De beste camera voor beginners top 5

De beste camera voor beginners top 5

Wil je beginnen met fotografie? Dan mag de beste camera die geschikt is voor beginners natuurlijk niet ontbreken. Daarom staan in deze top 5 de beste instap camera’s waarmee je direct aan de slag kunt om de mooiste foto’s te maken en alles te leren over fotografie. Wanneer je pas begint met fotografie is het een echte ontdekkingsreis waarbij je moet aftasten wat je leuk vindt om te fotograferen. Op die manier kun je uiteindelijk verder groeien. Daar is op gelet met de selectie camera’s in deze top 5. Je bent dus absoluut verzekerd van een instap fotocamera waarmee je verschillende manieren van fotografie eindeloos mee kunt ontdekken. De beste fotocamera voor beginners uit onze top 5 is de Nikon D3500 waarmee je prima kunt leren fotograferen door de eenvoudige bediening met hulpstand. Op die manier kun je de mogelijkheden van fotografie stap voor stap verkennen. Het grote voordeel van deze camera is dat het een spiegelreflex camera is waarop je verschillende objectieven kunt plaatsen. Zo kun je deze camera ook gebruiken naarmate je verder komt met fotografie. De specificaties van deze camera zijn met de 24,2 Megapixel en supersnelle autofocus veelbelovend.  Een instapmodel fotocamera kun je net wat makkelijker instellen dan gevorderde en professionele fotocamera’s. Daarnaast is een instapmodel van prachtige hulpfuncties voorzien waarmee je in elke situatie makkelijker mooie foto’s kunt maken. In het overzicht op deze pagina hebben wij daarom vooral gelet op gebruiksvriendelijkheid, mogelijkheden en uiteraard beoordelingen. De meeste instapmodellen hebben hulpfuncties waardoor je kunt leren wat fotografie is en welke vorm van fotografie bij je past. Naarmate je de wondere wereld van fotografie aan het ontdekken bent kun je instellingen of objectieven hierop aanpassen.

Nikon D3500 + AF-P DX 18-55mm f/3.5-5.6G VR

De prijs van deze Nikon D3500 spiegelreflexcamera met basis objectief is slechts 439 euro. Je krijgt hiervoor een camera met veelzijdige mogelijkheden waardoor je de komende tijd volop van fotografie kunt genieten. De foto’s die deze camera maakt zijn dankzij de APS-C beeldsensor mooi kleurrijk. De voordelen van de Nikon D3500 zijn absoluut het gemak waarmee je prachtige foto’s kunt maken die er professioneel uitzien. De bediening is gebruiksvriendelijk en de mogelijkheid tot de aankoop van een nieuw objectief waardoor je de camera kunt blijven gebruiken.
Nikon D3500 + AF-P DX 18-55mm f/3.5-5.6G VR
De nadelen van deze camera zijn vooral het gewicht. Een spiegelreflex camera weegt meer dan een compact of systeemcamera. Dat maakt de camera gedurende een dag meedragen lastiger. Je kunt de camera ook niet opbergen in een tas. De Nikon D3500 + AF-P DX 18-55mm f/3.5-5.6G VR instap spiegelreflexcamera is zeer geschikt voor iedereen die serieuze stappen wilt zetten met fotografie. Je kunt met deze camera beginnen met automatische instellingen waarna je kunt overstappen op handmatig instellen. Dat maakt fotografie toegankelijk voor een grotere doelgroep. Wat direct opvalt aan deze fotocamera is de prijs van deze spiegelreflexcamera. Je krijgt er voor dit geld zelfs een instap objectief bij waarmee je volop kunt leren fotograferen. De instellingen zijn ook veelbelovend door de aanwezige APS-C Beeldsensor van 24,2 Megapixels. Je maakt absoluut mooie en professioneel ogende fotowerken. Je kunt deze Nikon spiegelreflexcamera voordelig kopen via de webwinkel van coolblue.

