Vlog camera’s – Welke camera is het beste voor jouw vlogs?

Vlog camera’s – Welke camera is het beste voor jouw vlogs?

Vloggen is het nieuwe beroep voor veel influencers tegenwoordig. Doormiddel van deze video’s delen deze sterren niet alleen hun leven maar ook hun mening, tips en roepen ze mensen op te strijden tegen verschillende dingen die veel impact hebben op veel mensen.

Het is daarom ook heel logisch dat het zo snel groeit in aantal vloggers. Maar wat is nou een goede camera voor vlogs en wat is nou een typische vlogcamera?

In dit artikel lees jij alles over vlogcamera’s, waar je op moet letten bij het aanschaffen en welke camera’s het beste zijn voor jou vlogs.

Onderaan dit artikel staat een duidelijk over van de beste vlogcamera’s van dit moment. Dan kan jij snel beginnen met het opnemen van jou eerst vlog!

Wat is een vlogcamera?

Een vlogcamera is een camera die niet heel anders is als andere filmcamera’s. Echter heeft een vlog camera, zoals jij misschien al verwacht, wel een ander doel. Je gebruikt hem namelijk vooral om mee te vloggen. Het is daarom ook vaak een licht gewicht, compacte fotocamera die de functie heeft om te filmen.

Vaak is het ook een compacte filmcamera maar het filmen met een fotocamera neemt snel toe in populariteit. Als er een kantelbaar scherm aan de camera bevestigd zit, kan het al snel een vlog camera genoemd worden. Maar wat is vloggen nou eigenlijk?

Vloggen is ook wel ‘het vast leggen van iemand dagelijks leven’. Jij filmt dus jouzelf, bewerkt de video en plaats het filmpje daarom op sociale media en YouTube. Het is een bezigheid die snel groeit in populariteit en er zijn al aardig wat mensen die er hun geld mee verdienen.

Mensen kijken graag naar het leven van een ander, bijvoorbeeld een bekend persoon, of hoe jij jouw make-up en nagels precies zo kan doen als die ene vlogster. Het is dus ook niet gek dat steeds meer tieners, maar ook studenten, hun leven gaan vloggen.

Het is tevens een manier om jouw stem beter te laten horen aan anderen. Terwijl vloggers hun leven filmen bespreken zij namelijk ook vaak belangrijke dingen of gebeurtenissen die veel mensen aan gaan. En ze kunnen steun bieden aan mensen die niet goed in hun vel zitten.

Het is dus niet alleen om interessant te lijken, maar ook om anderen te inspireren en te helpen als hun dat nodig hebben. En vaak heb jij het niet eens door. Dat maakt het vloggen alleen maar leuker om te doen!

Bekijk deze Vlogcamera bij Coolblue.nl > 

Waar moet je op letten bij het aanschaffen?

Ook bij het kopen van een vlogcamera zijn er bepaalde aspecten waar je goed op moet letten voor je er 1 aanschaft. Bij een vlogcamera is de resolutie tevens erg belangrijk. Ga voor een camera die een minimale resolutie heeft van Full HD.

Dit zorgt ervoor dat er goed beeld uit de camera komt en jij geen lelijke beelden post op YouTube of andere sociaal media. De beste resolutie die jij kan hebben is 4K. Zodra jij een camera hebt die in deze kwaliteit filmt, weet jij zeker dat hij nog even mee kan en echt goede beelden maakt.

Naast de resolutie is een draaibaar schermpje ook er prettig. Als de camera op een statief staat kan jij jezelf goed zien en weet je zeker dat jij de juiste dingen in beeld hebt en recht in beeld hebt.

Nu wij het over een statief hebben, een statief aansluiting is ook erg belangrijk. Als deze ontbreekt zal je altijd een opstelling moeten maken om jouw camera neer te kunnen zetten op de juiste hoogte. Dat neemt af van het plezier. Kijk goed welke aansluitingen de camera heeft en kijk bij voorkeur ook of er een externe microfoon aangesloten kan worden. Zo ben jij ook verzekerd van goede audio.

Naast dit alles is de stabilisatie ook erg belangrijk. Zonder stabilisatie kunnen jouw beelden onduidelijk worden en dat wilt natuurlijk niemand. Kijk dus goed of er stabilisatie op de camera zit zodat jij al jouw producten en reviews soepel kan filmen en mensen echt van jouw video’s kunnen genieten.

En last but not least, het gewicht van de camera. Als jij jouzelf wilt filmen moet jij geen last van jouw arm krijgen als jij door de stad loopt. Daarom is het belangrijk dat je goed op het gewicht van de camera let. Een te zware camera zorgt voor meer beweging en dus onscherpere beelden en jij krijgt er snel een zere arm van wat ook echt niet fijn is. Ga voor een lichte en compacte camera, dan kan jij alles op een prettige manier vast leggen.

Beste vlogcamera’s van dit moment

Nu jij precies weet waar jij op moet letten en wat een vlog camera eigenlijk is hoef jij nog niet ver te zoeken. In onderstaand overzicht vind jij de beste vlogcamera’s van dit moment. Dan kan jij snel beginnen met vloggen!

Canon EOS M50

Begin jij net met vloggen maar ga jij altijd voor het beste resultaat? Dan is deze starterkit van Canon echt iets voor jou!

Deze 4K fotocamera beschikt niet alleen over een 15-45 mm lens waardoor jij al jouw vrienden en familie of jouw hele slaapkamer op beeld krijgt, maar hij heeft ook een Creative Assist functie.

