De beste systeemcamera tot 1500 euro – Welke moet je kiezen?

De beste systeemcamera tot 1500 euro – Welke moet je kiezen?

Heb je al even kunnen oefenen met de camera? Ben je echt gebeten door fotografie als kunstvorm? Ben je er zeker van dat je met fotografie wil verdergaan? Dan is de tijd gekomen om over te stappen van een beginnerscamera naar een semiprofessioneel model.

Het is niet altijd zo eenvoudig om de juiste camera te kiezen. Dit komt, omdat de “juiste” camera voor iedereen een verschillend model is. De ene persoon vindt andere zaken belangrijk dan de andere persoon. Vandaar beschikken professionele fotografen ook vaak over meerdere camera’s. Een semiprofessionele camera vind je in de prijsklasse 1000 – 1500 euro. Omdat dit toch een aardig bedrag is, vinden we het belangrijk dat je voldoende geïnformeerd bent.

In dit artikel zal ik voor jullie enkele topsysteemcamera’s bespreken in de prijsklasse tot 1500 euro. Ik zal jullie wat meer vertellen over systeemcamera’s zelf en jullie gaandeweg uitleggen waar je op moet letten, wanneer je een systeemcamera aanschaft. Lees zeker tot het einde, want daar zal ik jullie vertellen welke systeemcamera de allerbeste is onder 1500 euro!

Waarom een systeemcamera?

Deze vaak gestelde vraag is vrij makkelijk te beantwoorden. Maar toch zal niet iedereen dezelfde mening delen. Hoewel een systeemcamera heel wat voordelen heeft ten opzichte van een spiegelreflexcamera, zullen sommigen toch de spiegelreflexcamera verkiezen. Dit is echter meestal uit gewoonte. De fotografen laten niet graag hun vertrouwde materiaal los, om over te stappen op, voor hen, onbekende toestellen.

De systeemcamera beschikt in tegenstelling tot een spiegelreflexcamera niet over een optische zoeker, maar over een digitale zoeker. Een systeemcamera werkt namelijk niet meer met behulp van een spiegelsysteem. Daardoor is dit type camera veel compacter, en dus veel makkelijker om mee te nemen dan een spiegelreflexcamera.

De kwaliteit van de foto’s hangt niet echt af van het gebruikte systeem. De kwaliteit wordt bepaald door de combinatie van alle specificaties die de camera bezit. Bovendien is voornamelijk ook de lens bepalend voor de kwaliteit van jouw foto’s.

Het klopt dus niet dat een spiegelreflexcamera sowieso beter is dan een systeemcamera! Het beste is om steeds appels met appels te vergelijken! Laat je daarom steeds goed informeren, door bijvoorbeeld onze artikeltjes door te nemen.

De beste systeemcamera’s op de markt

Dit zijn de beste systeemcamera’s die je op dit moment op de markt kunt vinden. Hieronder volgt een lijst van de 4 beste systeemcamera’s die we hebben gevonden.

1. Panasonic Lumix DC-G90

Voor professionele fotografie, is deze Panasonic systeemcamera uitermate geschikt! Dankzij zijn resolutie van 21 megapixels, maakt de camera uitermate scherpe foto’s. Daarnaast is het ook mogelijk om met deze systeemcamera video’s op te nemen in 4K kwaliteit. Al jouw video’s zullen zeer scherp zijn en voldoen aan de huidige vereisten.

De Lumix systeemcamera beschikt over vele functies die je eigenhandig kan instellen. Zo is het mogelijk om unieke en kwalitatieve foto’s te maken. Hoewel het bij sommige camera’s niet zo eenvoudig is om ook alle functies effectief te gebruiken, is het bij deze Panasonic systeemcamera kinderspel. Alles wijst zichzelf uit, en met een beetje oefening leer je vlot alle functies hanteren.

Panasonic Lumix DC-G90 + 14-140mm -  Zwart

De camera wordt geleverd met een draagriem en een bijhorende lens, zodat hij meteen gebruiksklaar is! Een klein nadeeltje aan deze camera, is dat hij niet waterdicht is. Op zich is dit geen groot probleem, zolang je maar beschut staat, wanneer je wil gaan fotograferen.

Dankzij zijn draaibare scherm, is het makkelijk om de kwaliteit van de foto’s meteen te controleren. Niet tevreden? Dan trek je snel even een nieuwe foto. Door zijn ingebouwde wifi en bluetooth connectiviteit, kan je de foto’s zelfs onmiddellijk op je andere schermen bekijken. Snel even doorsturen naar je laptop en je kan de foto zelfs ter plaatse nog bewerken.

