Digitale fotografie cursus

Digitale fotografie cursus

Op zoek naar een Digitale fotografie cursus? Is fotograferen jouw hobby? Wil je dit graag serieuzer aanpakken? In dat geval heb je meerdere mogelijkheden. Eén van de mogelijkheden is om een cursus digitale fotografie te volgen.

Bij een dergelijke cursus worden alle aspecten van digitale fotografie op een begrijpelijke manier uitgelegd. Deze theorie informatie kan je vervolgens in de praktijk tot uitwerking laten komen.

Het maken van een perfecte foto is moeilijk. Behoorlijk moeilijk zelfs. Je moet één zijn met je camera. Ook moet je alle instellingen perfect hebben staan.

Je compositie moet perfect staan. En externe factoren moeten allemaal in jouw voordeel zijn.

Kortom: je hebt ook enige kennis nodig voordat je de perfecte foto kunt maken. Al die kennis kan je bijgebracht worden bij een digitale fotografie cursus.

De inhoud van een cursus

Heb jij enig idee wat er zoal allemaal ter sprake komt bij een cursus digitale fotografie? We moeten eerlijk bekennen dat dit eigenlijk te veel is om op te noemen.

Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld het instellen van alle settings, de manier waarop je de camera moet bedienen en handige tips voor het maken van de perfecte foto.

Met name de settings van de camera spelen een belangrijke rol bij een dergelijke training. Met onder andere het diafragma, de ISO waarde en de sluitertijd kan je de uitkomst van de foto bepalen.

Heb jij al enig idee wat al deze settings inhouden? Aan het einde van dit artikel zullen we nog deze instellingen nader toelichten.

Een belangrijk onderdeel van een cursus is ook om je camera te leren kennen. Hoe werkt deze exact?

Heb je een spiegelreflexcamera? Weet jij dan hoe dit exact met de spiegel werkt? Het is belangrijk om die informatie te weten, voordat je aan de slag gaat met fotograferen.

Wij hebben toevallig recent een artikel geschreven over de werking van een spiegelreflexcamera (link naar dat artikel).

Het voordeel van een online cursus

Als je op zoek naar een cursus bent, heb je grofweg de keus uit twee mogelijkheden. Je kunt gaan voor een cursus op locatie.

Daarbij krijg je van een professionele fotograaf een cursus. Het nadeel daarbij is echter wel dat je naar de locatie toe moet reizen.

Daar heb je bij een online cursus dan ook geen last van. Nee, je kunt de cursus volgen op het moment dat jou het uitkomt. Je bent volledig flexibel en niet afhankelijk van het programma van een ander.

Bovendien kan je een online cursus vanuit je luie bank volgen. Overigens: dat geldt alleen voor de informatieve delen van de cursus.

Voor het beste resultaat is het uiteraard ook wenselijk dat je zelf op pad gaat. Ga de straat op en probeer de theoriekennis in de praktijk toe te passen. Je merkt ongetwijfeld dat dit lukt, waardoor je het fotograferen hoogstwaarschijnlijk nóg leuker gaat vinden.

hoe kun je fotograaf worden

Een ander voordeel van een online cursus is dat men gebruik van visualisaties kan maken. Bij sommige digitale fotografie cursussen worden bijvoorbeeld bewegende beelden verwerkt en toegelicht.

Bewegende beelden spreken vaak tot de verbeelding ,waardoor je de informatie vaak beter oppakt. Dat is dan ook mogelijk bij een online cursus voor fotografie.

Tot slot is het nog een voordeel dat bij een online cursus ook fotobewerking als onderdeel meegenomen wordt. Het draait namelijk niet alleen om het maken van de foto. Ook het na bewerken van de foto is (minstens) net zo belangrijk. Sterker nog: met het bewerken van een foto kan je de foto volledig naar eigen wens maken. Veel professionele fotografen besteden dan ook bijzonder veel tijd aan het bewerken van hun foto’s. Bovendien is het door de bewerking mogelijk om een eigen stijl te creëren en aan de foto’s mee te geven.

Het mag duidelijk zijn dat de voordelen van een online fotografie cursus als een paal boven water staan.

Wat houdt jou nog tegen voor het inschrijven op de cursus? De hoogte van het inschrijfgeld is ook geen reden meer om geen fotografie cursus te volgen.

Je betaalt namelijk, zeker in vergelijking met een aantal jaren geleden, niet al te veel meer voor een digitale fotografie cursus.

Zoals reeds gezegd zijn de instellingen van je digitale camera ook ongelooflijk belangrijk. We willen je graag alvast een voorbode op een digitale fotografie cursus geven.

Hoe we dat doen? Door hieronder in het kort even de belangrijkste instellingen van een digitale camera te bespreken.

We hebben het hierbij over de ISO waarde, het diafragma en de sluitertijd.

De instellingen van je digitale camera

Ja, de instellingen van je digitale camera zijn bepalend voor de uitkomst van de foto. Wil jij graag een perfecte foto schieten?

Dan moeten je instellingen ook perfect zijn. Daar kan je voor zorgen. Maar, hoe? Door allereerst op de hoogte te zijn wat deze instellingen exact inhouden.

Vervolgens kan je deze, gedurende het schieten van de foto’s, naar de gewenste situatie instellen.

Eén van de instellingen is de ISO waarde. De ISO waarde heeft met de lichtinval te maken op de lens van een spiegelreflexcamera.

Deze waarde geeft aan hoe gevoelig de sensor is voor het licht dat je vastlegt bij het maken van een foto. Hoe hoger de ISO waarde, hoe minder licht je nodig hebt voor een perfecte foto.

Ook is het diafragma ongekend belangrijk voor de uitkomst van de foto. Met de diafragma kan je de scherpte van de achtergrond van de foto instellen. Wil je de focus op een object op de voorgrond hebben? Kies dan voor een laag ‘f’ getal; hoe lager het getal, hoe onscherper de achtergrond wordt. Met een onscherpe achtergrond trek je immers de aandacht naar voren toe.

Tot slot is ook de sluitertijd belangrijk. Met de sluitertijd kan je beweging in de foto vastleggen of juist bevriezen.

De sluitertijd wordt op de volgende manier weergegeven: ‘1/100s’. Hoe hoger het laatste getal is, hoe sneller de sluitertijd is.

Met een snelle sluitertijd kan je de beweging in een foto volledig stopzetten.

Klik hier om te starten met de cursus digitale fotografie
Cursus digitale fotografie

Cynthia

Over de Auteur

Mijn naam is Cynthia en ik ben al jaren actief met het maken van foto’s. Zo heb ik zelf diverse cursussen gevolgd en woon ik regelmatig workshops bij.

Fotograferen is echt mijn passie. Omdat ik in de jaren veel heb geleerd, wil ik nu graag mijn kennis met je delen, zodat ook je meer uit je fotografie kunt halen!

Heb je de gratis Fotografie webinar al gevolgd? Een echte aanrader!
Klik hier om je aan te melden ⇨