Beste Camera voor Bruidsfotografie? Top 3 beste camera’s voor bruisfotografie!

 Beste Camera voor Bruidsfotografie? Top 3 beste camera’s voor bruisfotografie!

Trouwen is voor vele mensen nog steeds een sprookje. Een sprookje dat ik ook ooit heb meegemaakt. Toen vond ik het heerlijk dat die dag goed werd vastgelegd. Nog steeds kijk ik terug naar de foto’s van die memorabele dag en geniet ik van elk moment.

Waarschijnlijk ben jij fotograaf? Of wil je beginnen met bruidsfotografie? Niet vreemd, want het is ook ontzettend mooi om deze dag vast te leggen. Maar zo’n dag moet voor het bruidspaar perfect zijn, daarom is het belangrijk dat dit wordt vastgelegd met de juiste camera.

Ik fotografeer zelf al enige tijd en wordt door mijn vrienden die gaan trouwen regelmatig gevraagd om foto’s te maken. Ik beschik over een eenvoudige maar goede camera, toch merkte ik tijdens het fotograferen tijdens het huwelijk van mijn vrienden, dat een professionelere camera toch gewenst is. Extra focus, meer opties voor detail, allemaal dingen die ik nu mis. Daarom ben ik zelf opzoek gegaan naar de perfecte camera voor bruidsfotografie. In dit artikel lees je waar je op moet letten en welke camera’s geschikt zijn.

Waarom een camera voor bruidsfotografie kopen?

Veel mensen zeggen vaak: ‘Je bent niet goed wijs dat je een speciale camera voor bruidsfotografie aanschaft. Jouw camera is toch goed. ‘ Hier ben ik het niet mee eens. Bruidsfotografie vraagt om een bepaalde allure en perfectie, daarvoor heb je de perfecte camera nodig. Een simpele systeemcamera of spiegelreflexcamera voldoet niet aan de eisen om dit te bewerkstelligen.

Het bruidspaar is op hun bruiloft de hele dag in beweging. Jij moet als fotograaf ook mee bewegen om het perfecte moment goed vast te kunnen leggen. Het is niet handig als je steeds moet wachten totdat je het perfecte moment ziet. Gebruik daarom een camera die beschikt over functies die het mogelijk maken om ongeacht het moment in een fractie van een seconde foto’s te schieten. Je kunt daarna altijd nog kijken welke foto het wordt of niet.

Kies een camera die geschikt is voor donkere- en slecht belichte ruimtes. Je hebt geen tijd om allerlei opstellingen te maken. Het is juist de bedoeling dat je spontaan op locatie fotografeert. Met een camera die geschikt is voor bruidsfotografie is dit mogelijk. Dit zijn fotocamera’s die geschikt zijn voor de diversiteit aan lichtinval waarmee je te maken krijgt. Vaak zijn deze camera’s ook ingesteld op diverse weersomstandigheden. Je wilt tenslotte ook buiten fotograferen, maar het weer kan je niet voorspellen.

 

Waar moet je opletten als je een camera voor bruidsfotografie aanschaft?

Er zijn diverse factoren waar je rekening mee moet houden als je een camera die geschikt is voor bruidsfotografie aanschaft. Je bent als bruidsfotograaf continu in de weer. Het weer en licht is niet te voorspellen. Let hier dus op als je een camera aanschaft. Zo zijn er nog meer dingen waar je op moet letten als je een camera aanschaft die geschikt is voor bruidsfotografie:

Kijk of je er een flitser op aan kunt sluiten

Veel bruidsfotografen maken gebruik van een flitser. Dit geeft net wat meer speling. Niet elke camera beschikt over de mogelijkheid om er een extra flitser op aan te sluiten. Sommige camera’s beschikken hier al over. Kijk bij aankoop of dit mogelijk is het biedt meer perspectief.

Lenzen

Vaak koop je de camera zonder lenzen. Maar de lens is natuurlijk net zo belangrijk. Kies een camera die jou veel functies biedt waarmee je goed uit de voeten komt. Maar kies ook een camera waar je diverse lenzen op aan kunt sluiten. Zo kan het zijn dat je in de bossen moet fotograferen terwijl het regent. Op dat moment heb je wellicht net een lens voor binnen op je camera zitten. Wissel deze lens met een lens die geschikt is voor dat moment. Bij de aankoop van een camera voor bruidsfotografie is het dus belangrijk dat je er veel lenzen bij kunt kopen, maar dat je deze ook makkelijk kunt wisselen.

Raw of JPEG

Ik heb het advies gekregen om vooral RAW te fotograferen. Dit zorgt voor meer speelruimte. Een foutje in de belichting is erzo. Met RAW kun je dit makkelijker aanpassen. Koop dus een camera die het mogelijk maakt om RAW te schieten.

Wat vind ik de beste camera voor Bruidsfotografie?

Bij bruidsfotografie is precisie heel belangrijk. Je wilt immers het bruidspaar zo precies mogelijk op de foto zetten. Alles moet haarscherp in beeld komen. Mede om deze redenen is het belangrijk dat je een professionele camera aanschaft. Het bruidspaar wil immers dat hun dag haarfijn wordt vastgelegd en dat ze dankzij de mooie foto’s die jij maakt terug kunnen kijken op die mooie dag. Schaf daarom een camera aan waar je veel kanten mee op kunt. Ik heb hieronder een lijst samengesteld met camera’s die in mijn ogen goed aansluiten bij de wensen van ieder bruidspaar waar jij foto’s van gaat maken. Bekijk de lijst en zoek een camera uit die dit mogelijk maakt.

