldoen en op welke criteria je goed moet letten.

Waarom een camera voor autofotografie aanschaffen?

In de huidige dynamische maatschappij is er niet altijd super veel tijd over voor het genieten van mooie dingen. Dat is echter wel het geval als je met jouw camera op pad gaat en op zoek gaat naar mooie auto’s. Je vindt in Nederland behoorlijk veel mooie auto’s, terwijl je hiervoor dus ook speciaal naar het buitenland kunt gaan.

Waarom het dan aan te raden is om hier een speciale camera voor aan te schaffen? Nou, dat heeft met name te maken met de ambitie die je (mogelijk) hebt. Het maken van foto’s van auto’s werkt eigenlijk als een verslaving. Je wilt elke foto zo mooi mogelijk maken; om dat te bereiken, heb je simpelweg de juiste gear nodig.

Daarnaast is het ook goed mogelijk dat je graag mooie foto’s van jouw eigen auto wilt maken. Stel nou dat je een prachtige tocht door de Alpen maakt en op een prachtige top van een prachtige berg terechtkomt. Je kunt jouw auto dan op een fraaie plek neer zetten en daar een gave foto van schieten. Die foto kan je vervolgens op canvas af laten drukken en in jouw huis ophangen. Als je dat wilt doen, is het uiteraard wel wenselijk dat de foto zo mooi mogelijk is. Dat bereik je door een (dure) camera voor autofotografie aan te schaffen!

Elke hobby kost geld; dat geldt ook zeker voor hobby autofotografie. Mocht je het leuk vinden om foto’s van auto’s te maken, is de aanschaf van een nieuwe fotocamera absoluut aan te raden. Daarmee weet je nog meer plezier uit jouw hobby te halen, terwijl de foto’s ook nog een stuk fraaier ogen. Om deze redenen is de aanschaf van een nieuwe camera voor autofotografie sowieso aan te raden.

Je moet je daarbij echter wel het volgende realiseren: een nieuwe camera kost al snel enkele honderden euro’s (of meer). Je moet dus wel zéker weten dat je de camera veelvuldig/langdurig gaat gebruiken. Mocht je dat niet doen, ligt de camera eigenlijk in jouw kast te verstoffen. Dat is ook zo zonde! Denk dus goed na over de aankoop van de beste camera voor autofotografie. Weet je voor jezelf zeker dat je nog jarenlang van deze leuke hobby gaat genieten? Dan ben je in dit artikel in ieder geval aan het juiste adres!

Waar moet een camera voor autofotografie aan voldoen?

Als je een kijkje op de website Autogespot.nl neemt, zie je behoorlijk veel fraaie foto’s voorbijkomen. Veel van deze foto’s zijn gewoon op straat genomen, terwijl sommige foto’s ook het resultaat zijn van een heuse fotoshoot. In dat geval ga je – als fotograaf – met de auto en de eigenaar van de auto naar een prachtige locatie. Op die locatie schiet je vervolgens prachtige foto’s, waarna je deze foto’s bijvoorbeeld via Autogespot.nl en via Instagram kunt delen.

Maar, wat heb je nou nodig om dergelijke foto’s te kunnen maken? Allereerst heb je connecties nodig; dankzij connecties kan je immers foto’s maken van de mooiste auto’s. Daarnaast heb je ook de juiste gear nodig; onder meer de camera en de objectieven spelen daarbij een cruciale rol.

Allereerst is het wenselijk dat je een keuze maakt tussen een spiegelreflexcamera of een compactcamera. Een compactcamera is in de meeste gevallen kleiner én voordeliger, maar biedt niet zoveel opties als een spiegelreflexcamera. De beste autofotografen hebben in ieder geval stuk voor stuk een spiegelreflexcamera; wij raden je dan ook aan om te kiezen voor een spiegelreflexcamera!