Aangezien deze systeemcamera zich qua prijs onderaan bevindt in het segment van professionele camera’s, is er uiteraard nog ruimte voor verbetering. Maar voor een gevorderde starter, die met een beperkt budget wil overstappen van een instapmodel op een professioneel model, is deze Panasonic Lumix zeker geschikt!

2. Fujifilm X-S10

Ben je op zoek naar een ideale camera om snelle momenten vast te leggen? Zoek je een camera om mee op reis te gaan naar de mooiste plekken op aarde? Wil je graag foto’s maken van bewegende dieren in de natuur? Dan is deze professionele Fujifilm X-S10 vast iets voor jou!

Dankzij zijn geavanceerde en snelle autofocus, in combinatie met een mechanische sluiter van 8 frames per seconde, is deze systeemcamera uiterst geschikt om foto’s te maken van bewegende objecten, zoals bijvoorbeeld dieren. Ook voor bijvoorbeeld Street fotografie, is deze Fuji camera de perfecte keuze!

Dankzij zijn ergonomische grip, ligt deze systeemcamera lekker in de hand. De bedieningsknoppen zijn makkelijk te handteren, door hun ideale positionering. Aangezien deze camera beschikt over ingebouwde beeldstabilisatie, is het eenvoudig om veel foto’s vanuit de hand te maken. In tegenstelling tot vele andere camera’s, is het daarom niet nodig om steeds een statief mee te nemen op pad! Vandaar ook dat dit de ideale camera is voor onderweg!

Fujifilm X-S10 Zwart + XF 16-80mm f/4 R OIS WR Main Image

Tot slot beschikt deze Fujifilm camera ook nog over een draaibaar display. Zo zie je makkelijk of alles correct in beeld is gebracht! Op deze manier is hij ook geschikt voor foto’s die dicht tegen de grond gemaakt moeten worden! Je hoeft jezelf niet in rare bochten te wringen, maar je kan gewoon het scherm draaien om te zien of jouw onderwerp goed in beeld staat.

Helaas is deze systeemcamera, net als de Panasonic Lumix, niet bestand tegen stof en water. Daarom is het steeds aan te raden om een propere handdoek mee te nemen, wanneer je op pad gaat. Zo kan je hem geregeld eens reinigen!

De Fujifilm X-S10 is bij Coolblue te koop. Ook wordt bij deze systeemcamera standaard een lens meegeleverd, zodat je meteen aan de slag kan!

3. Sony Alpha A6400

Wanneer we het hebben over de beste systeemcamera’s, dan mag een Sony natuurlijk niet ontbreken in het lijstje! Net als de Fujifilm, kan deze systeemcamera ingezet worden voor tal van foto’s. Landschappen, natuur of architectuur, deze camera kan het allemaal. Dankzij zijn 18 – 135 mm lens, kan je gebruik maken van een enorm zoombereik. Door zijn resolutie van meer dan 24 megapixels, worden zelfs de kleinste details netjes in beeld gebracht.

Deze Sony Alpha systeemcamera beschikt over een uiterst snelle autofocus. In slechts 0,02 seconden stelt de camera zich scherp, met dank aan de geavanceerde technologie. Dit maakt ook deze camera geschikt voor het fotograferen van zaken die kunnen bewegen. Naast zijn uitmuntende prestaties op het gebied van fotografie, is deze camera ook voorzien van high end features op het gebied van video recording. Zo neem je makkelijk op in 4K ultra HD-kwaliteit!

Sony Alpha A6400 + E 18-135mm f/3.5-5.6 OSS Main Image

Deze camera wordt geleverd met maar liefst 2 lensdoppen en ook een zonnekap. Zo heb je geen last van fel zonlicht, wanneer je bijvoorbeeld op reis bent en architecturale gebouwen in beeld wil brengen.

Naast deze zaken, beschikt deze systeemcamera ook over wifi en bluetooth connectiviteit, om foto’s snel en eenvoudig te transfereren. Deze camera is niet waterbestendig, maar wel stofbestendig! Hij beschikt zelfs over een speciaal stofverwijderingssysteem. Hierdoor wordt de sensor steeds stofvrij gehouden. Zo maak je steeds duidelijke en heldere foto’s!

