Wat is de beste camera voor backpakkers? Een top 3!

Wat is de beste camera voor backpakkers? Een top 3!

Ben jij van plan om binnenkort een prachtige reis te maken? Ga je bijvoorbeeld meerdere maanden door Azië heentrekken? Of ga je het avontuur in één van de andere werelddelen aan? Ongeacht waar je naar toe gaat, is het van cruciaal belang om je goed voor te bereiden. Dat is zéker het geval als je gaat backpacken.

Indien je met een backpack op reis gaat, geniet je van onwijs veel flexibiliteit. Je hebt immers nergens rekening mee te houden en je kunt volledig jouw eigen plannen maken. Dankzij de compacte afmetingen van de backpack stap je bovendien alle vormen van openbaar vervoer in. Je hebt eigenlijk niet met beperkingen te maken.

Of nou ja; de enige beperking is de ruimte die een backpack biedt. Als je met een backpack op reis gaat, kun je niet eindeloos veel dingen mee nemen. Je moet vooraf dus belangrijke knopen door gaan hakken: welke producten neem je mee? En welke producten laat je thuis?

Als je een prachtige reis gaat maken, wil je dat uiteraard op de gevoelige plaat vastleggen. Gaat je voorkeur daarbij uit naar de camera van jouw smartphone? Of geef je toch de voorkeur aan een camera? Als je een camera mee neemt, weet je zeker dat je de meest mooie platen kunt gaan schieten. Maar, wat is nou de beste camera voor backpackkers? Die vraag staat centraal in dit artikel.

In dit artikel bespreek ik graag waarom het voor een backpakker handig is om een camera mee te nemen. Ook bespreek ik waarom het aan te raden is om een speciale camera mee te nemen en wat in mijn ogen de beste camera’s voor backpackkers zijn. Aan het einde van dit artikel vind je mijn persoonlijke top 3!

Waarom een speciale camera voor een backpack reis aanschaffen?

Het thuisfront mee laten genieten van jouw prachtige reis? Voor jezelf waardevolle herinneringen op de gevoelige plaat vastleggen? En achteraf een fraai fotoalbum van jouw reis kunnen maken? Het is stuk voor stuk mogelijk als je een camera mee neemt op jouw backpack reis.

Dankzij een camera op jouw backpack reis weet je onbetaalbare herinneringen vast te leggen. Ook vele jaren later kun je – met de foto’s – jouw reis soort van opnieuw beleven. Om dat zo goed mogelijk te kunnen doen, is het wel zo prettig als je een goede camera meeneemt.

Dat is dan ook direct reden één om een camera mee te nemen op jouw backpack reis. Je kunt er ook voor kiezen om de foto’s met jouw smartphone te maken, maar de foto’s worden dan nooit zo mooi als je zou willen. Dat lukt dus wél als je een goede camera meeneemt op jouw backpack reis.

Reden twee is het terug te vinden in de inhoud van jouw backpack. Als je met een backpack op reis gaat, kun je niet super veel dingen mee nemen. Je moet eigenlijk op een creatieve manier jouw tas inpakken: aan een grote spiegelreflexcamera heb je dan ook niet zoveel. Bovendien loop je daarmee ook een groter risico dat jouw camera op reis gestolen wordt. Kies daarom altijd voor een speciale camera voor een backpack reis: die camera is klein én past dus in jouw backpack!

Adult, Adventure, Backpack, Male, Man, Outdoors, Person

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een camera voor een backpack reis?

Ga jij binnenkort een fraaie reis maken? Wil je graag een geschikte camera mee op reis gaan nemen? Dan is het goed om te weten dat je níet naar een spiegelreflexcamera moet kijken. Ja, ik geef toe dat dit de beste camera’s zijn, maar de camera’s passen simpelweg niet bij een backpack reis. Zo is een spiegelreflexcamera veel te groot én te zwaar.

In plaats daarvan kun je beter naar een systeemcamera of een compactcamera kijken. Dergelijke camera’s schieten ook haarscherpe foto’s, maar zijn een stuk handzamer. Je kunt deze camera’s dan ook een stuk makkelijker in jouw backpack meenemen.

Als je een nieuwe camera voor jouw backpack reis aan wilt schaffen, is dat één van de belangrijkste criteria waar je op moet letten. Kies altijd voor een zo’n klein en licht mogelijke camera!

Ook is het aan te raden om goed naar de kwaliteit van de camera te kijken. Je wilt immers niet dat je halverwege jouw reis opeens met een kapotte camera komt te zitten. Kies daarom bij voorkeur voor een camera van één van de gerenommeerde merken. Verder is het uiteraard ook onwijs belangrijk om zuinig te zijn op jouw camera tijdens de reis!

Let ook goed op het prijskaartje van de camera. Bepaal voor jezelf hoeveel geld je wilt én kunt uitgeven aan jouw nieuwe camera. Aan de hand van dat bedrag kun je vervolgens gericht op zoek gaan naar de beste camera voor een backpack reis. Je kunt in dit geval beter iets meer geld investeren in een goede camera: daarmee weet je nóg fraaie herinneringen op de gevoelige plaat vast te leggen.