Mocht je voor een spiegelreflexcamera kiezen, is het wenselijk dat je kiest voor een camera met een flinke zoom. Niet alle auto’s rijden immers op korte afstand bij je vandaan; zo is het snelweg spotten behoorlijk populair geworden, waarbij de auto’s soms op honderden meters bij je vandaan rijden. Dankzij een flinke zoomfunctie ben je alsnog in staat om een gave foto te maken.

Verder is het wenselijk dat de ISO zo laag mogelijk kan, dat je veel keuzes hebt qua instellingen en dat de camera lekker in de hand ligt. Als je de hele dag door bijvoorbeeld Londen of Monaco aan het struinen bent, is het immers wel zo wenselijk dat je de camera op een aangename manier kunt bedienen.

Voordat je op zoek naar de beste camera voor autofotografie gaat, is het van belang om te bepalen waar je de camera precies voor gaat gebruiken. Wil je de camera gebruiken voor het fotograferen van auto’s die op de snelweg rijden? Wil je de camera gebruiken voor het fotograferen van auto’s die in Londen/Monaco/Laren/etc. op straat staan/rijden? Of wil je de camera gebruiken voor het fotograferen van auto’s die op een circuit rondscheuren? Bepaal waar je de camera voor gaat gebruiken én bepaal ook het maximale budget dat je over hebt voor het aanschaffen van een nieuwe fotocamera voor autofotografie!

Wat zijn de beste camera’s voor autofotografie?

Als je op zoek naar een nieuwe camera gaat, heb je behoorlijk veel keus. Het uitgebreide aanbod maakt de zoektocht naar de beste camera voor autofotografie in ieder geval niet makkelijk. Je moet namelijk op meerdere factoren letten, je moet rekening houden met meerdere criteria en je moet een maximum budget voor jezelf vaststellen.

Vind jij het ook lastig om de beste camera voor autofotografie uit te kiezen? Ik ben voor jou op zoek gegaan naar de drie beste camera’s! In onderstaande korte reviews vind je meer informatie over deze camera’s. Neem de reviews op je gemakje door en bepaal direct welke spiegelreflexcamera het meeste op jouw wensen aansluit!

#1. Nikon D7500 Body

In de wereld van spiegelreflexcamera’s spelen Nikon en Canon een cruciale rol. Beide merken hebben een interessant aanbod én leveren onwijs veel kwaliteit. Dat is ook duidelijk terug te zien aan de Nikon D7500 Body; dit is in mijn ogen de beste camera voor autofotografie.

Nikon D7500 Body Main Image

Deze camera is relatief voordelig geprijsd, ligt heerlijk in de hand, heeft prima specificaties en heeft ook onwijs veel verschillende instelmogelijkheden. Zo heb je een groot ISO bereik en doe je met veel plezier een beroep op het autofocussysteem van deze Canon. Daarnaast ben je ook in staat om met deze camera in 4K kwaliteit te filmen én kan je prachtige actieshots van auto’s maken. Dat laatste is te danken aan het feit dat deze camera 8 beelden per seconden gaan schieten.

Nikon D7500 Body achterkant

Met dank aan het handige touchscreen display bedien je de camera bovendien op een aangename wijze. Voor deze geweldige spiegelreflexcamera betaal je bovendien een bedrag van slechts 999 euro. Voor dat bedrag krijg je echter géén lens/objectief en geen geheugenkaartje meegeleverd. De kosten voor deze attributen dien je dus nog bij het bedrag van 999 euro op te tellen.

 

#2. Canon EOS 6D Mark II + 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM

Gaat jouw voorkeur meer uit naar een Canon camera? Wil je het liefste direct een camera met bijpassend objectief aanschaffen? Dan hoef je eigenlijk niet meer verder te kijken; de Canon EOS 6D Mark II wordt namelijk standaard met een 24-105 mm lens geleverd.

Canon EOS 6D Mark II + 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM Main Image

Dankzij het grote bereik van deze lens kan je allerlei soorten foto’s van auto’s maken. Je kunt prachtige composities vastleggen, maar je kunt ook geweldige detailfoto’s maken. Hierbij maak je gebruik van de full frame sensor en de hoge maximale ISO waarde. Ook de beeldstabilisatie werkt onwijs prettig en draagt bij aan het maken van hele scherpe foto’s.