Hier vind je de Sony Alpha A6400

4. Canon EOS M6 Mark II

Tot slot, mag ook Canon niet ontbreken op ons lijstje van beste camera’s. Door zijn jarenlange ervaring, en een uitgebreid productassortiment, beschikt canon steeds over camera’s die een optimale prijs-kwaliteit verhouding hebben. Zo is er ook de Canon EOS M6.

Deze camera is veruit de goedkoopste van alle voorgaande, maar beschikt wel over het meeste megapixels. Deze systeemcamera telt maar liefst 34 megapixels! In combinatie met zijn vermogen om bijna 30 frames per seconde vast te leggen, behoort deze Canon dan ook tot de absolute top!

Helaas beschikt de camera niet over beeldstabilisatie-technologie, waardoor een statief toch aan te raden is.

Canon EOS M6 Mark II + EF-M15-45mm + EVF-DC2 SLR camerakit

Wanneer je de camera vooral onderweg wenst te gebruiken, op een trektocht bijvoorbeeld, zal dit waarschijnlijk niet de beste camera zijn voor jou. Als je echter foto’s maakt op locatie, is deze camera wel uiterst geschikt! Je kan er mooie, scherpe en heldere foto’s mee maken, waardoor de foto’s er steeds professioneel uitzien.

Ook heeft deze camera niet de mogelijkheid om zelfstandig met het internet te verbinden. Maar aangezien voor de meeste shoots op locatie toch gebruik gemaakt wordt van een SD-kaart, of een rechtstreekse verbinding met de computer, hoeft ook dit geen probleem te zijn!

Voor de prijs van de Canon EOS M6 MARK II kan je hier terecht

Zo zie je maar dat het enorm belangrijk is om voor de aanschaf van een nieuwe camera, goed na te denken over wat je met de camera wil gaan doen. Met elke kwalitatieve camera kan je mooie foto’s maken, maar elke camera is slechts in één, of enkele onderdelen van de fotografie gespecialiseerd. Zo heb je een totaal andere camera nodig voor architecturale fotografie, als voor foodfotografie.

Finaal oordeel: welke systeemcamera is de beste, in zijn prijsklasse onder de 1500 euro?

Hoewel ik hierboven 4 topcamera’s heb beschreven, kan er toch maar één echte winnaar zijn. Zoals ik daarnet heb uitgelegd, hangt alles natuurlijk af van wat je ermee wil gaan doen. Algemeen genomen, is de beste systeemcamera onder de 1500 euro, de Sony Alpha A6400.

Op basis van zijn specificaties enerzijds, en de gebruiksvriendelijkheid anderzijds, is deze camera volgens mij de absolute winnaar. Qua prijs zit hij ook dicht tegen de bovengrens van ons budget, maar ik ben er volledig van overtuigd dat hij elke cent meer dan waard is!

Bovendien ben ik er zeker van, dat Sony een goede keuze is qua merk. Zoals Canon en Nikon de markt van spiegelreflexcamera’s domineren, wel zo domineert Sony de markt van systeemcamera’s. Ze combineren een goed product, met degelijke materialen, waardoor je er zeker van kan zijn dat de camera lang meegaat!

Wil je jouw nieuwe Sony-systeemcamera, of een van de andere meteen bestellen? Dan kan je doorklikken op deze link: of een van de voorgaande links.

We hebben voor jullie enkel systeemcamera’s van Bol.com, of van Coolblue geselecteerd, omdat we weten dat deze winkels een betrouwbare service leveren! Je ontvangt jouw nieuwe camera snel thuis, en je kan rekenen op een uitstekende klantenservice! Aangezien dit de grootste webwinkels van Nederland en België zijn, kan je er ook op vertrouwen dat ze de beste prijzen hanteren!

Twijfel niet langer, haal meteen jouw nieuwe, professionele systeemcamera in huis, voor minder dan 1500 euro!

Cynthia

Over de Auteur

Mijn naam is Cynthia en ik ben al jaren actief met het maken van foto’s. Zo heb ik zelf diverse cursussen gevolgd en woon ik regelmatig workshops bij.

Fotograferen is echt mijn passie. Omdat ik in de jaren veel heb geleerd, wil ik nu graag mijn kennis met je delen, zodat ook je meer uit je fotografie kunt halen!

Heb je de gratis Fotografie webinar al gevolgd? Een echte aanrader!
Klik hier om je aan te melden ⇨