Wat is de Beste Lens van Canon voor landschap fotografie?

Wat is de Beste Lens van Canon voor landschap fotografie?

Jij bent op zoek naar de beste Canon lens voor het fotograferen van landschappen. Daarvoor ben ik op zoek gegaan naar de mogelijkheden die er zijn. Waarbij ik de beste lens voor je heb gevonden. Waarover ik je graag meer wil vertellen.

De beste landschap lens van Canon is de Canon EF 11-24 MM F4. Een fijne Canon lens waar je echt verbluffende foto’s mee kunt maken. De lens is een echte groothoek waar je niet omheen kunt, je hebt met deze lens volop mogelijkheden. Omdat er ook nog eens een zoom op aanwezig is. Deze zoom functie maakt het mogelijk om vanaf verschillende perspectieven te fotograferen. Het is een lichtsterke lens. Wat betekend dat elk detail prachtig in beeld zal worden gebracht, maar ook alle kleuren bijzonder mooi tot het recht komen. Ook is de lens een lichtgewicht. Waardoor je camera met deze lens zeer handzaam aanvoelt.

Het fotograferen met de Canon EF 11-24 MM F4 lens is echt een feestje. Je hebt met deze lens een zeer hoogwaardig stuk technologie in handen. Want met deze lens is vervorming, ondanks de groothoek te verwaarlozen.

Wat in het bijzonder opvalt aan de lens is de lichtgevoeligheid, als de grip die je hebt bij het maken van een foto. Als de Canon lens op je camera zit ligt deze goed in de hand, waardoor je minder last hebt van beweging.

Wat maakt de Canon EF 11-24 lens zo geschikt voor landschap fotografie?

Je kunt je voorstellen dat niet elke lens even geschikt is voor landschap fotografie. Maar deze lens is er speciaal voor ontworpen. Waarbij rekening is gehouden met de lichtgevoeligheid van de lens. Als de grip hoe je de lens op een camera kunt vasthouden. Waarna je deze gemakkelijk kunt bedienen.

Wat bij landschap fotografie ontzettend belangrijk is heeft alles te maken met de vervorming van de foto’s die je maakt. Daar is dankzij de hoogwaardige lens combinatie waaruit deze Canon lens bestaat goed nagedacht.

Hoewel je met deze Canon lens goed uit de hand kunt fotograferen is het altijd verstandig om de nodige ondersteuning te zoeken. Want daardoor maak je de foto’s die je maakt nog scherper. Wat ten goede komt van de fotokwaliteit.

Maar uiteindelijk bepaald de beeldruimte van deze lens dat het een echt landschap lens is. Want op deze lens kun je in volledige breedte fotograferen of licht zoomen om onderwerken uit het landschap dichterbij te halen.

Hoe kun je het beste de zonsopkomst fotograferen 1

Wat voor functies heeft de EF 11-24 Canon lens allemaal?

Wat als eerste opvalt bij deze Canon lens is de kleine zoom ruimte die het heeft. Je kunt daardoor met elk landschap omgeving spelen. Wast uiteindelijk ten goede komt van de fotokwaliteit. Waar je als fotograaf uiteindelijk toch voor wilt gaan.

De functies van deze Canon lens beperken zich overigens niet tot de zoom functie of verbluffende foto kwaliteit. Ook de snelheid van motor die gebruikt wordt voor het scherpstellen mag er zeker zijn. Deze zorgt ervoor dat je binnen enkele seconden klaar bent om foto’s te maken. Waarbij geen geluid hoorbaar is. Dat is een ontzettend fijne toevoeging.

De lens constructie bestaat uit 16 elementen en 11 groepen. Waarmee je kunt rekenen op minimale vervorming binnen de foto’s die je maakt. Maar zeker zo belangrijk, prachtige kleuren als de snelheid waarmee je kunt fotograferen.

Waardoor kan de fotokwaliteit bij deze Canon lens zo hoog zijn?

Naast de hoogwaardige technieken die gebruikt zijn heeft de Canon lens ook een speciale lens coating. Die zorgt ervoor dat elke foto betere kwaliteit heeft. Wat ten goede komt van je werk om de perfecte foto te maken.

Je hebt daarnaast de mogelijkheid om het diafragma in te stellen tot een minimum van 22. Wat er voor zorgt dat je, zeker vanaf een statief. Met een langere sluitertijd de mooiste foto’s kunt maken van landschappen.

Wat ik overigens heel bijzonder vind aan deze Canon lens is de kwaliteit die je echt voelt. Waarbij je echt het gevoel hebt dat je iets in handen hebt waarmee je prachtige foto’s kunt maken. Waar er bij veel objectieven vooral plastic touch aanwezig is heeft dit objectief het niet. Ook dat maakt deel uit van de fotokwaliteit die je kunt neerzetten.

Verder kun je met deze lens ook zeer kort op een onderwerp fotograferen. Hoewel dit natuurlijk niets met landschap fotografie te maken heeft is het wel een mooie bijkomstigheid.

Zijn er extra mogelijkheden voor de Canon EF 11-24 lens?