Canon EOS 6D Mark II + 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM achterkant

Daarnaast is het prettig dat je allerlei verschillende accessoires bij deze camera standaard meegeleverd krijgt. Dankzij deze accessoires maak je vanaf het allereerste moment met veel plezier gebruik van deze hoogwaardige spiegelreflexcamera van Canon.

De camera ligt bovendien heerlijk in de hand, kent veel instelmogelijkheden, heeft Wifi ingebouwd zitten, heeft GPS ingebouwd zitten en kost niet overdreven veel. Bij mijn partner Coolblue betaal je namelijk een bedrag van 1669 euro. Dat is vrij veel geld, maar je krijgt daarvoor dus wel een camera én een hoogwaardig objectief geleverd. Na de aanschaf van de Canon EOS 6D Mark II + 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM heb je in principe nergens meer omkijken naar; je kunt direct starten met het maken van foto’s van de mooiste auto’s!

 

#3. Canon EOS 90D + EF 24-105mm f/4L IS II USM

Deze top 3 met beste camera’s voor autofotografie sluiten we af met deze camera van Canon. Deze camera biedt onwijs veel mogelijkheden, is van een hoge kwaliteit en wordt geleverd inclusief een 24-105 mm objectief. Dankzij dit objectief ben je in staat om allerlei verschillende soorten foto’s te maken; dat is puur te danken aan het grote bereik van deze lens.

Canon EOS 90D + EF 24-105mm f/4L IS II USM Main Image

Met dank aan de cropfactor van 1,6 kan je de meest fraaie foto’s maken. dat is ook te danken aan het maximale diafragma van f/4 en de hoge maximale ISO waarde. Opvallend is overigens dat dit maximale diafragma over het gehele zoombereik aanwezig is! Dankzij het iTR-autofocussysteem maak je bovendien scherpe foto’s van auto’s die voorbij komen rijden. Handig als je bijvoorbeeld foto’s maakt van auto’s die over het circuit heen rijden!

Canon EOS 90D + EF 24-105mm f/4L IS II USM

Mocht je voor deze camera kiezen, kun je direct starten met het fotograferen van auto’s. Je krijgt namelijk alle toebehoren, inclusief het geweldige objectief, meegeleverd. Voor de totale set betaal je echter wel een bedrag van 2.248 euro bij mijn partner Coolblue. Indien deze camera iets voordeliger zou zijn geweest, zou dit absoluut mijn favoriet zijn geweest. Ik kan me echter goed voorstellen dat niet elke autofotograaf in staat is om een dergelijk hoog bedrag neer te tellen voor een nieuwe camera.

Slotwoord

Wat vind jij de beste camera voor autofotografie? Gaat je voorkeur uit naar de Nikon D7500 Body? Of kies je toch liever voor de Canon EOS 6D Mark II? Of speelt geld geen rol bij jou en kies je het liefste voor de Canon EOS 90D? Ongeacht voor welke camera je kiest; je bent met de camera in staat om prachtige foto’s van geweldige auto’s te maken.

In mijn ogen kan je het beste voor de Nikon D7500 Body kiezen. Die camera brengt onwijs veel mogelijkheden én de beste prijs-kwaliteitsverhouding met zich mee. Ik wens je in ieder geval alvast veel plezier met jouw nieuwe camera voor autofotografie!

Cynthia

Over de Auteur

Mijn naam is Cynthia en ik ben al jaren actief met het maken van foto’s. Zo heb ik zelf diverse cursussen gevolgd en woon ik regelmatig workshops bij.

Fotograferen is echt mijn passie. Omdat ik in de jaren veel heb geleerd, wil ik nu graag mijn kennis met je delen, zodat ook je meer uit je fotografie kunt halen!

Heb je de gratis Fotografie webinar al gevolgd? Een echte aanrader!
Klik hier om je aan te melden ⇨