Wegwerpcamera uit de mode? Echt niet! Bekijk deze top 3!

Wegwerpcamera uit de mode? Echt niet! Bekijk deze top 3!

‘Lach eens naar het vogeltje!’ Deze zin hebben we allemaal wel eens gehoord in ons leven. Of je nu jong bent en nog aan het begin van je leven staat of oud bent en al een heel leven achter je hebt liggen. Je hebt op een bepaald moment in je leven deze zin gehoord. Denk bijvoorbeeld aan schoolfoto’s of foto’s bij een professionele fotograaf.

Foto’s kunnen inmiddels al een flink aantal jaren gemaakt worden. Je kan ze maken met een camera, maar bijvoorbeeld ook met een mobiele telefoon. De mogelijkheden zijn eindeloos, of je nu zelf de foto maakt of op de foto te zien bent.

Het maken van foto’s is voor sommige mensen een beroep. Anderen zien het meer dan een hobby terwijl weer een andere groep mensen alleen foto’s maakt als ze op vakantie zijn of een dagje weg zijn. Tot welke groep je ook hoort, foto’s maken hoort er nu eenmaal bij in de huidige maatschappij.

Zoals gezegd zijn er verschillende apparaten waarmee je een foto kan maken. Een apparaat dat ik hierbij nog niet had genoemd is de wegwerpcamera. Ook hiermee kan je leuke foto’s maken en er zijn er genoeg te vinden op de markt. Lees snel verder en ontdek welke wegwerpcamera’s geschikt zijn voor het maken van die perfecte foto’s waar jij zo erg naar op zoek bent!

[[showindex]]

Wat is het belang van een goede wegwerpcamera?

Foto’s maken is een leuke bezigheid. Je hoopt dan natuurlijk op een goed gelukte foto als eindresultaat. Hiervoor ben je deels zelf verantwoordelijk, denk bijvoorbeeld aan hoe je de camera vasthoudt tijdens het maken van de foto. De rest ligt eigenlijk enkel aan de camera. In dit geval dus de wegwerpcamera. De kwaliteit van de foto’s die je maakt met de wegwerpcamera is iets wat erg belangrijk is.

Als je een leuk moment wil vastleggen met een foto dan is het natuurlijk zeer teleurstellend als je er na het maken van de foto achter komt dat je een foto hebt gemaakt die er niet mooi uitziet. Met het hebben van goed materiaal kan je dit voorkomen. Je kan natuurlijk er voor kiezen om een goedkope camera te nemen, maar de kans is groot dat de kwaliteit van de foto’s dan ook minder is. Een iets duurdere wegwerpcamera kan daarom handig zijn om te kopen. Je bent dan iets meer geld kwijt maar je hebt ook meer kans op goede foto’s. Uiteindelijk is dat natuurlijk waar je naar op zoek bent.

Waar moet je op letten bij aankoop van een wegwerpcamera?

Een wegwerpcamera kan je voor een beperkt aantal beelden gebruiken. Je moet dus verstandig omgaan met de mogelijkheden die je hebt. Het aantal foto’s dat je kan maken met de wegwerpcamera kan per camera verschillen. Denk dus goed na over hoeveel foto’s jij denkt te willen maken met de camera. Wegwerpcamera’s zijn vaak erg licht, maar let er alsnog wel goed op hoeveel de camera weegt.

Hoewel het een wegwerpcamera is en je deze dus na verloop van tijd niet meer zult gebruiken, is het uiterlijk van de camera alsnog wel van belang. Je wilt er natuurlijk niet raar uitzien met zo’n camera en aan alle kanten uitgelachen worden door alles en iedereen. De prijs is ook iets wat je in gedachten moet houden. Wegwerpcamera’s zijn over het algemeen prima te betalen. Toch zul je wellicht rekening moeten houden met hoeveel je wilt betalen voor een wegwerpcamera. Als je met deze punten rekening houdt, dan ben je gevrijwaard van een miskoop. Op deze manier kan jij de mooiste foto’s maken met jouw wegwerpcamera.

De top 3 wegwerpcamera’s

We zijn nu op het punt aangekomen waar je naar uit hebt gekeken. Ik heb het hier over de top 3 wegwerpcamera’s. Hieronder zul je dus drie camera’s vinden. Ik ben van mening dat als je één van die drie wegwerpcamera’s koopt je een goede aankoop zult doen. Ben jij nog op zoek naar een wegwerpcamera? Weet je niet welke je moet kopen? Lees dan snel verder en wie weet maak jij straks met één van deze drie wegwerpcamera’s de mooiste foto’s.

Kodak – Wegwerpcamera met flitser – 27 + 12 foto’s

We trappen de lijst af met een wegwerpcamera van het merk Kodak. Dit is een vrij bekend merk en de camera’s zijn ook zeker van goede kwaliteit. Deze camera is voornamelijk in de kleur geel. Verder is er een beetje rood te zien en ook de kleur zwart komt op verschillende plekken terug in het uiterlijk van de camera.