Canon EOS 5D Mark IV Body

De Canon EOS 5D Mark IV Body is favoriet bij veel bruidsfotografen. Het is namelijk een professionele camera met een ergonomisch ontwerp. De camera beschikt over zeer geavanceerde technologieën en mogelijkheden tot scherpstellen waardoor je elke kleur en detail haarscherp vast kunt leggen. De 30,4 Megapixel-sensor zorgt voor een uitstekend bereik. Maak 4K-video’s met de Dual Pixel CMOS.

Let wel goed op bij de aankoop van deze camera, want hij wordt zonder lens geleverd. De camera bevat Wifi, NFC en GPS. Groot voordeel hieraan is dat je geen extra accessoires nodig hebt voor het versturen van je foto’s en het inzien van je locatiegegevens.

Canon EOS 5D Mark IV Body - Zwart

Verder kun je kiezen uit 61 autofocuspunten. Het schieten van het perfecte plaatje is daardoor geen probleem. Het 3,2 inch touchscreen maakt de bediening eenvoudig en gemakkelijk.

Een groot voordeel is de fullframe sensor, daarmee maak je foto’s van ongekende kwaliteit. Snelle acties leg je zonder problemen vast met de 7 fps. Ik vind het wel een nadeel dat er geen kantelbaar scherm op deze camera zit. Misschien een klein minpuntje, maar wel goed om in je achterhoofd te houden als je wel zoiets zoekt.

Deze camera is verkrijgbaar bij Bol.com.

 

Nikon D780 Body

In mijn zoektocht naar een goede camera voor bruidsfotografie kwam ik de Nikon D780 tegen. Een veelzijdige full frame spiegelreflex camera voor professionele fotografen. Ik vind dit een zeer geschikte camera voor bruidsfotografie. Ik zal je vertellen waarom:

Tijdens een bruiloft krijg je te maken met allerlei soorten lichtinval. De grote sensor op deze camera maakt het mogelijk om in verschillende licht omstandigheden te fotograferen. Je kunt gebruik maken van de live view en elk actiemoment van het bruidspaar kun je vastleggen met 12 frames per seconde. Maak je gebruik van de zoeker, dan fotografeer je in maximaal 7 frames per seconde.

Nikon D7500 Body

Doordat de autofocus zeer nauwkeurig is kun je alles scherp stellen. Selecteer een oog of ander detail en de camera blijft zich daarop focussen. Ook als het bruidspaar beweegt is dit mogelijk. Het mooie aan dit scherpstelsysteem is dat het zowel in het donker als licht werkt.

In mijn ogen is dit de ideale camera als je het bruidspaar perfect wilt vastleggen. Geniet van de vele mogelijkheden en bekijk de rest van de details op Coolblue waar deze camera verkrijgbaar is.

Deze Camera is ook verkrijgbaar bij Bol.com > 

Canon EOS 6D Mark II Body

De Canon EOS 6D Mark II is een camera waar je echt naar moet kijken vind ik zelf. Het is een krachtige spiegelreflexcamera die zeer geschikt is voor amateur- en professionele fotografen. Met de 26,2 megapixel sensor kun je films, deze films worden gefilmd in een Full HD beeldkwaliteit. Dit is een echte allround camera die veel flexibiliteit biedt. Je kunt al je doelen bereiken dankzij de geavanceerde technieken die deze camera bezit.

Foto’s delen aan het bruidspaar is mogelijk dankzij de Canon Camera Connect app. Het bruidspaar kan zo meteen zien waar je mee bezig bent. Groot voordeel vind ik want op deze manier kun je alles alvast met hen doorgesproken.

Canon EOS 6D Mark II Body - Zwart

Met de kantelbare touchscreen kun je genieten van veel extra mogelijkheden. Zo kun je de camera via het touchscreen bedienen, dit is net zo eenvoudig als bij een smartphone. Je kunt de leukste selfies maken dankzij het kantelbare scherm. Indien jij je compleet wil focussen op een onderwerp kun je gebruik maken van de viewfinder. Een erg handige optie vind ik zelf.

Bij deze camera ontvang je standaard:

  • Een gebruikershandleiding
  • Acculader LC-E6E
  • Accu LP-E6N
  • Draagriem
  • Camerahoes R-F-3
  • Oogschelp Eb

Lenzen dien je apart aan te schaffen. Deze worden namelijk niet meegeleverd, je ontvangt alleen de body.

Deze camera is verkrijgbaar bij Bol.com

Conclusie:

Als ik nu een nieuwe camera zou aanschaffen zou ik kiezen voor de Canon EOS 6D Mark II Body. Gezien de prijs-kwaliteit verhouding was dit voor mij de beste optie. Ik raad je dan ook aan om naar deze camera te kijken. Het is belangrijk om de tijd te nemen als je een nieuwe camera koopt. Bruidsfotografie vraagt om kwaliteit. Kies dan ook zeker geen camera die jou niet het resultaat oplevert waar je op rekent.

 

Bekijk alle mogelijkheden en geniet van je aankoop. Met de tips uit dit artikel en alle suggesties gaat dat vast en zeker lukken.

 

 

Cynthia

Over de Auteur

Mijn naam is Cynthia en ik ben al jaren actief met het maken van foto’s. Zo heb ik zelf diverse cursussen gevolgd en woon ik regelmatig workshops bij.

Fotograferen is echt mijn passie. Omdat ik in de jaren veel heb geleerd, wil ik nu graag mijn kennis met je delen, zodat ook je meer uit je fotografie kunt halen!

Heb je de gratis Fotografie webinar al gevolgd? Een echte aanrader!
Klik hier om je aan te melden ⇨