Drone Kopen? – Dit Zijn De Drie Beste Drones!

Drone Kopen? – Dit Zijn De Drie Beste Drones!

Drone kopen? Iedereen weet waarschijnlijk wel wat een drone is. Ze worden namelijk ook steeds meer gebruikt. Ze kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden. De één zal hem meer gebruiken voor fotografie, de ander vindt het leuk om er lange afstanden mee te vliegen.

Zoals bij elk product is het soms lastig kiezen welke het beste bij jou past. Om die reden is dit artikel geschreven. Hierin staan de drie beste drones, zodat jij niet zo lang hoeft te zoeken.

[[showindex]]

Waar moet je op letten bij het kopen van een drone?

Net zoals bij zo’n beetje ieder ander product zijn er waarschijnlijk eisen die jij stelt voordat je het koopt. Bij een drone zijn er waarschijnlijk ook een aantal dingen waarvan jij wilt dat hij eraan voldoet, alvorens je er één koopt.

Ten eerste is het dan belangrijk om te weten waarvoor jij de drone het meest gaat gebruiken. Als jij bijvoorbeeld gewoon veel ermee wilt vliegen over lange afstanden, kies je een drone met een grote maximale afstand. Als jij de drone wilt gebruiken om ermee te fotograferen, kies er dan één met een goede camera.

De zaken waar jij hoofdzakelijk op zou kunnen letten voor het aanschaffen van een drone, staan hieronder weergegeven.

Besturing

De besturing van een drone kan per model verschillen. Zo worden er bij sommige drones namelijk geen afstandsbediening geleverd. Deze moet jij dan besturen via bijvoorbeeld een app op jouw smartphone.

Mocht jij dit niet praktisch vinden of niet in bezit zijn van een smartphone waarop je die app kan downloaden, let er dan op dat jij niet per ongeluk toch een drone koopt met die besturing.

Levensduur accu

De levensduur van de accu is misschien wel de meest belangrijke factor die meeweegt bij het aanschaffen van een drone. Wanneer jij beschikt over een drone met een goede accu, zal deze ook lang in de lucht kunnen blijven.

Als jij dat belangrijk vindt, ga dan voor een drone met een accu die lang meegaat. Tevens is het niet onbelangrijk om te kijken naar hoelang het duurt voordat de accu weer is opgeladen. Wat dat betreft is het hetzelfde als bij een smartphone. Daar is het ook vervelend als deze snel leegloopt en het ellenlang duurt voor deze weer is opgeladen.

drone kopen

Kwetsbaarheid

Sommige mensen denken te makkelijk over de besturing van een drone. Dat wil nog wel eens misgaan. Als een drone te hard in aanraking komt met bijvoorbeeld de grond kan deze kapot gaan. Het is wel van belang dat als jij een drone koopt, deze ook lang meegaat. Let daarom op het materiaal van de drone en de kwetsbaarheid ervan.

Camera

Een ander belangrijke factor om rekening mee te houden is de camera. Veruit de meeste mensen gebruiken een drone namelijk om beelden te schieten. Daarom zijn de meeste drones al standaard uitgerust met een camera. Hoe duurder de drone, hoe beter de kwaliteit van de camera. Zoek jij dus optimale camerakwaliteit, moet jij ook bereid zijn om hier diep voor in de buidel te tasten.

Wat zijn de kosten van een drone?

De aanschaf van een drone kan je niet bepaald een goedkope aankoop noemen. De precieze prijs is afhankelijk van de specificaties van de drone. Een drone met een hele goede camera zal logischerwijs duurder zijn dan een drone met een wat mindere camera.

Als jij op zoek bent naar een drone van goede kwaliteit, ben jij al gauw een paar honderd euro kwijt. De prijzen liggen soms ver uit elkaar. Voor een goede drone betaal je vaak tussen de 200 en 1000 euro.

drone kopen

Top-lijst drones

Zoals gezegd kan het soms veel tijd in beslag nemen om een product te vinden die het beste aansluit bij jouw wensen. Daarom is hieronder voor jou een lijstje samengesteld. In mijn ogen zijn dit de beste drones. Er is uiteraard rekening gehouden met het budget, daarom staan er drones in uit verschillende prijsklassen.

RAXOR F89 Drone met 4K Camera


De eerste op de lijst is deze strakke drone van het merk RAXOR. Deze drone is erg gebruiksvriendelijk. Ook kinderen kunnen namelijk makkelijk met de drone overweg. Van een drone zul jij ongetwijfeld hoge verwachtingen hebben en deze maakt die verwachtingen meer dan waar.

De camera van deze drone is van de hoogste kwaliteit. Dit is namelijk een 4k Full HD camera. Je kan hem makkelijk besturen met een afstandsbediening die wordt meegeleverd. Daarnaast kun jij er ook voor kiezen om een app te downloaden op je smartphone. Ook op die manier kan je de drone besturen.

drone kopen
Afbeelding van bol.com

Ook de accu van de drone laat niet veel te wensen over. Deze drone heeft een accuduur van 30 minuten, wat voor een drone erg goed is. De meeste drones moet je na een kwartiertje namelijk al uit de lucht halen. Deze drone beschikt over een aantal verschillende vliegmodi.