Tot slot is het ook verstandig om goed naar de specificaties van de camera te kijken. Hoeveel megapixels heeft de camera? Hoever kun je inzoomen met de camera? Hoe zwaar is de camera? Wat voor beeldsensor heeft de camera?

Om het helemaal af te maken: let ook nog goed op de meegeleverde accessoires. Krijg je bijvoorbeeld standaard een objectief meegeleverd? Krijg je standaard een fototas meegeleverd? Of krijg je standaard geheugenkaartjes meegeleverd? Dit punt is niet alleen belangrijk voor jouw backpack reis, maar ook voor ná jouw backpack reis. Dan wil je ongetwijfeld ook nog gebruik maken van de betreffende camera.

Photographer, Mountain, Scenery, Landscape, Camera

Wat is de beste camera voor backpackkers?

Ben jij op dit moment op zoek naar de beste camera voor jouw komende backpack reis? Dan heb je hierboven al kunnen lezen dat je met de nodige criteria rekening moet houden. Aangezien het kopen van een nieuwe camera nooit een gemakkelijke klus is, heb ik alvast veel werk voor jou uit handen genomen. Ik ben namelijk op zoek gegaan naar de beste camera voor backpackkers; mijn bevindingen vind je hieronder!

 

#1. Panasonic Lumix DC-TZ90 Zwart

Waar moet een goede camera voor een backpack reis aan voldoen? Juist, de camera moet klein zijn, de camera moet gweldige foto’s afleveren en de camera moet makkelijk op te bergen zijn. Nou, aan al die voorwaarden voldoet deze compactcamera van Panasonic absoluut. Zoals je aan de foto kunt zien, is dit een zeer kleine camera. Juist dit compacte formaat komt prima van pas tijdens jouw backpack reis.

Panasonic Lumix DC-TZ90 Zwart Main Image

Daarnaast hoef je ook niet super diep in de buidel te tasten voor deze camera: je betaalt een bedrag van slechts 298 euro. Voor dat bedrag krijg je niet alleen een compacte camera, maar ook een camera met een geweldige lens, een kantelbaar beeldscherm, een groot zoombereik én een makkelijke bediening.

Onder aan de streep heeft deze camera alles waar je behoefte aan kunt hebben tijdens een backpack reis. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit in mijn ogen de beste camera voor backpackkers is!

Deze Camera is te koop bij Coolblue >

 

#2. Canon Powershot SX620 HS Zwart

Wil je graag zoveel mogelijk geld voor jouw backpack reis sparen? Wil je daarom zo min mogelijk geld aan de nieuwe camera uitgeven? Dan kun je het beste voor deze compactcamera van Canon aanschaffen. Deze camera kost namelijk slechts 199 euro.

Canon Powershot SX620 HS Zwart Main Image

Voor dat minieme bedrag krijg je echter een geweldige én compacte camera. De camera is erg handzaam, is makkelijk po te bergen, maakt geweldige foto’s en is vrij robuust. Ook dat laatste is zeer prettig tijdens een backpack reis. Voor het bedrag van 199 euro kun je eigenlijk niet de mist in gaan met deze camera.

De camera is te koop bij Coolblue > 

 

#3. Canon PowerShot SX740 HS Zwart

Ook van deze Canon compactcamera ben ik behoorlijk onder de indruk. De camera is vrij compact uitgevoerd, maar levert wel een zoombereik van 40 keer. Daarnaast kun je ook filmen in 4k kwaliteit, heeft deze camera beeldstabilisatie en ligt de camera heerlijk in de hand. Tijdens jouw backpack reis kun je dus de mooiste foto’s gaan maken.

Canon PowerShot SX740 HS Zwart Main Image

Voor deze camera betaal je een bedrag van 339 euro. Dat is flink meer dan de hierboven genoemde variant, maar daar krijg je wel een hoop voor terug. Deze Canon compactcamera heeft namelijk een groter zoombereik, een scherpere lens én stelt je ook in staat om te filmen. Is dat waar je naar op zoek bent? Dan is dit dé beste camera voor jouw komende backpack reis!

Deze camera is te koop bij Coolblue > 

 

Slotwoord

Zo, heb je al zin in jouw komende backpack reis? Ik kan me goed voorstellen dat je al jouw ervaringen op de gevoelige plaats vast wilt leggen. In mijn ogen kun je dat het beste doen met de Panasonic Lumix DC-TZ90; dat is mijn ogen de beste camera voor backpakkers.

Met één van de twee camera’s van Canon (zie hierboven) doe je echter ook een verstandige aankoop. Heb je één van de drie bovengenoemde camera’s gekocht? Volg dan ook nog deze cursus voordat je gaat vertrekken: dankzij die cursus weet je echt de mooiste foto’s op jouw onvergetelijke reis te maken. Veel plezier alvast op jouw wereldreis!

Cynthia

Over de Auteur

Mijn naam is Cynthia en ik ben al jaren actief met het maken van foto’s. Zo heb ik zelf diverse cursussen gevolgd en woon ik regelmatig workshops bij.

Fotograferen is echt mijn passie. Omdat ik in de jaren veel heb geleerd, wil ik nu graag mijn kennis met je delen, zodat ook je meer uit je fotografie kunt halen!

Heb je de gratis Fotografie webinar al gevolgd? Een echte aanrader!
Klik hier om je aan te melden ⇨