Bij bestelling van deze wegwerpcamera zul je één camera in de verpakking treffen. Met deze wegwerpcamera kan je 39 foto’s maken. Voor een wegwerpcamera is dat zeker een mooi aantal. Je kan voldoende foto’s maken tijdens jouw vakantie of dagje weg. De camera beschikt bovendien over een flitser.

wegwerpcamera

 

Deze flitser kan je door middel van een knop op de camera inschakelen of juist weer uitschakelen. Dankzij deze flitser is het ook in het donker mogelijk om foto’s te maken met deze wegwerpcamera. Zo ben je voor iedere situatie voorzien van een camera als je besluit deze wegwerpcamera te kopen.
Je kan deze wegwerpcamera met flitser van Kodak kopen voor een bedrag van € 18,49.

Als je meerdere camera’s koopt krijg je zelfs nog korting. Zo krijg je twee camera’s voor een bedrag van € 34,- (besparing van acht procent), drie camera’s voor de prijs van € 49,50 (besparing van 11 procent) of vijf camera’s voor een bedrag van € 77,50 (besparing van 16 procent). Al met al is dit een goede wegwerpcamera en zul je er veel plezier aan beleven indien je besluit deze camera te kopen.

Fujifilm Quicksnap Flash 27 2-pack

De tweede wegwerpcamera op deze lijst is van Fujifilm. Eigenlijk moet ik zeggen wegwerpcamera’s, want deze camera’s worden per twee geleverd. Dubbel zoveel plezier dus. De wegwerpcamera van Fujifilm is van zeer goede kwaliteit. De camera ziet er modern uit en is dus volledig van deze tijd wat dat betreft. De camera is voornamelijk zwart en ziet er daardoor erg strak uit. De ISO 400 filmrollen in deze camera is geschikt voor het maken van 27 foto’s. Aangezien je twee camera’s krijgt kan je dus ook het dubbele aantal foto’s maken. Dat wil dus zeggen dat je met deze twee camera’s in totaal 54 foto’s kunt maken. Dit is natuurlijk verspreid over twee camera’s, maar toch een erg mooi aantal en ook zeker voldoende voor een dagje weg.

wegwerpcamera

 

Bovendien beschikt de camera over een flitsfunctie, waardoor het maken van foto’s in het donker ook geen probleem is. De camera’s van Fujifilm worden bovendien gerecycled. Zo hoef je niet bang te zijn dat je bijdraagt aan milieuvervuiling. Dit is te danken aan de waarde die het merk Fujifilm hecht aan het milieu en de inzet die ze tonen voor een goede recycling.
Deze twee wegwerpcamera’s zijn voor een klein bedrag op te pikken. De wegwerpcamera’s kosten namelijk slechts € 14,99. Ondanks de lage prijs die je er voor moet betalen doe je geen slechte aankoop met deze twee camera’s.

Love White Wegwerpcamera Met ingebouwde flitser 1 stuk(s)

De laatste wegwerpcamera op deze lijst heeft een nogal vrouwelijk uiterlijk. Hierdoor zou je kunnen zeggen dat deze camera voor vrouwen is bedoeld. Uiteraard zou je de cameraman zijnde ook wel kunnen gebruiken. De kans is echter aanwezig dat je misschien raar aangekeken wordt door mensen die jou bezig zien met de camera. Ondanks dat de camera er uit ziet alsof hij voor vrouwen is bedoeld is dat niet het belangrijkste punt. Deze camera is namelijk voor iedereen geschikt om goede foto’s te maken. Met deze camera kan je in totaal 27 foto’s maken. Dit is meer dan genoeg voor tijdens een dagje weg en voor sommigen zelfs gedurende een hele vakantie.

 

wegwerpcamera

 

De camera beschikt ook over een flitser. Hierdoor kan je zowel overdag met zonlicht als in het donker goede foto’s maken. Dat is natuurlijk ideaal.
Je kan één Love White Wegwerpcamera kopen voor € 14,79. Dit is een prima bedrag voor een camera met de kwaliteiten die deze wegwerpcamera heeft. Dat is echter nog niet alles. Als je denkt dat één camera niet genoeg is en je er dus meerdere bestellen gaat, kan je je ook nog eens geld besparen.

Zo bespaar je zeven procent bij een aankoop van twee camera’s en betaal je een bedrag van € 27,50. Denk je dat twee camera’s nog niet genoeg is en dat je er nog meer nodig hebt? Dan is er nog een optie voor jou. Je kan er namelijk ook voor kiezen om drie Love White Wegwerpcamera’s te kopen. Hiervoor betaal je dan € 37,50 en bespaar je jezelf 15 procent.

Conclusie

Zoals je dus hebt kunnen lezen dragen goede wegwerpcamera’s bij aan een leuke ervaring tijdens je vakantie of dagje weg. Als je bepaalde punten goed in de gaten houdt dan kan je ervoor zorgen dat je geen miskoop doet. De drie wegwerpcamera’s in dit artikel zijn slechts voorbeelden van de honderden camera’s die er te vinden zijn. Kijk daarom goed of je voor één van deze camera’s wilt gaan of dat je liever een andere koopt. Hopelijk heb je wel iets aan dit artikel gehad.

Cynthia

Over de Auteur

Mijn naam is Cynthia en ik ben al jaren actief met het maken van foto’s. Zo heb ik zelf diverse cursussen gevolgd en woon ik regelmatig workshops bij.

Fotograferen is echt mijn passie. Omdat ik in de jaren veel heb geleerd, wil ik nu graag mijn kennis met je delen, zodat ook je meer uit je fotografie kunt halen!

Heb je de gratis Fotografie webinar al gevolgd? Een echte aanrader!
Klik hier om je aan te melden ⇨