Je kan hem bijvoorbeeld trucjes laten doen. Ook heeft hij een return-to-home functie. Het grote voordeel van deze drone is dat hij licht is. Zo is hij niet alleen makkelijk mee te nemen, maar kan jij hem ook besturen zonder dat je een certificaat of vliegbewijs nodig hebt.

Je kan door middel van het verbinden van de drone met je smartphone live de beelden volgen. Zo weet je meteen of de foto’s die je maakt ook daadwerkelijk goed zijn. Al met al is dit een uitstekende drone die zeer goede opnames maakt. Je kan hem hier vinden.

 

DJI Mavic Air 2 Fly More Combo

De volgende op de lijst is een drone van het merk DJI. Ook zit er een hoog prijskaartje aan verbonden. Dat is echter te rechtvaardigen als je ziet waar deze drone allemaal over beschikt. Ten eerste krijg jij bij deze drone extra accu’s geleverd.

Hierdoor kan jij eens tuk langer met jouw drone in de lucht blijven. Bij deze drone krijg je naast de extra accu’s nog een stuk meer extra accessoires geleverd, bijvoorbeeld extra propellers en een oplaadstation.

 

drone kopen
Afbeelding van Coolblue.nl

Als de accu van deze drone volledig is opgeladen, heeft hij een levensduur van ongeveer 34 minuten. De drone is speciaal gemaakt voor gevorderde fotografen en daardoor beschikt hij over een erg goede camera. Video’s kan je opnemen in een 4K resolutie met 60fps.

De sensor biedt een fotoresolutie van maar liefst 48 megapixel. Daardoor ben jij gegarandeerd van beelden van topkwaliteit. Je moet wel opletten dat jij niet zomaar mag vliegen met deze drone. Hij weegt namelijk meer dan 500 gram, waardoor een drone cursus basis benodigd is. Je kan de drone hier kopen.

BattleShark Smart Drone met Camera

De volgende op de lijst is een drone van de wat goedkopere categorie. Dat wil echter niet zeggen dat deze van mindere kwaliteit is. De prijs/kwaliteitverhouding van deze drone is namelijk heel erg goed. De accuduur van deze drone is van de buitencategorie. Je kan er namelijk tot 60 minuten mee vliegen. Dit is mogelijk omdat er drie batterijen worden meegeleverd.

Afbeelding van Bol.com

 

De drone kan je overal mee naartoe nemen, omdat hij licht is en makkelijk in te klappen. Ook beschikt hij over een volgmodus. Je kan dan bijvoorbeeld een persoon aanwijzen en de drone zal deze persoon dan gaan volgen. Ook deze drone kan een paar leuke trucjes. Door de G-sensor regeling kan jij de vliegrichting bepalen door middel van het kantelen van je mobiele telefoon. Al met al is het een veelzijdige drone voor een zachte prijs. Je kan hem hier vinden.

Regelgeving rondom drones

Je kan niet zomaar met iedere drone overal vliegen. De regelgeving rondom drones is de afgelopen jaren meermaals aangepast. Deze regels gelden voor heel Europa. Wanneer jij wilt vliegen met een drone van meer dan 250 gram, heb je bijvoorbeeld een speciaal dronebewijs nodig.

Iedereen die dit wilt doen, heeft een registratie nodig. Dit geldt ook voor drones met een camera. Je krijgt dan een exploitatienummer dat je vervolgens zichtbaar op jouw drone moet bevestigen. Ook mag je bijvoorbeeld rondom vliegvelden niet zomaar met een drone vliegen, omdat jij dan de veiligheid in gevaar brengt.

Ook heb je een speciaal vliegbewijs nodig als je een groot risico vormt, bijvoorbeeld als je in een woonwijk vliegt of boven een mensen massa. Lees je dus goed in omtrent alle regels die gelden voor het vliegen van een drone. Zo voorkom je onverwachte omstandigheden.

Conclusie

Met een drone kan jij vaak prachtige beelden schieten. Drones komen in verschillende soorten en maten en hebben allemaal weer verschillende specificaties. Het is dus belangrijk om goed onder ogen te hebben wat jouw eisen zijn.

Ook is het van belang dat jij je inleest in de regels die gelden rondom het vliegen van drones. Het is altijd aan te raden om een vliegbewijs te halen zodat je zeker weet dat je goed zit omtrent de regels! Al met al hoop ik jou door middel van dit artikel op weg te hebben geholpen met het vinden van een goede drone die bij jou past.

Cynthia

Over de Auteur

Mijn naam is Cynthia en ik ben al jaren actief met het maken van foto’s. Zo heb ik zelf diverse cursussen gevolgd en woon ik regelmatig workshops bij.

Fotograferen is echt mijn passie. Omdat ik in de jaren veel heb geleerd, wil ik nu graag mijn kennis met je delen, zodat ook je meer uit je fotografie kunt halen!

Heb je de gratis Fotografie webinar al gevolgd? Een echte aanrader!
Klik hier om je aan te melden ⇨