Canon EOS 2000D + 18-55mm f/3.5-5.6 DC III

De Canon EOS 2000D is een zeer gebruiksvriendelijke spiegelreflexcamera die je al voor 379 euro in huis haalt. De camera heeft veel mogelijkheden waarmee je als beginner eindeloos meer aan de slag kunt. Door de APS-C beeldsensor schiet je prachtige kleurrijke foto’s. De voordelen van de Canon spiegelreflex camera zijn zeker de makkelijke bediening en grip tijdens het fotograferen waarvan je zeker in het begin volop profiteert. Op de camera is een automatisch fotoprogramma en hulpstand aanwezig. Je kunt je dus helemaal focussen op wat jij op het moment belangrijk vindt. De nadelen van deze Canon EOS camera zijn het gewicht en de hoeveelheid ruis bij een hogere ISO waarde. Daardoor kun je met minder belichting lastiger fotograferen. Wanneer je op zoek wilt naar functies van de camera kun je deze lastig vinden in de papieren handleiding.
Canon EOS 2000D + 18-55mm f/3.5-5.6 DC III
De Canon EOS 2000D + 18-55mm f/3.5-5.6 DC III is een echt instapmodel spiegelreflex camera waar je de komende tijd volop plezier van zal hebben. Met de automatische functie hoef jij je over alle instellingen geen zorgen te maken. Die worden automatisch goed gezet voor de omgeving waar je fotografeert. Wat direct opvalt aan deze Canon fotocamera is zeker de grip van de camera die fijn aanvoelt. Ook de specificaties zijn veelbelovend voor een instapmodel. Met het standaard meegeleverde objectief kun je in het begin prima uit de voeten. Wil je verder gaan dan kun je passende objectieven kopen. Je kunt deze Canon EOS 2000D spiegelreflexcamera voordelig kopen via de webwinkel van coolblue.

Canon Powershot SX730HS Zwart

De prijs voor deze Canon Powershot is 299 euro. Je krijgt hiervoor een handzame camera die je heel makkelijk kunt bedienen. In tegenstelling tot de voorgaande fotocamera’s is dit een compact camera met een vaste lens. Waarmee je als beginnend fotograaf prachtige foto’s kunt maken. De voordelen van deze canon Powershot zijn het handzame formaat waardoor je de camera overal mee naartoe neemt. Maar ook de bediening van deze camera zijn bijzonder prettig. Je kunt met de hulp functie fotograferen of met handmatige functies. Waardoor je makkelijk kunt groeien met het fotograferen. Ook neem je deze camera overal makkelijk mee naartoe. De nadelen van deze Powershot camera zijn de vaste lens waarmee je beperkt bent in het bereik dat je hebt. Daarnaast zit er op deze camera geen goede nachtfunctie. Je komt hiermee in sommige situaties tekort. De Powershot camera van Canon is een uitstekende instap camera die je overal mee naartoe kunt nemen. Je kunt er op ieder gewenst moment mee leren fotograferen dankzij de handige hulpfunctie en de kwaliteit van foto’s is prachtig kleurrijk en scherp. Doordat deze camera veel functies heeft is er altijd wel wat te ontdekken. Bovendien is de prijs uiterst gunstig. Wat aan deze camera opvalt is de fotokwaliteit 20,3 megapixels waardoor je gedetailleerde foto’s kunt maken. Ook de zoomfunctie van de camera is veelbelovend met een groot bereik. Je kunt de camera makkelijk bedienen met het scherm wat de camera gebruiksvriendelijk maakt. Je kunt deze Canon Powershot SX730HS camera voordelig bij de webwinkel van coolblue.