Je kunt het bereik aanpassen door de zogenaamde extenders te gebruiken. Hierdoor kun je verder van een onderwerp af fotograferen maar ook dichterbij een onderwerp komen. Dit is zeker een handig hulpmiddel voor fotografen omdat je geen extra lenzen mee hoeft te nemen, uitsluitend een van de extenders die op deze Canon lens past.

Wanneer je inzet op landschap fotografie is het fijn wanneer je een zonnekap kunt gebruiken. Voor deze lens heb je er verschillende modellen in. Waarbij je deze volledig naar eigen wens kunt kopen.

De zonnekappen hebben als doel de weerspiegeling van foto’s af te houden. Wat zeker bij het maken van landschap foto’s een belangrijk of zelfs onmisbaar onderdeel is voor deze Canon lens.

Verder kun je voor het diameter van deze Canon lens ook prima uv filters kopen, die handig zijn ter bescherming van de lens als de kwaliteit ten goede komen. Verder zijn er ook verschillende grijs filters aanwezig die je op het diameter van deze lens kunt passen.

Wat is de beeldhoek met deze Canon EF 11-24 lens?

Bij het fotograferen van een landschap is de beeldhoek natuurlijk ontzettend belangrijk. Zo is deze Canon lens speciaal gemaakt voor het fotograferen van landschappen. Dat merk je direct aan de beeldhoek die de lens heeft.

Je krijgt dankzij de hoek waarbinnen je kunt fotograferen altijd de perfecte breedte die bekend is als binnen landschap fotografie. Welke elke foto een zeer fijne beeldbreedte meegeeft. Maar dat is zeker niet het enige voordeel van de beeldhoek.

Zo kun je dankzij de beeldhoek van dit Canon objectief ook nog eens prima uit de voeten vanuit de verschillende perspectieven die je kunt kiezen. Waarmee je landschap fotografie een heel andere kijk kunt geven, je handtekening onder fotoś kunt plaatsen als bijzondere beelden maakt.

Waarom is juist deze Canon lens het meest geschikt voor landschap fotografie?

Je kunt je voorstellen dat een lens aan allemaal voorwaarden moet voldoen bij het fotograferen van een landschap. Je hebt er ook al het een en ander over mogen lezen. Maar waarom juist deze Canon lens zo geschikt is heeft alles te maken met de combinatie van specificaties.

De lens is echt ingericht om zelfs bij bredere hoeken de mooiste foto’s te kunnen maken. Zonder dat je fotokwaliteit inlevert of kleuren afwijken.

Om die reden kom je met deze lens geen kwaliteit meer tekort, kun je echt genieten van het moment dat je met fotografie bezig bent als de bewerking van foto’s. Deze lens heeft echt alles in zich om topprestaties te leveren in vrijwel elk landschap.

Waar veel andere lenzen vaak veel wegen, onhandig mee te nemen zijn of tekort schieten in de kwaliteit binnen landschap fotografie hoef je daar met deze lens zeker niet meer bang voor te zijn.

Wat vinden fotografen van deze Canon EF 11-24 landschap lens?

De meningen wijzen als het om deze Canon lens gaat dezelfde kant op. Deze lens heeft zich echt al bewezen bij vele duizenden fotografen. Hoewel deze lens zeker niet tot de goedkoopste behoort is het zeker de moeite waard om in de kwaliteit van deze lens te investeren.

Met deze lens heb je echt alles in huis om de mooiste foto’s te maken. Waarbij jij je kunt onderscheiden in kwaliteit ten opzichte van andere fotografen.

Veel van de reacties die je kunt lezen van gebruikers hebben alles te maken met de verbluffende fotokwaliteit. Maar ook het gebruikersgemak. De Canon lens past zich door de lichtgevoeligheid en USM scherpstel motor gemakkelijk aan in iedere omgeving.

Daarnaast is het kunnen gebruiken van een kleiner diafragma heel belangrijk voor het fotograferen van landschappen. Om over de hele foto de perfecte scherpte, kleuren als invalshoek te bereiken.

Is deze Canon lens dus een echte aanrader?

Deze Canon lens is een echte aanrader voor fotografen die next level willen fotograferen. Met deze camera heb je alles in handen om verwachtingen te overtreffen. Zodat je met een andere kijk elk landschap kan verkennen.

Zelfs voor de beginnende fotograaf is het een aanrader om te investeren in de absolute kwaliteit die deze lens je kan bieden. Want daardoor maak je fotografie nog veel leuker.

Als je het aan ons vraagt ga je aan deze Canon EF 11-24 MM USM lens ontzettend veel plezier hebben!
Koop deze Lens bij Coolblue 

 

 

 

Cynthia

Over de Auteur

Mijn naam is Cynthia en ik ben al jaren actief met het maken van foto’s. Zo heb ik zelf diverse cursussen gevolgd en woon ik regelmatig workshops bij.

Fotograferen is echt mijn passie. Omdat ik in de jaren veel heb geleerd, wil ik nu graag mijn kennis met je delen, zodat ook je meer uit je fotografie kunt halen!

Heb je de gratis Fotografie webinar al gevolgd? Een echte aanrader!
Klik hier om je aan te melden ⇨