Starterskit - Canon EOS M50 Zwart + 15-45mm IS STM + tas + geheugenkaart + doekje Main Image
Afbeelding van Coolblue

Zo leer jij gemakkelijk en snel alle functies van de camera waardoor jij nooit overbelichte of onderbelichte beelden krijgt en jouw video’s van topkwaliteit zijn.

En naast dit alles krijg jij er een super handige draagtas bij waarin jij de camera veilig en makkelijk kan verplaatsen, een 16 GB geheugen kaartje om al jouw video’s op te slaan en een doekje waarmee jij de camera stof-, kras- en vuilvrij mee houdt. Nou, jij kan met een gerust hart beginnen met het vast leggen van jouw leven!

Bekijk deze Cameraset bij Coolblue > 

Sony Cybershot DSC-WX500

De kleinste camera ter wereld mag hij misschien zijn, maar dat maakt niks uit voor de kwaliteit van de camera. Deze super compacte, licht gewicht camera is niet alleen verkrijgbaar in meerdere kleuren, maar filmt ook in Full HD, heeft een 180 graden draaiend lcd-scherm, beschikt over een optische zoom van 30 en hij heeft een Zeiss lens waardoor jij kraakhelder op de beelden te zien bent.

Sony Cybershot DSC-WX500 - Zwart
Afbeelding van bol.com

En dat allemaal in een formaat wat gemakkelijk in jouw broekzak past. En met de mooie lens krijg jij alles op beeld, van al jouw vrienden en familie, tot die ene hond meters verderop. Door de 24-720 mm lens hoef jij niet meer te rennen om die gebeurtenis in de verte in beeld te krijgen.

Zo mis jij niks en kan jij echt alles delen met jouw volgers en kijkers! Maar dat is nog niet alles, want met deze camera kan jij jouw beelden aanpassen in de camera zelf. Dat is pas snel posten.

Sony ZV-1 Vlog

We blijven nog even bij Sony met deze top camera. Ben jij al lang bezig met het opnemen van jouw leven maar ben jij echt toe aan wat beters? Dan is dit de camera voor jou! Deze camera voor gevorderde vloggers heeft het allemaal. Klein formaat, licht gewicht, 4K beeldresolutie, snelle autofocus en gezichtsherkenning zodat jij altijd scherp in beeld bent.

Sony ZV-1 Vlog Main Image
Afbeelding van Coolblue

Wat wil jij nog meer? Nou je kan misschien denken aan een handig kantelbaar scherm wat horizontaal kantelt zodat hij niet in de weg zit voor jouw externe microfoon. Of een Zeiss lens waardoor alle beelden super scherp zijn. En denk ook aan het grote scherm waardoor jij goed kan zien wat jij vastlegt. Jij zit pas echt goed met deze Sony-camera!

Bekijk deze Camera bij Coolblue >

Soundlogic Vlog Camera

Ben jij meer van het af-en-toe vloggen en wil jij er liever niet te veel geld aan uitgeven? Dan heb ik hier de camera voor jou! Deze kleine, Full HD vlogcamera heeft een beeldhoek van 120 graden waardoor jij jouw omgeving goed kan vastleggen.

Soundlogic Vlog Camera - Vlogger - Trendy Gadget - Selfie Cam
Afbeelding van Bol.com

Daarnaast is hij waterdicht en kan hij gebruikt worden als een soort go-pro. Met het kantelbare scherm kan jij jezelf zien als jij een selfie wilt maken of als jij jouw kijkers iets wilt vertellen. Daarnaast past hij gemakkelijk in jouw broekzak en met de accessoires kan jij hem bevestigen aan jouw fiets en auto en toch met jouw kijkers in contact zijn. Dus ben jij meer van het avontuurlijke vloggen? Dan heb jij hier alles wat jij nodig hebt in de palm van jouw hand!

Panasonic Lumix DC-TZ90

https://www.coolblue.nl/product/780756/panasonic-lumix-dc-tz90-zwart.html

Met deze Panasonic vlogcamera met Leica lens hoef jij niet bang te zijn voor onscherpe video’s of slechte kwaliteit geluid! Doordat de camera in 4K kan filmen en het kantelbare scherm kan jij goed zien wat jij filmt en weet jij zeker dat jouw beelden nog wel even mee kunnen.

Panasonic Lumix DC-TZ90 Zwart Main Image
Afbeelding van Coolblue

Daarnaast heb je een Leica lens waardoor jij ver kan inzoomen zonder kwaliteit verlies. Dan kan jij dus echt alles wat jij maar wilt vastleggen. Maar dat is nog niet alles, want met de post focus optie kan jij scherpstellen na de tijd! Dat is pas echt handig. De camera beschikt over een groothoeklens maar ook over een optisch zoom van 30 waardoor jij niet hoeft te verplaatsen als jij iets in de verte wilt vastleggen. Dat worden top vlogs!

Cynthia

Over de Auteur

Mijn naam is Cynthia en ik ben al jaren actief met het maken van foto’s. Zo heb ik zelf diverse cursussen gevolgd en woon ik regelmatig workshops bij.

Fotograferen is echt mijn passie. Omdat ik in de jaren veel heb geleerd, wil ik nu graag mijn kennis met je delen, zodat ook je meer uit je fotografie kunt halen!

Heb je de gratis Fotografie webinar al gevolgd? Een echte aanrader!
Klik hier om je aan te melden ⇨