Sony Alpha A5100 Zwart + 16-50mm f/3.5-5.6 OSS

Deze Sony Alpha A5100 Zwart is een zeer geschikte fotocamera voor beginners als gevorderde gebruikers dankzij de mogelijkheden. Je koopt deze camera voor slechts 429 euro en krijgt er dan ook nog een uitstekend veelzijdig objectief bij. De voordelen van deze Sony fotocamera zijn de verwisselbare lens en de veelzijdige functies die je makkelijk kunt ontdekken. De bediening is ongekend gebruiksvriendelijk en de camera heeft een goede greep. Met deze camera zul je verwachtingen overtreffen. De nadelen van deze camera is het materiaal wat soms wat goedkoop kan aanvoelen. Daarbij is een nieuw objectief kopen kostbaar. Door de vormgeving van deze camera kun je hem niet makkelijk in een hoesje of tas opbergen. De Sony Alpha A5100 Zwart + 16-50mm f/3.5-5.6 OSS fotocamera is een goed instapmodel voor een ieder die wil beginnen met fotografie. Je kunt met deze camera in de hulpstand fotograferen en eindeloos groeien. De greep van de camera is voor iedereen bijzonder prettig. Waardoor je veel makkelijker betere foto’s kunt maken.
Foto camera de beste instap modellen
Wat aan deze Sony Alpha A5100 opvalt is de vormgeving die prima in de hand ligt. Je krijgt daarbij de mogelijkheid om nieuwe lenzen te kopen voor meer mogelijkheden en maakt foto’s in superieure kwaliteit. Ook heeft de camera een supersnelle APS-C beeldsensor waarmee je fotografeert in 24,2 pixels en door de snelheid geen moment meer mist. Je koopt de Sony Alpha A5100 Zwart + 16-50mm f/3.5-5.6 OSS voordelig bij coolblue.

Canon EOS 250D Wit + 18-55mm f/4-5.6 IS STM

De Canon EOS 250D wit is een uitstekende spiegelreflex instap fotocamera van slechts 579 euro. Je krijgt hiervoor een camera met veelzijdige mogelijkheden waaronder de eye AF waardoor bij het maken van een foto op de ogen gericht scherp gesteld zal worden. Je maakt dankzij de krachtige  APS-C beeldsensor ook nog eens veelbelovende scherpe foto’s. De voordelen van deze Canon spiegelreflexcamera is de bediening die je makkelijk kunt instellen op zowel een volledige hulpfunctie, semi-hulpfunctie als handmatig. Je kunt dus echt in stappen groeien met fotografie. Een ander voordeel is het scherm dat je kunt inklappen, openklappen en uitklappen. Waardoor je in verschillende perspectieven altijd zicht hebt op hoe de foto eruit komt te zien. De nadelen van deze spiegelreflexcamera zijn de kleur wit. De camera oogt door deze kleur goedkoop en eenvoudig.  Daarnaast voelt de camera ontzettend ligt in vergelijking met de lenzen waardoor vervangen soms spannend is. Met de Canon EOS 250D Wit + 18-55mm f/4-5.6 IS STM kun je echt instappen in de wondere wereld van fotografie. Je kunt met deze camera eindeloos uitvinden en leren hoe je de mooiste fotoś kunt maken. Het fotograferen met deze camera vereist dan ook geen specifieke voorkennis. Wat aan deze Canon opvalt is de kleur wit, krachtige APS-C beeldsensor en de automatische foto standen die aanwezig zijn. Dat maakt deze camera zeer veelzijdig en een uitstekende keuze voor iedereen die fotografie naar een hoger niveau wil tillen. Je kunt deze Canon EOS 250D Wit + 18-55mm f/4-5.6 IS STM spiegelreflexcamera voordelig kopen via de webwinkel van coolblue.
Cynthia

Over de Auteur

Mijn naam is Cynthia en ik ben al jaren actief met het maken van foto’s. Zo heb ik zelf diverse cursussen gevolgd en woon ik regelmatig workshops bij.

Fotograferen is echt mijn passie. Omdat ik in de jaren veel heb geleerd, wil ik nu graag mijn kennis met je delen, zodat ook je meer uit je fotografie kunt halen!

Heb je de gratis Fotografie webinar al gevolgd? Een echte aanrader!
Klik hier om je aan te melden ⇨